Oldeneel26 maakt 750 euro over aan Ronald McDonald Huis Zwolle

Oldeneel26 maakt 750 euro over aan Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Deelnemers aan het jaarlijkse buurtfeest Oldeneel26 hebben september vorig jaar, na de zomervakantie, een feest georganiseerd met als thema Parade Maskerade.

Er werd geschminkt, een masker gemaakt, er waren spelletjes voor jong en oud, en er was een Parade Maskerade op het water. In de tuinen aan het water vertelden buurtbewoners sprookjes of hielden een theatervoorstelling.

Er werden liederen gezongen terwijl de kinderen in hun bootjes, onder begeleiding van volwassenen, langs de verhalenvertellers voeren. Oldeneel26 viert zo al meer dan 30 jaar een buurtfeest met een cultureel programma. In voorgaande jaren hebben ze met een veiling geld opgehaald voor de Cliniclowns en de Voedselbank. Dit jaar stond in het teken van het Ronald McDonald Huis.

Na een gezamenlijke maaltijd met eigengemaakte hapjes, salades, taarten, brood, soep, werd de buurtveiling voor het goede doel gehouden. Iedere buurtgenoot bracht iets in voor de veiling: van een Indische maaltijd koken voor een buurtgenoot tot een keer oppassen of een cursus mindmappen, een cursus Excel, taarten bakken.

De veilingmeester heeft alle diensten en producten voor het goede doel het Ronald McDonald Huis in Zwolle geveild en verkocht. De opbrengst van 34 volwassenen en veertien kinderen was maar liefst 750 euro.

Aangezien Oldeneel26 het bedrag dat ze in de buurt bij elkaar hebben verzameld niet persoonlijk kunnen overhandigen, hebben ze voor een ludiek alternatief gekozen. In deze coronacrisistijd hebben buurtkinderen een straattekening gemaakt met daarop het bedrag voor het goede doel. Het geldbedrag is op de bankrekening gestort. Zodra de maatregelen van kabinet en RIVM het toelaten, gaan ze een keer op bezoek bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Artikel delen: