Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en warm, ’s avonds kans op regen

Zwolle – Maandag staan de narcissen in Zwolle tot de avond in de stralende zon. De lucht is blauw, dat beetje sluierbewolking in de middag niet meegerekend. De dag begint met ongeveer 8 graden op de thermometer.

Het kwik gaat rap omhoog richting 22 graden, wat nog een beetje warmer is dan op zondag. Toen noteerde ons weerstation in Zwolle-West een maximum van 20,8 °Celsius en dat in het centrum 21,3 °Celsius. Deze waarden liggen zo’n 9 graden boven het normale niveau van begin april. Er staat een zwakke tot matige wind, eerst uit het zuidoosten, in de middag uit het zuidwesten.

Nadat de zon om 20.19 uur is ondergegaan, komt dikkere bewolking binnen drijven.

Maandagavond is er kans dat uit de wolken enige lichte regen valt, misschien gevolgd door een enkele bui. Er wordt echter weinig neerslag berekend. Na middernacht is dat zaakje naar het oosten verdwenen en vallen er gaten in de bewolking. Er is kans op mist in de nacht naar dinsdag en die kan er dinsdagmorgen ook nog hangen.

Dinsdag wordt de eventuele ochtendmist snel opgeruimd door de zon. Die heeft geen last van de sluierwolken en de stapelwolken die de blauwe lucht boven Zwolle gaan opleuken. Prima, want ze laten geen regen vallen. De temperatuur doet tijdelijk een stap terug naar maximaal 18 graden, wat nog ruim boven normaal is.

De iets lagere temperatuur wordt gecompenseerd door weinig wind. Die waait dinsdag zwakjes vanuit het noordoosten. Er is komende week geen nachtvorst meer.

Na dinsdag herstelt de temperatuur zich. Reken tot vrijdag maar op ruim 20 graden ’s middags en veel zon.

Artikel delen: