Ook Fränk Schleck naar Zwolle

Zwolle – Na bergkoning Bernhard Kohl heeft ook Fränk Schleck toegezegd woensdag 13 augustus aan de start te staan van het tiende Peperbus Profspektakel in Zwolle. De Luxemburger van de ploeg CSC Saxo Bank was één van de smaakmakers van de afgelopen Tour de France en reed twee dagen in het geel. Fränk Schleck reed in 2006 ook het Peperbus Profspektakel. Hij eindigde toen als derde in Zwolle, achter Michael Boogerd en Servais Knaven.

Fränk Schleck vloog vorig weekeinde direct na het criterium van Steenwijk naar Peking, waar hij als 43ste eindigde in de 250 kilometers tellende wegwedstrijd, maar is dinsdag alweer terug in Nederland. Dan rijdt hij de Gouden Pijl van Emmen. Een dag later in Zwolle maken naast bergkoning Bernhard Kohl ook de Tourrenners Bram Tankink, Joost Posthuma, Sebastian Langeveld, Steven de Jongh en Gert Steegmans hun opwachting. De profs worden om 19.30 uur weggeschoten door burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Zwolle. Het wielerprogramma begint om 16.15 uur met een streetrace voor mountainbikers. De sterk bezette vrouwenkoers begint om 17.00 uur.

Sinds 2003 rijdt de Luxemburgse kampioen Fränk Schleck als professional voor het Deense team CSC van Bjarne Riis. Ook zijn jongere broer Andy, dit jaar winnaar van de witte trui (jongerenklassement) in de Tour de France en zaterdag vijfde in de wegwedstrijd in Peking, rijdt sinds 2005 voor dezelfde ploeg. Fränk Schleck kan vooral in de heuvels en het hooggebergte goed uit de voeten. Zijn eerste grote overwinning als prof was de Amstel Gold Race in 2006. In de Ronde van Frankrijk van datzelfde jaar won hij de 15e etappe naar l’Alpe d’Huez en werd hij elfde in het eindklassement en vijfde in het bergklassement.

Eerder in het seizoen was hij naast zijn prestaties in de Amstel Gold Race en in de Ronde van Frankrijk al vijfde geworden in Parijs-Nice, vierde in de Waalse Pijl, zevende in Luik-Bastenaken-Luik en tweede op het Luxemburgs kampioenschap. In het najaar behaalde hij ook nog een zevende plek in de Ronde van Lombardije, waardoor hij met 165 punten derde werd in het eindklassement van de UCI ProTour, na Alejandro Valverde en de Olympisch wegkampioen 2008 Samuel Sanchez Gonzalez. Op 19 juni 2007 won hij de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland. Op 18 juni 2008 maakt hij in de 5de etape in de Ronde van Zwitserland een spectaculaire val val en hij duikt een ravijn in. Wonderbaarlijk komt hij er zonder kleerscheuren uit. Samen met z’n team CSC Saxo Bank eiste Fränk Schleck in de jongste Tour de France een hoofdrol op. Hij reed enkele dagen ‘in het geel’ en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats in het eindklassement.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. DEELNEMERS 10e PEPERBUS PROFSPEKTAKEL ZWOLLE

  ASITO CYCLING TEAM
  1. Dirk Reuling, Zwolle
  2. Bas Waaijer, Zwolle

  B&E CYCLING TEAM
  4. Marien Wallink, Zwolle

  CSC SAXO BANK
  6. Fr?nk Schleck, Luxemburg

  GEROLSTEINER
  8. Bernhard Kohl, Oostenrijk

  KROLSTONE
  10. Jasper Lenferink, Tubbergen
  11. Jos Pronk, Warmenhuizen
  12. John Schouten, Harderwijk
  13. Fulco van Gulik, Apeldoorn

  TEAM KUOTA-SENGES
  15. Peter Möhlmann, Apeldoorn
  16. Thom van Dulmen, Didam
  17. Malaya van Ruitenbeek, Cadier en Keer

  LANDBOUWKREDIET-T?NISSTEINER
  19. Dirk Bellemakers, Arendonk (B)
  20. Steven Kleynen, België

  MILRAM
  22. Arne Hassink, Zieuwent

  P3 TRANSFER-BATAVUS
  24. Wouter Mol, Heerhugowaard
  25. Bobbie Traksel, Wortel (B)
  26. Marvin van der Pluijm, Hank

  CYCLING TEAM JO PIELS
  28. Maint Berkenbosch, Oldeberkoop
  29. Marco Bos, Roden
  30. Yvo Kusters, Simpelveld
  31. Maarten Lenferink, Tubbergen

  QUICKSTEP
  33. Steven de Jongh, Essen (B)
  34. Gert Steegmans, België

  RABOBANK
  36. Marc de Maar, Lanaken (B)
  37. Sebastian Langeveld, Lisse
  38. Joost Posthuma, Lanaken (B)
  39. Bram Tankink, Lanaken (B)

  RUITER DAKKAPELLEN
  41. Germ van der Burg, Nijland
  42. Sierd Steigenga, Exmorra

  SKIL-SHIMANO
  45. Yusuke Hatanaka, Japan
  46. Kenny van Hummel, Driel
  47. Tom Veelers, Ootmarsum
  48. Robert Wagner, Duitsland

  VAN VLIET-EBH-ELSHOF
  50. Ivor Bruin, Andijk
  51. Johnny Hoogerland, Yerseke  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.