Klooienberglaan - Foto: Wouter Steenbergen
Klooienberglaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Droog, steeds zonniger en warmer

Zwolle – Zaterdag en zondag is het prima weer om in de tuin aan de slag te gaan. Met dank aan hogedrukinvloed in onze omgeving. Het blijft op beide dagen droog en er is zon. Zaterdag in samenspel met stapelwolken, die vooral na het middaguur ontstaan. Zondag is het continu stralend zonnig en vrijwel wolkeloos.

Zaterdagochtend vroeg ligt de temperatuur dichtbij het vriespunt. Het kwik gaat vervolgens in twee stappen omhoog. Zaterdag wordt het 13 graden en zondag halen we in de stad waarschijnlijk 20 graden. In het buitengebied misschien twee graden koeler. De wind is op zaterdag zwak tot matig, zondagmiddag iets meer wind: kracht 4.

De wind komt zaterdag uit richtingen rond zuid. Zondag zit hij vast in het zuidoosten.

In de nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur, maar hij blijft boven het vriespunt. Dat geldt ook voor de nacht van zondag op maandag. Dan wordt het zelfs niet kouder dan 8 graden.

Maandag is ook zo’n warme en zonnige dag met 20 graden op de thermometer. In de middag komt weliswaar wat bewolking opzetten vanuit het westen, maar de zon moet er pas tegen de avond aan geloven. De wolken horen bij een front dat in de avond en nacht naar dinsdag overtrekt en dan waarschijnlijk enige regen gaat brengen.

Dinsdag dipt de maximumtemperatuur licht, naar 17 graden. Op de overige dagen van de week trekt die weer bij naar waarden rond 20 graden. Het is echt lente.

Artikel delen: