Friesewal - Foto: Wouter Steenbergen
Friesewal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolkenvelden, vanaf de avond buien

Zwolle – Donderdag begint met zon en een paar graden boven nul op de thermometer. Wolken zijn er ‘s morgens eveneens. Die aanvoer gaat door, er trekken wolkenvelden over Zwolle. Ze zijn vaak grijs van kleur en onschuldig, want het blijft droog overdag.

Het kwik klimt naar 11 graden in de middag. De wind, uit zuidwest tot west, is ‘s morgens vroeg zwak en neemt in de middag toe naar matig, kracht 4. Een redelijke bries, die ook donderdagavond nog present is. Dan wordt vanuit het noordwesten buiige regen verwacht.

Kans op buien is er behalve in de avond ook in de nacht naar vrijdag. Het koelt minder af dan in vorige nachten: 5 graden is het minimum op vrijdagochtend.

Vrijdag zie je boven de stad een afwisseling van flinke zonnige perioden en stapelwolken. De wind zit tijdelijk in de frisse noordwesthoek. De temperatuur tikt 10 graden aan ‘s middags, maar komt er waarschijnlijk niet overheen. Een enkele bui is mogelijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het onder opklaringen flink af. Een minimumtemperatuur van -2 °Celsius wordt momenteel berekend. Aan de grond nog een paar graden kouder.

Zaterdag draait de wind naar zuidelijke richtingen en gaat de toestroom van veel zachtere lucht van start. Op de eerste dag van het weekend maximaal 12 graden op thermometer, op zondag gaan we op richting 18 graden.

Het weekend in Zwolle verloopt droog. De warmte is zondag gearriveerd. Op beide dagen van het weekend is er ruimte voor de zon, op zondag zelfs álle ruimte.

Artikel delen: