Drostenhuis  - Foto: Kasper Veenstra
Drostenhuis
Foto: Kasper Veenstra

Zwolle ontvangt bijdrage provincie voor erfgoedhotspot in ANNO

Zwolle – Zwolle heeft voor de inrichting van ANNO, het museum in de maak aan de Melkmarkt, een financiële bijdrage ontvangen van de provincie Overijssel. ANNO is een museum, maar het is meer dan dat.

ANNO is een plek waar Zwollenaren en andere bezoekers meemaken én mee maken. Meemaken staat voor beleven, kennismaken met en je deel voelen van de Zwolse geschiedenis. Het mee maken bestaat uit onderzoek, dialoog en interactieve publiekspresentaties.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle met als inhoudelijk partners het Historisch Centrum Overijssel en de gemeente Zwolle.

Zwolle wordt ondersteund door de provincie Overijssel voor de realisatie van een ‘erfgoedhotspot’. De gemeenteraad heeft eind 2019 besloten middelen beschikbaar te stellen om de Zwolse archeologie, bouwhistorie en monumenten een belangrijk, integraal en onlosmakelijk onderdeel te laten zijn binnen het nieuwe stadsmuseum ANNO onder de vlag van Allemaal Zwolle. De cofinanciering, waaronder deze subsidie van de Provincie, is een belangrijk onderdeel in de realisatie van een volwaardige erfgoedhotspot.

Deze hotspot zal bestaan uit verschillende onderdelen waaronder een Erfgoedlab, Erfgoedkamer en een Interactieve Themaruimte. Hier ontdek je op een (inter)actieve manier wat archeologen en bouwhistorici over het ontstaan van Zwolle aan het licht hebben gebracht en wat onze historische parels zijn. Bezoekers kunnen meedoen door aan te raken en te ervaren.

Monique Schuttenbeld, wethouder Cultuur: “De bijdrage van de provincie Overijssel is een belangrijke stap in de realisatie van ANNO. Als ANNO straks haar deuren opent, is Zwolle een museum met een uniek concept rijker. Archeologie, monumenten en bouwhistorie horen bij dit concept op deze plek, in hartje stad.”

Vincent Robijn, directeur van Allemaal Zwolle, is verheugd over het nieuws: “Voor ANNO is erfgoed het verbindende element in de stad. De basis is een samenwerking van professionele partners op één plek in het centrum van de stad. ANNO wordt een plek met, over, voor en door Zwolle. De bijdrage van de provincie Overijssel brengt het realiseren van deze plek weer een stap dichterbij.”

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Tot de opening wordt er hard gewerkt op de tijdelijke locatie van ANNO aan de Sassenstraat 11. Wil je meedenken over het museum in de maak? Stuur dan een mail naar info@anno.nl.

Artikel delen: