Gemeente Zwolle past gele borden aan - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gemeente Zwolle past gele borden aan

Zwolle – De gemeente Zwolle past de gele borden, die recent bij parken, winkelcentra en sportvelden geplaatst zijn, weer aan. Dit vanwege foutieve informatie. De borden zijn bedoeld als waarschuwing tegen het coronavirus.

Er ontstond onder Zwollenaren verwarring over de borden vanwege het feit dat er andere informatie staat dan in de noodverordening die de burgemeester vrijdag heeft ondertekend. In de noodverordening staat: “Daarnaast is het in de hele regio verboden om met drie of meer personen samen te komen indien er geen afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Worden de regels niet of niet voldoende nageleefd, dan zal hierop gehandhaafd worden. De voorzitter van de Veiligheidsregio is tevens bevoegd om winkels of markten waar de maatregelen niet worden nageleefd, te sluiten.”

Echter staat er op de borden, die op dezelfde dag als de ondertekening van de noodverordening werden geplaatst, onder andere dat er maximaal drie personen samen mogen komen. Mag je op deze plekken nou wel of niet met drie personen samen zijn?

Gemeente Zwolle gaf uitsluitsel en vertelt aan Weblog Zwolle het volgende: “Op 27 maart jl. is een nieuwe noodverordening ingegaan. In deze noodverordening staat dat het verboden is om met 3 of meer personen (georganiseerd) bijeen te komen. Op deze regel zijn uitzonderingen en die worden ook benoemd in de noodverordening. Bijvoorbeeld dat gezinnen niet de anderhalve meter afstand hoeven te houden van elkaar. Vanzelfsprekend wel van anderen.”

Over de reden van de fout op de borden zegt de gemeente: “De gele borden waren al gemaakt voordat de nieuwe noodverordening in ging. Vandaar dat op de borden het aantal drie staat. Dit gaan wij aanpassen naar het aantal twee.”

Inmiddels zijn veel borden in onze stad al aangepast.

Foto's 2
Een reeds aangepast bord - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Een reeds aangepast bord
Foto: Gerrit-Jan Mondria
Artikel delen: