Ambulancedienst zamelt persoonlijke beschermingsmiddelen in - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Ambulancedienst zamelt persoonlijke beschermingsmiddelen in

Zwolle – Ambulance IJsselland is bezig met het inzamelen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit om te zorgen dat ambulancemedewerkers tijdens de coronacrisis veilig hun werk kunnen blijven doen. Mensen die deze spullen willen doneren, kunnen dit doen bij beide Zwolse ambulanceposten. Ook kan dit bij de andere posten in de regio IJsselland.

Tijdens het dagelijks werk gebruiken de ambulancemedewerkers mondmaskers, overalls, schorten met lange mouwen, beschermende brillen en handschoenen. De mondmaskers die gezocht worden zijn chirurgisch, FFP1 of FFP2. FFP staat voor ‘Filtering Facepiece Particle’. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming.

Deze maskers worden gebruikt door onder meer schilder- en bouwbedrijven. Ook doe-het-zelvers hebben vaak dit soort maskers in de schuur liggen. Als het masker voorzien is van de markering FFP1, FFP2 of FFP 3 kan het ingeleverd worden bij een ambulancepost.

Hoe goed de initiatieven ook zijn van mensen die zelf mondkapjes maken, deze zijn niet voorzien van de veiligheidsmarkering. Mensen hoeven zelfgemaakte monddoekjes dan ook niet in te leveren bij de ambulancedienst. Aangebroken verpakking met handschoenen mogen wel ingeleverd worden. Ook is een enkele vuurwerkbril van harte welkom. Alle kleine beetjes helpen.

“Onze actie loopt zolang als de coronacrisis duurt en wij dus deze beschermende middelen veel gebruiken,” zegt woordvoerder Milou van de Streek van Ambulance IJsselland. “Als mensen willen doneren, kunnen ze het overdag naar onze posten brengen. Wij zijn er erg blij mee.”

De inleveradressen zijn te vinden op https://www.ambulanceijsselland.nl/over-ons/ambulanceposten

Artikel delen: