Regering verlengt coronamaatregelen met drie weken - Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Regering verlengt coronamaatregelen met drie weken

Zwolle – De regering heeft de coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat werd dinsdagavond door premier Rutte in een speciale persconferentie bekendgemaakt.

De maatregelen golden aanvankelijk tot 6 april. Na overleg binnen de crisiscommissie van het kabinet is dinsdag besloten tot de verlenging. Er is gekozen de bestaande maatregelen langer te handhaven, omdat zorginstellingen zoals ziekenhuizen overbelast dreigen te raken. En ook om kwetsbare ouderen te beschermen.

Nieuwe beperkingen zijn niet nodig, omdat de huidige regels om de verspreiding van corona af te remmen voldoende worden nageleefd, aldus de premier.

De maatregelen zoals de sluiting van scholen, horeca, het anderhalve meter afstand houden, niet meer bezoeken van verzorgingshuizen en het verbod op evenementen blijven van kracht tot en met 28 april. Het dringende advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken ook.

De horeca is al twee weken gesloten. Sporten is er niet meer bij. Contactberoepen, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en rij-instructeurs, is het verboden om door te werken. De hele middenstand merkt de impact van de maatregelen.

De premier vraagt de bevolking om de richtlijnen toch te blijven naleven, zoals dat tot nu toe goed gebeurt. “We zien nu de eerste positieve resultaten. Daarom moeten we ons aan de afspraken houden, want het virus verspreidt zich nog steeds door Nederland.”

“We gaan door een van de heftigste perioden in de na-oorlogse geschiedenis”, aldus premier Rutte.

Artikel delen: