Zeehond in Zwarte Water gespot - Foto: Dierenambulance Zwolle
Foto: Dierenambulance Zwolle

Zeehond in Zwarte Water gespot

Zwolle – Dinsdag aan het eind van de middag kreeg de Dierenambulance twee meldingen van een zeehond in Zwolle.

Het dier zwom rustig rond in het Zwarte Water. Voorbijgangers keken raar op toen zij het dier zagen zwemmen en namen telefonisch contact op met de Dierenambulance Zwolle.

“Een melding van een zeehond krijgen wij niet dagelijks, daarom heeft onze centralist direct contact opgenomen met Zeehondencentrum Pieterburen. Een medewerker van Pieterburen wist onze centralist te vertellen dat het dier uit Rogat afkomstig is. Het dier is gisteravond vanuit Rogat vertrokken en naar onze stad gezwommen.”, vertelt de Dierenabulance.

De zeehond die in het Zwarte Water gezien is, is een grijze zeehond van ongeveer 200 kilo. De zeehond kan genoeg voedsel vinden en eet vooral karpers en snoeken.

De medewerker van Pieterburen vertelde aan een medewerker van de Dierenambulance dat de zeehond eerder in Amsterdam en Utrecht is gesignaleerd.

“Ziet u de zeehond? Jaag het dier niet op en laat het met rust!” vertelt de Dierenambulance. Ook vragen zij u contact met hen op te nemen en daarna de locatie doorgeven. U mag ook een e-mail sturen naar info@dierenambulancezwolle.nl. De dierenambulance stuurt daarna de locatie door aan de specialisten van Pieterburen Zeehondencentrum, zodat zij de route van de zeehond in de gaten kunnen houden.

Artikel delen: