Rhijnvis Feithlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Rhijnvis Feithlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken, ook zon en een kleine kans op een buitje

Zwolle – Vrijdag is één ding zeker: er komen wolken op Zwolle af. De vraag is hoe de zon daarbij uit de verf komt. Vrij goed, vermoedelijk. Tussen de wolkenvelden en stapelwolken zijn geregeld open plekken voor blauwe lucht en zonnige perioden. Er is een kleine kans op een klein buitje.

In de middag groeit die kans een beetje, wanneer een stapelwolk het schopt tot een buienwolk. Dat moet dan wel precies boven de stad gebeuren natuurlijk. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest, in de middag iets aantrekkend. Bij die frisse windrichting in dit jaargetijde stokt het kwik bij 10 graden.

Donderdag noteerden de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle beide een middagmaximum van ruim 11 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat de temperatuur tijdens opklaringen omlaag, tot net op of net onder het vriespunt.

Zaterdag overdag scoren de Zwolse thermometers 13 graden. Er zijn wolken, maar de zon is dankzij hogedrukinvloed in het voordeel en het blijft droog. Daarbij ook nog eens weinig wind uit richtingen rond zuid. Wat wil je nog meer?

Warmer weer. Dat gebeurt zondag op spectaculaire wijze: er wordt een maximum van 20 graden verwacht in Zwolle. In het buitengebied misschien een of twee graadjes minder. Dit alles onder een zon die volop schijnt, ongehinderd door wolken.

In het volgende weerbericht meer over het verwachte lenteweer.

Artikel delen: