Diverse nieuwe straatnamen in Zwolle

Diverse nieuwe straatnamen in Zwolle

Zwolle – Zwolle is weer een aantal nieuwe straten rijker. Het college van B&W heeft deze week vijf straten en een tunnel een naam gegeven.

Het gaat om nieuwe straten maar ook om een aantal paden die nog geen naam hadden en een tunnel die nog naamloos was.

Tussen Botlek 48 en 52 komt een nieuw hofje met woningen. Dit hofje krijgt de naam Botlekhof.

Aan een doodlopend stuk vanaf de Molendwarsstraat worden vier woningen gebouwd. Het was niet duidelijk of dit deel van de straat ook Molendwarsstraat heet. Dit stuk weg krijgt nu definitief de naam Molendwarsstraat, hiermee is ook de onduidelijkheid opgeheven.

Het fietspad tussen de Ten Busschekamp (onder de IJsselallee en de spoorlijn door) tot het fietspad evenwijdig aan de Ittersumallee, krijgt de naam Ten Busschepad. De fietstunnel waar dit fietspad doorheen loop had ook nog geen naam en heet vanaf nu Ten Busschetunnel.

Het pad tussen Oldermannenlaan en Hortensiastraat en het deel dat door de Hortensiatunnel loopt, heeft nu de naam Hortensiapad gekregen.

In park de Wezenlanden ligt nu officieel het Koelwaterpad. Het betonpad in park de Wezenlanden dat ligt tussen Luttenbergstraat en Almelose Kanaal heeft deze naam gekregen. Het pad loopt namelijk evenwijdig aan het Koelwaterkanaal.

Artikel delen: