Klooienberglaan - Foto: Wouter Steenbergen
Klooienberglaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon en iets minder warm

Zwolle – Donderdag is een zonnige lentedag in Zwolle. In de blauwe lucht verschijnen wolken, de meeste in de middag. Maar ze laten geen regen los, het blijft kurkdroog. De wolken dragen des te meer bij aan het lentegevoel.

De wind doet in de middag een fractie sterker mee dan op woensdag. Hij komt uit het noorden tot oosten met kracht 2, een zwakke wind. Daarmee wordt iets koelere lucht aangevoerd. Het kwik blijft waarschijnlijk net onder de 20 graden steken. Aan het eind van de middag en in de avond neemt de wind tijdelijk toe naar kracht 3.

Woensdagmiddag tekenden de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle een maximumtemperatuur van ruim 24 graden op, een bijna zomers temperatuurniveau. Het is twee keer zo veel als het gemiddelde maximum voor deze fase van april. Ook ver boven normaal is de temperatuur van tegen de 20 graden die donderdag wordt verwacht.

Vrijdag schijnt de zon door witte wolkensluiers heen, wat hem prima afgaat. Een mooie lentedag met nul kans op regen. Ideaal weer om in de tuin te werken, want waarschijnlijk niet te warm.

Zaterdag zijn de witte wolkensluiers nog immer present boven de stad en andere bewolking staat niet op de huidige planning. Dat betekent: veel zon! Het kwik overschrijdt de grens van 20 graden, dankzij een wind die een beetje naar zuidoost neigt.

Zondag draait de wind waarschijnlijk naar het zuidwesten. Het kwik komt boven de 20 graden uit. Maar er is meer bewolking en in de avond valt er misschien een bui.

Artikel delen: