Nieuwe maquette voor Stadshagen

Zwolle – In het Informatiecentrum Stadshagen staat sinds kort een gloednieuwe maquette. De oude maquette was na tien jaar aan vervanging toe. De maquette geeft huidige en toekomstige bewoners niet alleen een helder beeld hoe de wijk is opgebouwd, maar ook van de toekomstige uitbreidingen (Stadshagen II).

 

Ingezonden foto

Na tien jaar was het nodig om de maquette te vervangen. De oorspronkelijke kleuren waren vervaagd en door allerlei aanpassingen klopten de verhoudingen niet helemaal meer. Maar ook de toekomstige uitbreiding van Stadshagen II maakte het wenselijk de maquette te vernieuwen.

Behalve dat de nieuwe maquette groter is, zijn er meer sprekende kleuren gebruikt, waardoor de functies van de wijk duidelijker zichtbaar zijn. In de vernieuwde maquette is het wijkdeel Werkerhoven voor het grootste deel verwerkt en krijgt men een goed beeld van waar Frankhuis aan het water en Breecamp-oost precies liggen.

De maquette bestaat uit allerlei ‘puzzelstukken’. Zodra de indeling van een nieuwe wijk bekend is, neemt de maquettebouwer deze puzzelstukken mee en kan het eenvoudig aangepast worden.

De maquette is te zien in het Informatiecentrum Stadshagen, gevestigd in het Cultuurhuis aan de Werkerlaan 1A (eerste etage). U kunt hier ook terecht voor informatie over nieuwbouwprojecten, de ontwikkeling van en het masterplan Stadshagen II, stedenbouwkundige plannen, et cetera. Het Informatiecentrum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur, telefoonnummer (038) 498 28 16.

U kunt ook kijken op de website  www.zwollestadshagen.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.