Stilobadstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Stilobadstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op maartse buien

Zwolle – Maandagochtend vroeg ligt temperatuur een beetje onder het vriespunt. Koud dus. De zon is erbij, maar de bewolking neemt toe vanuit het noorden. Halverwege de morgen stijgt de kans op wat regen in Zwolle, en misschien valt er ook hagel.

Maandagmiddag zetten nieuwe buitjes vanuit het noorden koers deze kant op. Die produceren regen en mogelijk hagel. De dag begint met weinig wind uit het noordwesten. Daarna draait hij naar noord tot noordoost en neemt toe naar matig, windkracht 3 tot 4. De maximumtemperatuur is slechts 8 graden, wat een paar graden onder het gemiddelde is voor eind maart.

Een krachtig hogedrukgebied ligt in de buurt van Schotland. Aan de oostflank ervan wordt koude lucht hierheen gevoerd, waarin maandag een storing zit die genoemde neerslag bij zich heeft. Als het alleen bij regen blijft, dan is die ijs– en ijskoud.

In de avond verdwijnen de buien en klaart het op. In de nacht naar dinsdag neemt de wind af naar zwak. Het kwik daalt naar net onder nul.

Dinsdag belooft van ochtend tot avond een droge en stralend zonnige dag te worden. Met als bonus een noordoostenwindje dat slechts zwak is. In de zonneschijn is het dan beter uit te houden dan 9 graden Celsius op de thermometers in de stad doen vermoeden. Wie een tuin of balkon op het zuiden heeft, krijgt daar een privé-lente gepresenteerd.

Woensdag nadert een volgende zwakke storing vanuit het noorden. Dat betekent in elk geval een flinke portie bewolking boven Zwolle. Waar misschien wat regen uit valt, maar daarover en over de timing zitten de weermodellen nog niet op één lijn. Een middagtemperatuur dinsdag van 9 graden en de wind is gedraaid naar westelijke richtingen.

Na woensdag zit de wind tijdelijk in de (zuid)westhoek, waarvandaan zachtere lucht komt. Vanaf donderdag temperaturen die boven de 10 graden stijgen. Komend weekend is 15 graden binnen bereik. Dat is een mooi vooruitzicht.

Artikel delen: