SOS Toegang voor brandweer IJsselland - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

SOS Toegang voor brandweer IJsselland

Zwolle – Niet meer wachten op een sleutelhouder én sneller toegang. Het resultaat van SOS Toegang, een initiatief van Ambulance IJsselland.

Na een pilot van bijna twee jaar, is SOS Toegang op de brandweervoertuigen van IJsselland en Flevoland een feit. Zij zijn daarmee de eerste regio’s waar ook de brandweer is aangesloten bij SOS Toegang. Inmiddels zijn ook Groningen en Midden- en West-Brabant (deels) aangesloten.

Dick Postma, medewerker Operationele Voorbereiding bij Veiligheidsregio IJsselland, vertelt hoe het werkt: “Afgelopen jaar werd het systeem ingebouwd in bijna alle uitrukvoertuigen van brandweer IJsselland. Het systeem zorgt ervoor dat hulpverleners sneller toegang krijgen bij afsluitingen zoals slagbomen en toegangshekken. Via het navigatiescherm van de mobiele data terminal of een standalone zender in de auto kan de chauffeur SOS Toegang activeren, zodat hij direct toegang krijgt.”

In de Brandweerkrant van maart 2020 lees je het volledige verhaal van brandweer IJsselland met daarin meer informatie over de aangesloten locaties en de verdere voordelen van SOS Toegang.

Artikel delen: