Westerveld - Foto: Wouter Steenbergen
Westerveld
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, af en toe wolken

Zwolle – Woensdag is het heel aardig weer in Zwolle, geschikt bijvoorbeeld om de was buiten aan de lijn te hangen. Regen is zeer onwaarschijnlijk, ondanks de aanwezigheid zo nou en dan van wolkenveldjes. Die zijn er op middelbare en grote hoogte.

Ze laten ruim voldoende zonneschijn passeren voor toekenning van dat predicaat ‘heel aardig weer’, mede dankzij de verwachte middagtemperatuur. Het wordt 23 graden, in de binnenstad misschien nog een graadje warmer. De wind waait uit uiteenlopende richtingen en is geen spelbreker, want die is zwak.

Daardoor voelt 23 graden op de thermometer ook echt aan als 23 graden. Op een beschutte plek is het in de zon nog warmer. In de avond en nacht naar donderdag steeds minder bewolking. Het kwik daalt uiteindelijk naar 9 graden.

De volle maan komt woensdagavond om 20.58 uur op in het oosten. Hij bevindt zich momenteel op ongeveer 357.000 kilometer van de aarde en dat is dichterbij dan gemiddeld. Dit komt doordat de baan van de maan om de aarde niet precies cirkelvormig is maar licht elliptisch. De maan lijkt nu circa 7% groter en is ook helderder dan gemiddeld.

Donderdag is qua weer vergelijkbaar met woensdag, wel met een iets minder hoge temperatuur. Maar nog steeds geen reden tot klagen, want 18 tot 20 graden is een mooie kwikstand voor begin april. Het blijft droog. De wind is zwak uit het noordoosten.

Vrijdag belooft een droge dag met overvloedige zonneschijn te worden en tegen de 20 graden.

Artikel delen: