Stadkamer toch bij je thuis

Stadkamer toch bij je thuis

Zwolle – Helaas is Stadkamer nog een tijdje gesloten. De Stadkamer volgt de richtlijnen van de overheid en daarom zijn ze nog tenminste tot en met 28 april gesloten.

De Stadkamer kijkt er naar uit om iedereen weer te zien in één van de vestigingen: Centrum, Stadshagen, Aa-landen of Zuid. Maar niet getreurd, in deze periode is Stadkamer toch bij je thuis: online! Lid of geen lid, je kunt online je boeken lezen en of naar een boek luisteren. Ook organiseren ze een aantal online activiteiten om je zinnen te verzetten. Het Educatie-team heeft voor elke dag een tip voor creatief thuisonderwijs.

Elke dag delen ze via de social media kanalen een tip voor een e-book of een luisterboek. Er zit voor iedereen wat bij, jong en oud. Kom je er even niet uit met downloaden of je bent je wachtwoord vergeten? Dan kun je altijd je vragen mailen naar hallo@stadkamer.nl Ook al werken ze niet vanuit de vestigingen, een medewerker beantwoordt vanuit huis jouw vragen en helpt je graag verder. Je kunt ook op de website kijken voor meer informatie en instructiefilmpjes over e-books.

Natuurlijk is ook de Huiskamer niet open. Voordat deze moest sluiten, was er eten en drinken besteld en dat wilden ze niet zomaar weggooien. Daarom is al het overgebleven eten naar de voedselbank gegaan. Zo heeft het een goede bestemming gekregen. De barista’s van de Huiskamer hopen iedereen ook snel weer te mogen zien en wensen iedereen een goede gezondheid.

Wie even wat anders wil doen kan vanaf 1 april via het Twitterkanaal van Stadkamer meeschrijven aan een roman van en voor Zwollenaren. Schrijven van verhalen kan een heerlijke uitlaatklep zijn. En hoe mooi is het om elkaar digitaal op te zoeken door samen een verhaal te schrijven. Meedoen kan gewoon vanuit huis. Na 1 juni publiceren ze het boek op de website van Stadkamer.

De coronacrisis heeft het leven zoals we dat kennen stilgezet. Stadkamer en de gemeente Zwolle roepen daarom professionele kunstenaars in Zwolle op om een inspirerende, positieve en/of troostende kunstuiting te maken, die is geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Laat zien wat ‘Stilleven’  in deze tijd voor jou betekent. De 20 origineelste, meest troost biedende en inspirerende werken krijgen een vergoeding van 250 euro. Later dit jaar exposeren we de werken en is het voor alle Zwollenaren te zien.

Wie op het voortgezet onderwijs zit en graag leest, of misschien nog wel niet, krijgt elke dinsdag-en donderdagmiddag een boekentip van de Stadkamer op Instagram. Een e-book dat je simpel kunt lezen via de online bibliotheek. Lezen kun je makkelijk vanuit huis of je nou hoest of niest of gezond bent en het is natuurlijk goed om te blijven lezen.

De Stadkamer krijgt vaak de vraag waarom ze geen alternatieve dienstverlening aanbieden nu. Bijvoorbeeld in groepjes gereserveerde boeken ophalen, of boeken bij mensen thuisbrengen. De Stadkamer weet dat elke bibliotheek dit anders doet. In Overijssel hebben ze besloten om zo min mogelijk contact te hebben met bezoekers en de leden, maar ook medewerkers onderling.

Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer: “We leven de richtlijnen van de overheid eigenlijk strikt na. Zo voorkomen we zo veel mogelijk dat het coronavirus zich verspreidt. Het is helaas niet anders. Hopelijk kunnen we 29 april weer open, maar misschien ook later. Je kunt tot die tijd een boek lezen dat je nog thuis hebt liggen of download een e-book via onze website. En natuurlijk hopen we straks iedereen weer te zien in Stadkamer!”

Artikel delen: