Geestelijke verzorging tijdens coronacrisis

Geestelijke verzorging tijdens coronacrisis

Zwolle – Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. In verband met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst dat we ziek worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog.

Meestal kun je met vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is voor jou of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kun je met levensvragen terecht bij Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-Vecht en Noordoost-Overijssel. Hart voor levensvragen. Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren. Zij zijn professionele geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte.

De geestelijk verzorgers zijn ook beschikbaar voor zorgmedewerkers in deze tijd!

Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-Vecht en Noordoost- Overijssel is in principe iedere dag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur, op nummer 06 12284592. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties. De geestelijk verzorger neemt zo spoedig mogelijk contact op.

Artikel delen: