Achieffoto - Foto: Wouter Steenbergen
Achieffoto
Foto: Wouter Steenbergen

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Zwolle – Aannemer Heijmans is gestart met de werkzaamheden voor herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers, meer groen en een veiligere oplossing voor de rotonde. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in november afgerond. Wat er precies per fase staat te gebeuren lees je hieronder:

Tijdens de werkzaamheden die in de komende maanden plaatsvinden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Op de kaart onderaan dit bericht en in de omschrijving hieronder is te zien en te lezen welke fase wanneer op de planning staat.

Thomas a Kempisstraat: 14 april t/m 22 mei (oranje)
Tijdens de eerste fase van deze straat wordt de weg opengebroken om te versmallen. Hier worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs gerealiseerd. Ook komen er nieuwe groenstroken en bomen. Het verkeer wordt omgeleid via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat. Het advies is om te parkeren bij ’t Streekien.

Thomas a Kempisstraat: 25 met t/m 3 juli (groen)
In deze tweede fase worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Op de kaart is te zien waar precies de werkzaamheden plaatsvinden.


In oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp voor de eerste fase. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting

Er wordt door Heijmans een bouwkeet geplaatst bij het Blekerswegje. Elke woensdag tussen 15.00 – 16.00 uur is er een inloopuur voor mensen die vragen hebben over de werkzaamheden.

De werkzaamheden kunnen afwijken in verband met onvoorziene omstandigheden. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink? Kijk dan op de website www.zwolle.nl/diezerpoort. Daar klikt u vervolgens op ‘Herinrichting Diezerbrink’.

Artikel delen: