Isala Zwolle verpleegt 111 coronapatiënten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle verpleegt 111 coronapatiënten

Zwolle – Er liggen tachtig mensen op de corona-afdeling van het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daarnaast worden op de intensive care 31 coronapatiënten verpleegd.

Deze nieuwe cijfers kreeg Weblog Zwolle maandag van Isala. Het betreft niet alleen patiënten uit de regio Zwolle, maar ook uit gemeentes in de omtrek en zelfs uit Brabant. Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat Isala nog capaciteit over heeft, zowel op de corona-afdeling als op de intensive care.

Zondagavond maakte Isala bekend dat in overleg met het Ministerie van VWS twee patiënten met corona zijn overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Münster.

Dit is gebeurd in overleg met internationale collega’s om de druk op de zorg te kunnen spreiden, aldus Isala. Er wordt inmiddels gewerkt in een opgeschaalde situatie. Een verdere stijging van het aantal patiënten wordt ook de komende dagen verwacht.

Isala is ook traumacentrum in de regio. Hiervoor moeten op de intensive care bedden beschikbaar worden gehouden.

In een interview op de website van Isala geeft coronaverpleegkundige Anne Trompert een aangrijpend relaas: “Onze patiënten zijn heel erg ziek. Daar ben ik best van geschrokken. Op het ene moment zijn ze goed aanspreekbaar, op het andere moment is het helemaal mis. Het evenwicht is zo wankel! Patiënten zijn bang. Graag zou ik hun angst weg willen nemen, maar omdat wij zo weinig weten over het coronavirus, kunnen wij dat niet altijd doen. Het voelt af en toe alsof je met je rug tegen de muur staat.”

Sommige jongeren denken dat ze onkwetsbaar zijn voor corona. Daarover zegt Anne Trompert het volgende: “Voor wie nog steeds denkt dat het alleen oudere patiënten overkomt of jonge mensen die al een andere aandoening hebben… dat is niet het geval. Ik zie het dagelijks en dat maakt de situatie zo angstig.”

Artikel delen: