Algemene Log 23

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 24 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 214
 1. De Zwolse zanger Harm Wolters liet vandaag weten, dat hij eind februari 2009 opa zal gaan worden. Dochter Deborah en schoonzoon Gerrit lieten vorige week aan hun trotse ouders weten, dat er een kleine aan komt. Het zal het eerste kleinkind worden van Harm Wolters. Harm kan het bijna niet afwachten dat het dan ook zo ver is en hij straks zijn eerste liedje kan schrijven voor zijn alle eerste kleinkind.


  ⚠️ Meld

 2. Gemeente Zwolle gebruikt de Tolhuislanden als vuinisvat
  Het prachtige stukje natuurgebied de Markteplas waar veel duiksportverenigingen maar ook de brandweer vanwege het heldere water vaak oefenen,waar door buurtbewoners veel gezwommen wordt en waar vaak gevist wordt dreigt door de gemeente Zwolle vernietigd te worden.Zij willen namelijk aan de Grondbank vergunning geven om deze plas te verondiepen met grond uit bouwprojecten en baggerspecie.Hiermee verontreinigen ze deze prachtige plas.Gedurende VIJF jaar zullen vrachtwagens hun verontreinigde lading in deze plas kiepen.
  Alleen direct omwonenden hebben een schrijven van de gemeente gekregen namens commissie stiekum om van gedachten te wisselen hoe de inrichting van deze plas moet gaan worden na deze vijf jaar.
  Dus het is kennelijk al besloten door de gemeente.
  Is er hier iemand van een politieke partij die hier vragen over wil stellen aan de gemeente??
  Bijeenkomst op 26 augustus a.s in het wegrestaurant DE Lichtmis van 19>30 tot 21.00 uur.
  Zo,dat stiekume gedoe is nu in de openbaarheid gebracht !!

  http://i37.tinypic.com/2yyqdrd.jpg


  ⚠️ Meld

 3. Gister voor het eerst de “Boertjes” gezien op een hele slechte zender. Moest dan ook die walgelijke reclame-uitbarsting trotseren. Ze doen wel degelijk prima aan Zwolle-promotie.


  ⚠️ Meld

 4. Lelijke V&D en Xenos – deel 845
  Gisteren heb ik de Boertjes ook gezien Leuk. Zonde trouwens dat zo’n mooi stukje Zwolle ontsierd wordt door die foeilelijke V&D en Xenos. Kan de gemeente de eigenaar van dit gebouw misschien benaderen en in overleg gaan om hier iets aan te doen ????


  ⚠️ Meld

 5. Verondiepen is het legale ambtelijke woord voor rotzooi dumpen.Vijf jaar lang daar troep storten om dan tot de conclussie te komen dat ze die hele plas wel kunnen dempen om die dan als dure zicht locatie te kunnen verkwanselen aan een projectontwerper die er dan weer een bedrijfsblokkendoos op kan bouwen.Dat zit er vast achter.!!
  Ik heb gehoord dat al de bossen die er om heen staan ook gekapt gaan worden .Ze maken er hier echt een Maasvlakte van.  ⚠️ Meld

 6. @Dick, we hebben idd overwogen om pe te vragen maar we wisten niet of hij het leuk zou vinden en in die tussen tijd had me tante al iemand gevonden voor ons 😉


  ⚠️ Meld

 7. We kunnen de zaken wel gaan omdraaien en daarom is het dus beter om het maar andersom te gaan bepalen of het dienovereenkomstig wel klopt. Ben het dus helemaal met jullie eens.


  ⚠️ Meld

 8. Zelfde praktijken, zoals ik al schreef
  We hadden het vandaag even over GeenStijl, hierbij 2 zeer actuele stukjes mét video:Er wordt ook een politieke partij genoemd, idd dezelfde

  Intimidatie als handelsmerk idd en er zijn nog ergere voorbeelden Dat lachje ook van die Ambroos Wiegers (prof Hoxa).

  Vind dit zeer kwalijke praktijken, heeft Van Jole het nog niet eens over hoe bijvoorbeeld hijzelf, Ruud de Wild & minister Vogelaar zijn geïntimideerd. Als dit de nieuwe fatsoensnormen zijn…… Men denkt daar echter maar aan één ding: SCOREN!


  ⚠️ Meld

 9. 1-1 Verlenging bij de Olympische voetballers. Ze gingen steeds beter spelen, heerlijk fel ook! Nu nog de kansen afmaken. Mooi ook, tussendoor, die 100m finale in een WR. Snel weer kijken 8)


  ⚠️ Meld

 10. Jammer, we hebben (bij de 2-1) wel mooi kunnen zien dat goed verdedigen een belangrijk en moeilijk vak is; wat in Nederland niet echt goed wordt uitgevoerd. Geloof dat ik hier maar geen live-tussenstanden meer moet doorgeven. Liep verkeerd af bij Ajax-Arsenal, Twente-Arsenal en nu weer. Natascha kwam terecht met de conclusie dat live aanwezigheid ook al niet bevorderlijk is voor een goed resultaat van de FC. :'( Word aardig beprekt in mijn resultaatbevorderende mogelijkheden :'(


  ⚠️ Meld

 11. haha, reclame in de krant
  Ik moest wel even lachen ;D toen ik de advertentie van de Aldi in de krant zag:
  “schoolgaande kinderen in prijs verlaagd!”
  Was dit al iemand opgevallen??


  ⚠️ Meld

 12. Ik vind die laatste toevoeging over de Boerkini trouwens wel grappig….

  Sindsdien heeft niemand zich meer gemeld in het lichaamsbedekkende badpak.

  Dan kunnen we nu (achteraf) dus wel met gemak stellen, dat het puur provoceren was waar het om ging! DAN vind ik het wel ERG kinderachtig.


  ⚠️ Meld

 13. Lawaai in de Aalanden
  @Dolleman
  Zeker heb ik dat gehoord. Ik werd om 1.50 uur gewekt door een ‘schitterende’ housebeat. Dacht eerst dat het van de kermis kwam maar toen ik op de klok keek wist ik dat dit niet het geval kon zijn. Toen dacht ik dat er bij Westerveld een illegale houseparty aan de gang was en dat de politie er wel snel een eind aan zou maken. Ik heb het zeker tot 6.30 uur gehoord.
  Dus de politie was al 2 uur aan het zoeken? Als ze het niet gevonden hebben denk ik dat het komend weekend weer feest is. Ik zal maar met het raam dicht gaan pitten.


  ⚠️ Meld

 14. Vast en zeker jongelui die uit pure verveling nog even een laatste weekend gaan ‘loltrappen’ en de buurt daarmee nog even probeert te provoceren. Ken er hier nog een paar in de buurt… Zullen we ze op een hoop gaan gooien met alle verschillende muziekstijlen bij elkaar? 😉


  ⚠️ Meld

 15. Gekkenhuis vanavond op de grote markt, zonder grappen, er stond een menigte van 150 jongeren..zeer gespannen sfeer. Ze stonden te vechten bij ons voor de deur dus toen hebben we maar de politie gebeld omdat de sfeer wel erg dreigend werd…wat een schorem zeg niet te geloven….


  ⚠️ Meld

 16. Ingezonden:

  Op het Twistvlietpad rijden geregeld mensen tegen de slagboom.
  Deze is geplaatst zodat alleen bussen, taxi,s en hulpvoertuigen erdoor kunnen. De eerste slagboom heeft het niet lang overleefd. Fietsers brommers, auto,s knalden massaal tegen de slagboom aan. En de gemeente maar iedere keer weer een nieuwe plaatsen. Na de ongeveer achtste boom hebben ze er een geplaatst met rode knipperlichten. Dit hielp al iets. Auto,s die er niet door mochten en konden, reden gewoon om de slagboom over het voetbalveld heen. Wat ook weer zeer gevaarlijke situaties opleverde. Kinderen en dieren konden er niet meer veilig lopen omdat er zo maar een auto voorbij raasde. Ze wisten dat ze verkeerd zaten dus reden ook niet zachtjes. Dit probleem hebben wij bij de gemeente gemeld. En zo kwam het dat ze rond om de weg droge greppels hebben gegraven. Gevolg auto,s taxi en zelfs de politie zaten vast in de greppels. Omdat deze niet op de weg maar eromheen probeerde te komen. De Politie was bezig met een achtervolging kan gebeuren. Maar mensen die te beroerd zijn om over de mastenbroekerbrug te gaan, omdat het via deze weg sneller zou zijn heb ik geen medelijden mee. Wel met de slachtoffers van de slagboom. Daar waar de slagboom staat is het fietspad versmalt. dus wat doet men dan men neemt de busbaan en ja daar wordt je van je fiets of brommer afgemikt. Tijdens de vakantie staat de boom vaak open. Dus als men al eerder zo gefietst heeft doe je het de volgende keer ook zo. Tja en dan zit dat ding in ene dicht. Als ik het allemaal had kunnen filmen had je een avond vol funnist home video. Stumperds die er staan te wachten met hun auto tot het licht op groen gaat staan en dan na lang wachten proberen de boom op te tillen. Dat is lachen maar de stumperds die er met de fiets of brommer tegen aan knallen vertrekken meestal met de ambulance. En de Gemeente plaats er gewoon weer een nieuwe slagboom .Wat zou dat kosten z,on slagboompje. Misschien moet er eerst een dode vallen wil deze situatie veranderen. Een simpele oplossing lijkt mij. Verf met grote letters op de grond slagboom. Dan kan iemand zich nog bedenken of hij of zij de ziektewet in willen.  ⚠️ Meld

 17. Misschien handig om de belangen af te wegen, misschien die slagboom maar helemaal wegdoen. Zie wel vaker bussluisen e.d. op plekken waar het volgens mij totaal geen nut heeft. Bij het ter Pelkwijkpark ook al. Ken de situatie bij de Twistvlietbrug niet, overigens.


  ⚠️ Meld

 18. @ Admin: Is er van die ingezonden brief van 14:21 geen topic te breien? Misschien met navraag bij de gemeente: A-sociaal gedrag zeg!

  =======

  De gemeenteraad van Zwolle leest hier veelvuldig mee. Het lijkt me dat die hier wel wat mee kunnen.


  ⚠️ Meld

 19. Is dat iets nieuws ofzo, een slagboom!
  Klinkt mij in de oren als iets beter uit de doppen kijken. 😀

  Staan toch ook borden naast met een inrijverbod voor alle motorvoertuigen m.u.v. Bussen taxi’s en hulpdiensten?


  ⚠️ Meld

 20. Dat geldt natuurlijk maar voor sommige mensen Hans. Sommige mensen denken ook echt dat dat bordje het enige is dat hen tegen zou moeten houden….en dus rijden ze maar door…

  Dat blijkt, trouwens, als je van de Stadshagen komt duurt het ff voordat je die slagboom ziet.

  Over kapotte slagbomen gesproken. Die aan het eind van de Mastenbroekerallee heeft er ook 1,5 week ofzo uitgelegen. Alleen het laatste stompje ging nog omhoog en omlaag. 😀


  ⚠️ Meld

 21. Muziek
  Nu het is donderdag nacht 1:15 uur heel veel gebonk uit de richting van Hasselt.Is daar wat te doen en zo laat nog door de week?Ik hoor het zelfs in huis.Erger mij er trouwens niet aan,:-)


  ⚠️ Meld

 22. RESPECT!!!!!

  Voor Van der Weijden was zijn prestatie een reden om even terug te denken aan zeven jaar geleden, toen hij met leukemie in het ziekenhuis lag en vreesde voor zijn leven. “Het is mooi om te laten zien dat je na zo’n ziekte terug kan komen en olympisch kampioen kan worden”, glunderde de 27-jarige zwemmer voor de camera van de NOS.

  Maarten van der Weijden zwemt naar goud

  🙂 🙂 🙂


  ⚠️ Meld

 23. Dick olympia was een gerespecteerd cafetaria man aan de vondelkade. met een uitstekende kaart en een goeie koelkast, waar ik en mijn maten van weleer regelmatig een fyne pot grolsch pils konden halen


  ⚠️ Meld

 24. Barry, dat komt mij bijzonder bekend voor! Was met bepaalde evenementen strategisch gelegen ook. Een lekkere kouwe Grolsch, zucht, tappen ze ook steeds minder :'(


  ⚠️ Meld

 25. @ Larry, op het komende Zaterdagavondkoorts zal een bijzonder vriendelijke en gezellige vrouwelijke dj ook even haar kunsten vertonen. Toch nog maar eens wat extra informeren. :'(


  ⚠️ Meld

 26. Naakt zwaaien in Zwolle
  Nu radio 1-journaal: de politie heeft vannacht 2 naakte mensen van een parkeerplaats bij Zwolle gehaald. Ze stonden naar het verkeer te zwaaien. Waarmee, is niet vermeld.


  ⚠️ Meld

 27. Nee, een 35 jarige man (met alleen sokken aan) en een 22 jarige geheel ontkleedde vrouw (stentor). Krijg bij die vrouw toch welkome fantasiën, alleen denk ik dat de de gesokte meneer een behoorlijke domper op de feestvreugde zal zijn. Het was altijd hun wens geweest, jaja, en dan werden ze o.a. bekeurd wegens het niet bij zich hebben van een id kaart. hadden ze die niet in hun….ach laat ook maar 😉 ;D


  ⚠️ Meld

 28. @Tjalling
  Als je op dat tijdstip achter je PC zit begrijp dat je niet vroeg je bed uit moet, dus kan begrijpen dat je je er niet aan ergert. Lekker uitgeslapen tot 11.30 uur? 😀 ;D


  ⚠️ Meld

 29. @ Kickert; jij mag zaterdag René’s zoontje coachen in topper bij de F’s, begrijp ik. Doe hem maar eens voor hoe het moet. Al hebben hun nu (de D1 van) het veel besproken Be-Quick verslagen. Met 4-1 geloof ik. Het betekent nog niet dat R. er wat van kan, want WVF liep er met 5-1 overheen 😉


  ⚠️ Meld

 30. JUBAL ZOEKT MUZIKANTEN

  Show-en Marchingband JUBAL wil graag de sousafoonsectie uitbreiden.
  Daarom zijn we op zoek naar 2 personen m/v,die dit willen leren of evt willen veranderen van instrument.
  Wij verzorgen de opleiding.Een instrument is uiteraard beschikbaar.
  Ook op andere plaatsen in het korps zijn nog een aantal spots open bij percussion,guard of brass.
  Neem svp contact op met telf.nr.06-19018349 of mail management@jubal.nl  ⚠️ Meld

 31. geschreven door ghehe, op 21 augustus 2008 om 18:43

  Oh ja, een 35 jarige man….hoe oud zijn jullie eigenlijk jongens?

  Ik ben 30, dus ik zie mezelf als vrijgeplijt… Ik denk ook niet dat ik er zelf in mijn nakie bij zou gaan staan…laat dat vrouwtje maar in d’r eentje uit de kleren gaan 😀


  ⚠️ Meld

 32. Botteghin zou volgens de verslaggever voor een miljoen (gelim.transfersom) weg kunnen. Jan heeft het na afloop over een 3 jarig contract; dus niet voor een “appel en een ei”. Hij was zelf enthousiast over Feyenoord en Verbeek (op de tribune) moet dat ook zijn geweest over zijn spel. Hij loopt toch verdorie ook niet voor haast nixxx (eredivisie vergoedingen) de deur uit >:(


  ⚠️ Meld

 33. Muziek
  @@ Danny,

  Nee ik hoef op vrijdag niet zo vroeg op als de andere dagen in de week dat klopt.Kwam pas om 7 uur mijn bed uit.Zaterdag moet ik om 5 uur op en moet dan werken tot 19:00 uur.Dus Danny niet zomaar wat roepen.Nu weer een hoop lawaai uit de richting van de Kopenren hoogte trouwens En nee, weer heb ik er geen last van.


  ⚠️ Meld

 34. Is dit net geen weblogzwolle nieuws? Ook niet als 1 of meer verdachten uit Zwolle komen misschien ook daders van meervoudige (groeps) verkrachting?

  HATTEM – De politie heeft vier jongens aangehouden, die worden verdacht van de verkrachting van een achttienjarig meisje. Twee van de jongens zouden zich bovendien hebben vergrepen aan een meisje van zestien.

  De verkrachtingen gebeurden in de gemeente Hattem, aldus Helga Hogenkamp van het openbaar ministerie in Zutphen, waar de zaak in onderzoek is. De (meerderjarige) verdachten zelf komen uit Zwolle en Wezep.

  Het OM wil niet ingaan op de vraag of het meisje het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting. Omwille van de privacy willen de onderzoekers voorlopig ook niet kwijt of de meisjes uit Hattem zelf afkomstig zijn.

  De vier verdachten werden op 12 augustus aangehouden en zitten nog steeds in beperking: ze mogen daarbij geen contact hebben met familie, advocaten of elkaar.

  De politie verhoort hen intensief om te zien of er nog meer meisjes het slachtoffer zijn geweest van dit viertal, en of deze verkrachters met elkaar of anderen nog actief zijn geweest op andere plaatsen op de Noordwest-Veluwe.

  De lokale politie spreekt van een ‘ernstige zedenzaak’. Het OM zelf wil nog maar weinig details kwijt in deze gevoelige fase van het onderzoek waarbij de verdachten in hun beperking volop aan de tand gevoeld kunnen worden, zonder al teveel invloeden van buitenaf.  ⚠️ Meld

 35. He Kickert, had nog genoeg voor welgeteld 1 schuimer en…..een miniem fooitje. Rooie was er niet maar de comedy was er niet minder om, wel lachen nog zeker om de wedstrijd die op tv was……Vond thuis nog 10 Euri, k** met peren, voor nixxx naar Harry gelopen. Zijn zaterdag (17.00 tegen Dosk toch) de eerste paar voor mij. 😉


  ⚠️ Meld

 36. hahahah nu johnny is ook wel eens john
  gr vanaf deze kant gaan weer na bed we horen het morgen ochtend wel weltrusten als je er aan toe bent gr jose
  het is dus wel in de binne stad ga jij nu maar op fietsie doei gr jose


  ⚠️ Meld

 37. Er is brand uitgebroken in het pand achter El Toro! De hele achetergevel aan de kant van de nieuwstraat is afgebrand! Waarschijnlijk moet het pand worden gesloopt ivm instortingsgevaar. Dit is wat ik na mijn werk te horen heb gekregen van de dienstdoende brandweerlieden en agenten! Ze zijn nu nog steeds bezig met nablussen!


  ⚠️ Meld

 38. Feiten waar we, waarschijnlijk door de “waan van de dag”, niet meer op gelet hebben:

  -Harde cijfers [20-08] Sinds vandaag heeft de internetpagina ‘Tegen zeikerds in Zwolle’ meer dan 1.000 leden. De Hyves-groep is twee weken geleden opgercht als reactie op klagers over geluidsoverlast.*** Het tv-programma Pure Passie trok gisteravond 725.000 kijkers. Dat aantal is (nog) hoger dan de twee weken daarvoor. In de slotaflevering wordt het Librije’s Hotel geopend en krijgt Thér?se een lintje. *** 1.200 mensen vulden tot nu toe de poll in op Weblog Zwolle. 57% van hen vindt dat Zwolle zich moet profileren als evenementenstad. Groenstad (19%), fietsstad (12%) en smaakstad (9%) krijgen minder bijval.

  -Gezellig: naar het raadsplein! [19-08] Een scherper politiek debat, meer inspraak van burgers en deskundigen, betere voorbereiding op besluiten en efficiënter vergaderen. Het zijn redenen waarom de raad anders gaat vergaderen. De agenda is niet langer gebonden aan een commissie (deelgebied) als Welzijn of Bestuur. Vanaf volgende week wordt de maandagavond verdeeld over één of twee van de volgende ronden: informatie, meningsvorming en besluitvorming. De drie fasen zijn duidelijk van elkaar gescheiden. De tijden op de nieuwe verzamelagenda zijn bindend; er is dus geen uitloop mogelijk. Over een jaar evalueert de raad de nieuwe werkwijze.

  -Kort nieuws [15-08] Op 15 november vindt aan de Wythemerplas het dancefestival Never Mind plaats. Organisator DMC Events uit Zwolle hoopt op 2.000 betalende bezoekers. De show duurt van 17.00 tot 24.00 uur en biedt bekende dj’s, professionele dansers en lichteffecten. *** Eurest verzorgt vanaf 1 september alle horeca in en rond het stadion van FC Zwolle. Eurest gaat ook de nieuwe discotheek beheren, en mogelijk het hotel. Eurest is een internationaal opererende cateraar, bekend van de TT en de Keukenhof.

  Kort nieuws -2- [15-08] Isala laat voor 225 miljoen Euro een nieuw ziekenhuis bouwen. De klinieken komen rond het oude gebouw te staan, dat in 2013 plaats maakt voor winkels en restaurants. Het ontwerp dateert uit 2001 en is van architectenbureau Alberts en Van Huut. *** De speciale kermisdag voor gehandicapten is niet goed verlopen. De exploitanten waren onvoorbereid op hun komst. De gemeente betreurt dit ten zeerste en biedt de doelgroep zondagmiddag een herkansing aan.

  Bedankt Lev-06


  ⚠️ Meld

 39. lawaai overlast wipstrik
  De heer dinkelberg is aan het het woord en haalt aan dat hij voor het lawaai richting dalfsen is gevlucht voor een rustgevende wandeling!!!
  hebben wij het hier over de Dinkelberg dynastie? de familie die ons al generaties lang lastig valt met eileuver prinsen, adjudanten en aanverwante functies? het is toch van den zotte dat uitgerekend prins carnaval 1976-77 hier over lawaai klaagt, terwijl menig zwollenaar nog met een gehoorbeschadiging rondloopt van de nodige decibellen die dinkelberg zelf de lucht in liet knallen in de loop van zijn carnavals jaren.


  ⚠️ Meld

 40. Inderdaad zeg, carnaval vind ik hartstikke leuk hoor voor wie het vieren; maar lawaai zat. Maakt me eigenlijk niet zoveel uit wie hij is, meneer kan daar vast wel ergens een weekendhut huren. Als hij zelf in de buurt van het heien voor de nieuwe spoorbrug woont, kan hij misschien het hele jaar wel in de hut bivakeren? Was het op de radio?


  ⚠️ Meld

 41. Reinoud, tja dat was al bekend van de heer Dinkelberg. Nadat ik las over zijn carnavalscarriére, besloot ik deze man in dit verhaal niet meer serieus te nemen. Dat hij maar weer een leuk feestje mag vieren, komende carnaval, een ander wat gunnen is een nobel streven, wellicht ziet hij dat zelf ook ooit in.


  ⚠️ Meld

 42. Zondag supermarkt open. In Deventer ligt nu al de vierde aanvraag van een supermarkt bij de gemeente voor een vergunning op Zondag open te mogen. Persoonlijk vind ik het zeer plezierig als op zondag de supermarkt open is, simpelweg omdat ik elke dag mijn boodschappen doe (heb dit al eens eerder gepost).
  In Lelystad is dit ook het geval, in apeldoorn ook.
  Ik vraag me af waarom dit in Zwolle nog niet het geval is. Niemand heeft er last van en degenen die het willen kunnen er dan gebruik van maken. Ook qua personeel lijkt het me niet zo’n punt. De meeste medewerkers zijn scholieren/studenten en die willen vaak best bijverdienen op zondag. Ik zeg; supermarkten open!


  ⚠️ Meld

 43. Wordt lastig voor WVF in de beker:
  Volgens mij gaat er 1 over?

  Be Q en WVF speelden 2-2, maar afgelopen zaterdag:

  In de 58ste minuut ontving Zaki van DOS zijn 2e gele kaart door een domme overtreding, hij moest er met rood af.
  Met nog een klein kwartier te spelen gebeurde een vreemd voorval op het veld. Be Quick invaller Nejim El Atiaoui stond nog geen minuut binnen de lijnen of hij kwam in aanvaring met doelman Nick Karel. Wat er precies gebeurd is niet geheel duidelijk, maar de scheidsrechter had het blijkbaar wel geconstateerd. Hij toonde El Atiaoui meteen de rode kaart. Het gaf wat onrust aan de kant van de Zwollenaren die fel protesteerden richting de arbiter en ook de Kamper sluitpost werd niet ongemoeid gelaten. De heer Eickelmann nam uiteindelijk de gehaaste beslissing richting zijn kleedkamer te gaan en van daaruit mede te delen het duel definitief te staken.

  Wat er met de resterende speeltijd gaat gebeuren en wat de uiteindelijk eindstand gaat worden is nu aan de KNVB. Die naar aanleiding van het scheidsrechtersrapport een beslissing zal nemen.

  wedstrijdkarakteristieken:
  DOS Kampen ?? Be Quick ??28 (0-3) 0-3
  (79e min gestaakt)

  Ze moeten allebei nog tegen Heino en WVF speelt morgen bij DOSK. Volgens mij moeten ze (om 1e te worden) 6 uit 2 halen. Dan telt het doelsaldo…. Nou ja, een poule met DOSK & BE Q…….

  Toppers zijn het die WVF-ers! Gaan van ’t jaar met een prima trainer (van Berkum-2) voor het kampioenschap. Wat onze PiBa ook in de glazenbol van De Swollenaer mag zien 😀

  Volgens mij heeft hij nog nooit wat gezien, in al die jaren, wat uitkomt ;D
  Moet zeggen dat Pierre wel verstand heeft van dameshockey 8)


  ⚠️ Meld

 44. Zie post 4 voor half 2…….sh*t

  De Dijk uitverkocht
  Friday 22 August 2008
  De allerlaatste kaarten zijn de deur uit en het concert van de De Dijk op vrijdag 12 september is compleet uitverkocht. Bellen of mailen heeft geen zin meer. Toch nog graag naar een andere fijne avond? Mensen die kaarten voor De Dijk hebben gehaald, kochten ook kaarten voor: Zaterdagnachtkoorts (13-09), Jimmy LaFave & Lucky Fonz III (3-10), Venice (29-11) en / of Van Dik Hout (06-12). Zie het programma voor meer info.

  “Het moet en het zal” is helemaal geweldig! Vrolijkmakend ook, nu “Mag het licht uit”….MAAR misschien zijn er nog kaartjes voor VanDikHout?!?!?!


  ⚠️ Meld

 45. Hmm ik kreeg toch echt de melding dat m’n post ontvangen was
  en zou geplaatst worden als het was goedgekeurd.

  Maar goed, Dick,
  Zoek op YouTube maar naar “Pink Floyd, Pulse”,
  en dan vooral de nummers ‘Combtably Numb’, ‘Great Gig in the sky’,
  waar de achtergrond zangeressen met oa Sam Brown, een
  geweldige zangsolo laten horen, en natuurlijk ‘Another Brick.
  Learning to fly , Coming back to life, Wish you where here, Us and them, en Run like hell zijn super.
  Ik vind dus de uitvoeringen van deze dvd (Pulse) het mooist. 😛


  ⚠️ Meld

 46. Potverdorie wat een huiswerk >:( Hier nog ff radio 2 wegdraaien dan.

  The brick, Learning to fly (en volgens mij ken ik Wish… ook) zijn in elk geval de moeite waard. Je hoort wel.


  ⚠️ Meld

 47. Vandaag in de Volkskrant:

  Agent komt amper toe aan opmaken van proces-verbaal

  Zwolle – ??Er zit nog een doorrijder in mijn borstzakje??, ontdekt hoofdagent Gerben van der Burg. Hij maakt het knoopje van de politieblouse open en haalt de papiertjes uit de zak. ??Iemand is zaterdagavond doorgereden na een aanrijding.?? Die dag lukte het hem niet om deze overtreding te verwerken. ??Ik was als enige van mijn team op straat. De rest was al bezig met de afhandeling van andere meldingen. Misschien kom ik er vanavond aan toe.??

  Het is dinsdagavond en Van der Burg zit op het Zwolse hoofdbureau. Samen met zijn collega Peter Imhof is hij oproepbaar voor noodgevallen. Gebeurt er niets, dan hebben ze de tijd om hun administratieve achterstanden weg te werken. ??Je bent zo??n 30 procent van je tijd kwijt om alles schriftelijk vast te leggen??, vertellen ze.

  Zonde, vinden de agenten. Want ook ??blauw?? wil meer blauw op straat. ??Het is niet zo vreemd als mensen zeggen: de politie komt vaak te laat. Ze denken dan dat we niet hard werken, maar ze hebben niet door dat wij hier druk zitten te tikken??, voegt wachtcommandant Piet Kooistra toe.

  Natuurlijk zijn regels en procedures belangrijk, erkennen de agenten. Aanhoudingen, recherchewerk en het beboeten moeten immers ordentelijk verlopen. ??Alles is geregeld, dat is goed. Maar vervolgens zijn er weer regeltjes om de regels te regelen, enzovoort??, aldus Van der Burg.

  Zo moeten de agenten als ze een verdachte enkele dagen willen opsluiten een formulier faxen naar het Openbaar Ministerie. Het ??opsluitformulier?? moet vergezeld zijn van een begeleidingsformulier. ??Het begeleidingsformulier is even belangrijk als het andere, maar er staat bijna dezelfde informatie op. Het slaat nergens op. Maar iemand heeft bedacht dat het zo moet, dus dan moet het zo??, aldus Kooistra.

  Een ander voorbeeld: sinds kort is het mogelijk je boete te pinnen op het politiebureau. Kooistra: ??Dat lijkt makkelijk, maar het kost een half uur.?? De boete moet opgezocht worden, de parketofficier moet gebeld worden voor de juiste codes, vervolgens kan de overtreder pinnen en worden twee betalingsbewijzen geprint. ??Eentje is voor de overtreder en eentje voor de parketofficier. Die bon moet ik naar hem faxen ?? want wij werken nog met een fax en niet met de e-mail bij officiële documenten. En vervolgens moet ik een rapport opmaken in de computer.??

  Het oerwoud aan regels en procedures heeft niet alleen gevolgen voor het werkplezier van de agenten, ook de kwaliteit lijdt eronder.

  ??Ik weet dat het niet goed is, maar iedereen doet het soms??, bekent agent Ed van Wieringen uit Dordrecht. ??Je laat wel eens overtredingen lopen, omdat je geen tijd hebt er een proces-verbaal van te maken.??

  Op bumperkleven, bijvoorbeeld, staat een fikse boete. Deze bon uitschrijven, kost de agent weinig tijd. ??Maar heb je een kopstaart-botsing zonder lichamelijk letsel als gevolg van bumperkleven, dan is het verleidelijk deze overtreding te laten schieten. Je noteert dan alleen de benodigde informatie voor de verzekering. Anders moet je een proces verbaal opmaken en dan zit je zo weer drie uur te tikken.??

  ??5010??, klinkt het door het politiebureau van Zwolle. ??Er is auto-inbraak gemeld en een TomTom gestolen, kunnen jullie gaan kijken??? Het is inmiddels kwart over zeven in de avond. Van der Burg en zijn partner Imhof ?? die vandaag 5010 heten ?? kijken elkaar aan en schudden beiden ??nee??. Eerder die dag is het duo ook al uitgerukt voor een auto-inbraak, waarbij de dief toevallig ook een TomTom meenam. ??Als we nu uitrukken, zitten we hier nog eens uren te tikken en onze dienst eindigt om negen uur. Kun je met iemand anders overleggen of die tijd heeft???, antwoordt Van der Burg door zijn portofoon.

  Zo gaat het hier wel vaker, zucht wachtcommandant Kooistra. Er is een strijd tussen uitrukken en de administratieve werkdruk. ??Vooral als er een melding van diefstal binnenkomt waarbij minderjarigen zijn betrokken, staat niemand te juichen. Bij minderjaren moeten we inmiddels zoveel noteren en zoveel instanties waarschuwen. Dat kost je uren.??

  ??We hebben een aangifte van mishandeling??, roept iemand door kantoor. Het is een pooier die zegt mishandeld te worden door zijn prostituee. Kooistra verdwijnt uit het kantoor om de zaak af te handelen. Het duo Van der Burg en Imhof gaat onverstoord door met tikken, ze werken de TomTom-diefstal van eerder die dag uit. Zo nu en dan kijken ze in hun opschrijfboekje, daar hebben ze de verklaringen van het slachtoffer en de twee getuigen genoteerd. Imhof: ??Het zou wel handig zijn als we een laptop hadden. Dan kunnen we de verklaringen ter plaatse in de computer zetten en kan de betrokkenen meteen controleren of alles juist is verwerkt.??

  ??5010??, klinkt het weer door het hoofdbureau, het is inmiddels twintig over zeven. ??Melding van een gestoken vrouw.?? Imhof en Van der Burg springen op, rennen naar hun politieauto ?? sirene en zwaailichten aan ?? en ze racen weg. Imhof: ??Dit is toch iets anders dan een auto-inbraak. Als je dit laat schieten, zit je straks met iemand die is doodgebloed.??

  Voor het woningcomplex in het centrum van Zwolle is het rustig. ??Politie??, roept het duo. Ze bonken op de deur. Niemand doet open. Met een krachtige klap trapt Van der Burg tegen de deur. Bij de derde trap schiet de deur open.

  ??Politie??, roepen de agenten in de hal. Het blijft stil in het wooncomplex. Ze stuiven de trap op. Even later staan ze voor het juiste appartement, maar weer blijft de deur gesloten. Van der Burg legt zijn hand op zijn pistool. ??Je weet immers nooit wie achter de deur staat??, is zijn verklaring. Met een krachtige klap trapt hij tegen de deur, deze schiet meteen open.

  Binnen enkele minuten hebben de agenten de kleine woning doorzocht; niemand te bekennen. Op de gang klinkt gestommel. Het blijkt het vermeende slachtoffer. ??Ik heb niets, geen bloed??, zegt de geblondeerde vrouw in gebrekkig Nederlands.?? Navraag leert dat ze haar vriend een sms??je had gestuurd omdat ze boos is. In het sms??je zei ze dat ze zichzelf had gestoken. Het berichtje kwam bij hem binnen júist op het moment dat hij aangifte tegen haar deed op het politiebureau. Hij is de pooier, zij de prostituee.

  Een half uur later zijn de agenten weer terug op bureau om de proces-verbalen af te maken, ook het loos alarm van de prostituee moet verwerkt worden. ??Voor de doorrijder van zaterdag heb ik morgen hopelijk tijd. Dat lukt vandaag weer niet??, zegt Van der Burg als hij om negen uur zijn computer wil afsluiten.

  Vlak voordat ze uitloggen moeten de agenten hun uren nog verantwoorden. ??Dat kostte vroeger ook zoveel tijd??, zegt Imhof. ??Dit computersysteem is aangeschaft met de bedoeling dat geregistreerd kon worden hoeveel tijd de politie kwijt is aan moord, diefstal, zedendelicten, noem maar op. Wij moesten elke dag invoeren hoeveel tijd we waaraan hadden besteed. Er waren 310 codes.??

  Zo had je een aparte code voor surveilleren op de fiets, een aparte code als de surveillant een auto pakte of gewoon ging lopen. Maanden hebben hij en zijn collega??s het volgehouden. ??Totdat we erachter kwamen dat er geen betrouwbare analyses gemaakt konden worden van zoveel codes.?? Inmiddels zijn er nog maar 48 codes voor de werkzaamheden van de agenten. ??Het kost hoe dan ook veel tijd.??  ⚠️ Meld

 48. Zijn die problemen er alleen in Zwolleywoord?
  Misschien de beste stadswachten een “bekeuringsmogelijkheid” (ongetwijfeld wat anders als opsporingsbevoegdheid) laten halen?

  Kunnen wij die hoofdagent hier niet een paar antwoorden laten geven of een vraag of 10?


  ⚠️ Meld

 49. Valt me wederom op dat er in een uur meer gebeurt als dat ze in het nieuws zetten. Dan toch maar weer berichten over 120 km/u over de Hermelenweg? Geef het echte nieuws eens, politiewoordvoerder….


  ⚠️ Meld

 50. Aan dit soort dingen moet toch iets te doen zijn?!?

  Het voorbeeld met iemand die opgesloten wordt: een digitaal formuliertje maken waar 1 keer de gegevens ingevoerd worden en er uit de printer de twee nagenoeg identieke formulieren rollen. Sterker nog: als ze nog met faxen werken (wat sowieso een hopeloos achterhaald systeem is!) laat je het ook vanuit de pc automatisch naar het juiste nummer faxen!

  Het is allemaal niet heel erg moeilijk, maar je moet er wel over nadenken en het moet wel even gebouwd worden. Ik vind het van de zotte, dat een agent zijn/haar werk niet kan doen, omdat de administratie overdreven veel werk is!


  ⚠️ Meld

 51. @ Plantje: helemaal eens, deze is sterk

  Het is allemaal niet heel erg moeilijk, maar je moet er wel over nadenken

  . “Nadenken” is helaas niet voor iedereen weggelegd.


  ⚠️ Meld

 52. Zwolle een dijk van een plaats
  Is in Zwolle wel bekend dat de mooie brug naar Stadshagen geopend is door De Dijk? Heb ze er weer onder staan (Radio 2). “Mooier dan nu van hun nieuwe album”.

  Nu toevallig Jolanda Wink conciërge op de Emma in ZWOLLE. Een uitgebreid interview. Deze dag krijgt een 10 van haar 😀 …..Het nieuws staat hier al elders, ze vergeet te zeggen dat weblogzwolle geweest is ;D


  ⚠️ Meld

 53. Anekdote: (twijfel nog over het waarheidsgehalte)

  Liefste Flair,
  Vorige week vertrok ik ’s morgens van huis naar mijn werk. Zoals altijd zat mijn man televisie te kijken. Ik reed ongeveer 1,5 kilometer toen de auto er mee stopte. Ik probeerde te starten, de motor ging wel rond maar sloeg niet meer aan. Ik ben toen naar huis teruggelopen en toen ik thuis kwam zat mijn man niet meer op de bank.
  Wat ik toen boven aantrof had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet kunnen denken! Mijn man liep gekleed in mijn lingerie en met mijn ultra hoge pumps en een laag make-up voor de grote spiegel heen en weer te paraderen………….
  Ik ben 36, mijn man is 38 en we zijn al 12 jaar gelukkig getrouwd. Toen ik hem betrapte probeerde hij nog met een smoesje over dat al zijn ondergoed in de was zat enzovoort een uitvlucht te verzinnen, maar de schoenen en de make-up dan?
  Hij is toen echt helemaal ingestort en heeft bekend dat hij dit al een maand of vier doet. Ik heb hem toen gezegd dat als hij er niet mee zou stoppen ik wil gaan scheiden. Mona, je moet weten dat hij een half jaar geleden zijn baan kwijt is geraakt en daar heel erg depressief van is geworden. Sinds ik hem heb verteld dat ik wil scheiden als hij dit blijft doen is hij heel erg teruggetrokken en afstandelijk….. Het lijkt wel alsof ik helemaal geen contact meer met hem kan maken.
  Kan jij mij helpen??

  M. Verbeeck uit Stekene

  =================
  ANTWOORD VAN FLAIR:

  Beste M.

  Het zou de automatische choke kunnen zijn, vooral omdat het al zo dicht bij huis gebeurde, anders zou ik gewoon nieuwe bougies laten monteren.

  Met vriendelijke groeten,

  de Flair-redactie  ⚠️ Meld

 54. Hoi Joppuh!!!! Niet te geloven he dat ze onze heerlijke chat-3m zo kansloos onderschijten. Zal de kift wel zijn. In de WVF-kantine hangt nog een bordje die we kregen voor de eerste 1000 posts of zo. Hee, ik moet weg.


  ⚠️ Meld

 55. @Dick,
  Heb ’t gevonden, dank je wel, klinkt goed 😀

  Noord Nederlands Orkest : Pink Floyd
  Symphonic echoes of Pink Floyd

  Het Noord Nederland Orkest start het seizoen op spectaculaire wijze met ‘Symphonic echoes of Pink Floyd’, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal staan. Onder meer zangers Bert Heerink en Erik Mesie nemen de zangpartijen voor hun rekening, bijgestaan door onder anderen gitarist Joost Vergoossen. De muziek van Pink Floyd onderscheidt zich door het symfonische en veelzijdige karakter. Een uitgelezen mogelijkheid voor het NNO om de grote hit te arrangeren voor een volledig symfonieorkest. Met ‘Symphonic echoes of Pink Floyd’ grijpt het orkest de kans aan om zich van zo’n verrassende kant te laten zien.  ⚠️ Meld

 56. Leuk van Travers om die flatten in Holtenbroek zo op te fleuren.

  Ik zag in de parkeergarage in Stadshagen ook allemaal ‘kinderschilderijen’ hangen,
  dat pept zo’n betonnen hal toch gezellig op.

  Maar wat een afzichtelijk stukje ‘kunst’ op de nieuwe rotonde
  bij het vernieuwde winkelcentrum 😮
  Althans dat is mijn mening daarover, er zullen ongetwijfeld mensen
  zijn die dit mooi vinden.
  Hoe zijn de meningen hierover van de rest van Zwollenaren?


  ⚠️ Meld

 57. @ Diana: te soft? Jammer 😉 Ben het helemaal eens met het eerste deel van je post van 21:45. Het 2e deel maakt nieuwsgierig, maar is aardig ver fietsen :'(


  ⚠️ Meld

 58. Als ik er morgen langs kom, zal ik proberen er een foto van te maken.
  Ik heb het nu een aantal keren gezien, maar ik kan het niet mooi vinden :'(
  Het schreeuwt ;D


  ⚠️ Meld

 59. Diana, dat stukje kunst op de nieuwe rotonde bij het winkelcentrum Zwolle Zuid is niet nieuw. Het stond alleen eerst midden in de Van der Cappellenstraat. (En ze hebben het ding wat opgepoetst.)
  Ik vind het wel grappig…maar echt een “kunst” om te maken lijkt het me niet. Dus er is toentertijd vast ook veel te veel voor betaald 🙂


  ⚠️ Meld

 60. Diana, ik vind het wel een mooi kunstwerk….zo blijft de verwrongen psyche van de kunstenaar voor eeuwig bewaard ;D

  Nee, zonder gekheid, ik kan het wel waarderen, een keer een wat minder burgerlijk kunstwerkje in Zwolle


  ⚠️ Meld

 61. Dat is eerlijk Joppuh! Stijgen ze dit seizoen eindelijk niet alleen kwa voetbal maar ook kwa iq boven de rest uit. Vrees echter ook kwa geldzucht en haantjesgedrag.


  ⚠️ Meld

 62. Dochter Deborah en schoonzoon Gerrit lieten vorige week aan hun trotse ouders weten, dat er een kleine aan komt.

  16 jaar, je kunt niet vroeg genoeg beginnen.


  ⚠️ Meld

 63. @ Natascha: Da’s nog ver weg! Ben je er al uit of je naar de Caribiën reist? Jammer dat je zo’n strenge baas hebt, maar het lijkt aardig goed te gaan met Jan en zijn mannen, niet?

  @ Joppuh, heb je d’r nu al teveel achter de kiezen 😮


  ⚠️ Meld

 64. Het gaat wat mij betreft beter dan verwacht met jan en zijn mannen!!

  Nee we zijn er nog niet uit en nu weer helemaal aan het twijfelen gebracht mijn opa woont in texas (gedurende de canadese winter, in de zomer dus in the states) 25 km van de golf van mexico, zijn vrouw zei dat we ook wel daar heen mochten komen ;D


  ⚠️ Meld

 65. niks te klagen over dit resultaat idd, en dat natuurlijk in dat schitterende groen-wit gestreepte uittenue met zwarte broek 😛
  Och wat mooi toch weer, zo’n echt PEC tenue!


  ⚠️ Meld

 66. @ Natascha, dat voorstel (19:15) is helemaal niet verkeerd zeg!

  Kwam te laat binnen om de openingstreffer te zien. Jan vond dat er te weinig voetbal in zat en vond dat de spelers die tegen 1 aan zaten te weinig brachten. Tuurlijk tekende hij, ook met een volledig fitte selectie, vooraf voor 1-1. Geloof dat ie achterin wat miste, was ook te zien: 2 man keek van een afstandje hoe de 1-1 binnen gelegd mocht worden 😮 Kritische Jan: Prima! Die andere Jan (v.Dijk) is ook een kerel naar mijn hart trouwens. Grappig dat Titjani sr. nog in mocht vallen.

  Mooi geel Chinees spandoek voor Toyota! 😉


  ⚠️ Meld

 67. Waarom mijn reactie zo lang op plaatsing wacht is me een raadsel. Misschien omdat het een hooligan-risicogehalte heeft Joppuh? Gewoon voor de 3e keer comedy om nixxx in onze mooie stad? :'(


  ⚠️ Meld

 68. @ Joppuh, Hmmm die komt vast niet meer. Probeer het nog ff opnieuw.
  Tja, ze stonden nogwel met 0-1 voor, opstelling leek ook vrij sterk. Laten we morgen “Studio Sport met het bord op schoot om 19.00 uur maar beginnen”. PSVouw, 4 in 10 minuten zuivere speeltijd. Blijf er bij dat hét tussen deze clubs gaat, nog 33×90 minuten….tijd zat voor sportieve revanche.


  ⚠️ Meld

 69. wie weet wat feyenoord nog brengt na de winterstop Dick 😉

  Morgen maar eens even kijken wat die er van bakken maar ach we zullen wel weer snel aan het zappen zijn…


  ⚠️ Meld

 70. 😀 Moesten we eindelijk maar eens samen met wat WVF-gerelateerden een biertje drinken. Robby ook van de partij natuurlijk, zag hem gister nog even. Sjon E. had je vrijdag niet gezien.


  ⚠️ Meld

 71. Deftig weertje erop, de overtuiging dat een ander nog heerlijk hard aan het werk is, mooie dames voorbij zien paraderen. Beetje wartaal her en der. Tja dan is het allemaal wel aardig vol te houden.***neemt een paar ferme teugen van een heerlijke kouwe Grolsch verpakt in een groen flesje, beseffend dat al die ingrediënten er momenteel niet bij zijn. Dan moesten we e.e.a. maar eens opzoeken*** tot in de werkweek!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.