Hasselterdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon en weinig wind

Zwolle – Dinsdag staat de zon in volle glorie boven Zwolle. De lucht is blauw en meestal is er geen wolkje te bekennen. Gebeurt dat toch, dan zijn het een paar verdwaalde stapelwolkjes, die vooral rond het middaguur kunnen opduiken boven de stad. Het blijft droog.

De thermometer wijst ’s morgens vroeg een waarde rond het vriespunt aan. In de middag loopt die op naar 9, misschien wel 10 graden. De wind is overwegend zwak uit het noordoosten. ’s Middags wordt op een open plek wellicht kracht 3 aangetikt, een matig briesje. Heel beschaafd, maart eindigt in stijl.

Dinsdagavond is enige bewolking vanuit het noordwesten op weg hierheen. Maar die laat waarschijnlijk voldoende ruimte om na zonsondergang (20.09 uur) de halve maan en de zeer heldere planeet Venus te zien aan de zuidwestelijke hemel.

In de loop van de nacht naar woensdag komt er meer bewolking vanuit het noordwesten. Woensdag overdag zit Zwolle daaronder. Het zijn wolkenvelden met gaten ertussen, compleet zonloos is het niet. In de avond is er kans op een bui. De temperatuur stijgt van ongeveer nul graden in de vroege ochtend naar 8 graden in de middag. De wind draait via het noorden naar westelijke richtingen.

Donderdag blijft er aanvoer van wolken. De kans op neerslag is echter klein. De middagtemperatuur verandert nog weinig. In het weekend gaat het kwik volgens de huidige berekeningen flink omhoog.

Artikel delen: