Coronavirus - Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
Coronavirus
Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Help mee coronaverspreiding regio Zwolle in beeld te brengen

Zwolle – Het Leids Universitair Medisch Centrum verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee wil het Medisch Centrum een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat gebeurt door de gegevens die u geeft, heel goed te analyseren. Op die manier wordt er met wetenschappelijk onderzoek naar aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen gezocht.

In Nederland wordt tot nu toe beperkt getest of mensen het coronavirus hebben of niet. Iemand wordt alleen getest als hij of zij symptomen heeft, is opgenomen in het ziekenhuis, tot een kwetsbare doelgroep behoort, of zelf in de gezondheidszorg werkzaam is. Hierdoor weten is tot nu toe nog niet precies bekend hoeveel mensen in Nederland besmet zijn met het virus.

Door van zoveel mogelijk mensen in Nederland wel gegevens over klachten te verzamelen, kan er onderzocht worden hoeveel mensen het coronavirus hebben of hebben gehad en waar zij in Nederland verblijven.

Met deze gegevens probeert men te voorspellen wie een groot risico loopt en wie minder en wat de te verwachten zorgvraag zal zijn: hoeveel coronapatiënten verwachten we waar en wanneer? Uw bijdrage aan dit onderzoek is erg belangrijk om tot populatiegerichte advisering te komen en de behoefte aan zorg te kunnen voorspellen.

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Deze gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. De informatie wordt gebruikt voor onderzoek door medische overheidsinstanties en academische onderzoekscentra. Een gebruiker van deze app kan gebruik maken van de rechten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar het contactadres genoemd in de colofon van de app.

U kunt die app hier downloaden in de App Store en hier via de Play Store.

Heeft u vragen over de app? Mail dan naar covidradar@lumc.nl.

Artikel delen: