Hoe blijven de topsporters van Zwolle fit? - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Hoe blijven de topsporters van Zwolle fit?

Zwolle – Nu alle sportvelden gesloten zijn is het voor veel mensen behelpen, maar voor topsporters is het helemaal een probleem. Want hoe blijven zij fit tijdens de coronacrisis? Bij HC Zwolle hebben ze er een eigen invulling aan gegeven.

De vele zonnestralen nodigen uit om vooral buiten te gaan sporten, maar het hockeyveld ligt er verlaten bij. Ook de Dames 1 van HC Zwolle mogen niet langer samen trainen. Wordt er normaal drie keer getraind en een wedstrijd gespeeld in een week, nu is het stil op het veld.

Doordat sportvelden tijdelijk verboden toegang zijn, moeten er andere creatieve oplossingen worden bedacht om te blijven sporten. De achttienjarige Yara Vis, topspeelster links voorin bij Dames 1, vindt het moeilijk dat ze niet meer naar ‘haar’ club kan gaan. “Naar omstandigheden gaat het goed met me, maar ik mis het sporten heel erg. Ik mis mijn team en daarnaast is het ook een uitlaatklep. Na schooltijd even hockeyen met de meiden.”

De vader van Yara bedacht een slimme oplossing zodat zijn dochter kan blijven sporten. In de tuin van het huis in Zuidlaren ligt een kunstgrasmat zodat ze aan haar techniek kan blijven werken. Daarnaast heeft de trainer van Dames 1 een hardloopschema opgesteld waarin staat dat de meiden om de dag moeten blijven hardlopen. Helaas wel zonder teamgenootjes, dus iedereen traint voor zichzelf. Om te zorgen dat de meiden ook met elkaar in contact blijven worden er online workouts gedaan. Zo kunnen ze elkaar toch nog zien en samen sporten.

Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren, maar zodra de velden weer opengaan zijn de Dames 1 in ieder geval fit en sterk genoeg om er een mooi (nieuw) seizoen van te maken.

Foto's 3
Hoe blijven de topsporters van Zwolle fit? - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Hoe blijven de topsporters van Zwolle fit? - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: