Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Hoopgevend nieuws uit Isala Zwolle

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt in totaal 103 mensen die het coronavirus hebben. Dat is een daling van acht vergeleken met maandag.

Op de corona-afdeling liggen momenteel 72 patiënten en op de intensive care zijn het er 31. Deze update ontving Weblog Zwolle woensdagmiddag van Isala. Woordvoerder Gerben Hart zegt dat op dit moment geen patiënten uit andere ziekenhuizen worden overgenomen.

“Maar dat kan morgen zomaar weer verschillen. Dat kan zijn uit Brabant, of bijvoorbeeld uit andere kleinere ziekenhuizen elders in het land die te vol stromen. Dit wordt landelijk gecoördineerd”, aldus Gerben Hart.

De eerste patiënten die met corona in Isala waren opgenomen, zijn overgenomen door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het gaat om mensen die geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben, maar nog te zwak zijn om naar huis te gaan, aldus Isala.

En er is nog meer hoopgevend nieuws te melden. Op de website van Isala staat het aangrijpende verhaal met een gelukkige afloop van Albert Leusink. Hij heeft zes dagen op de corona-afdeling van Isala Zwolle gelegen en is nu weer thuis.

Albert vertelt wat hij tijdens zijn opname zag: “Patiënten die in slechts twee uur tijd heel hard achteruitgaan en naar de IC worden overgebracht. Heel heftig om te zien en ik mag van geluk spreken dat mij dat lot bespaard is gebleven.” Ook zijn vrouw Joke werd ziek, maar zij heeft thuis kunnen herstellen.

Albert: “Maar wat zijn we dankbaar dat we weer bij elkaar kunnen zijn. Dankbaar ben ik ook dat ik er nog ben. En voor de zorgverleners op de afdeling waar ik lag. Maar ook veel meer dan vroeger ben ik dankbaar voor de kleine dingen.”

Vandaag klonk er ook applaus voor een andere meneer die op de corona-afdeling en op de intensive care heeft gelegen en gelukkig weer naar huis kon.

Artikel delen: