Productielijn Scania Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Productielijn Scania Zwolle
Foto: Ingezonden foto

Scania Production Zwolle gaat productie hervatten

Zwolle – Scania treft voorbereidingen om bij Scania Production Zwolle en Scania Production Meppel de productie weer op te starten. Deze herstart maakt deel uit van een omvangrijke operatie om de gehele Europese productie weer voorzichtig en gefaseerd te hervatten.

In Zwolle zal de productielijn op 20 april weer gestart worden en in Meppel zullen de lakstraten en spuitcabines vanaf 28 april operationeel zijn. In de eerste fase zullen de volumes nog laag zijn en zal de primaire focus liggen op het creëren van een veilige werkomgeving voor de medewerkers en het testen van de leveranciers, aldus Scania.

Op 20 maart maakte Scania bekend een gestructureerde en goed georganiseerde stop van het gehele wereldwijde productiesysteem door te voeren. De herstart zal op dezelfde manier gebeuren: gepland, gestructureerd en gefaseerd. Scania zal de ontwikkeling en de activiteiten in het wereldwijde productiesysteem op de voet blijven volgen en aanpassen waar nodig. Dit geldt ook voor eventuele nieuwe maatregelen die door de overheid worden getroffen.

De persoonlijke veiligheid van de medewerkers staat hierbij voorop. Scania vindt het absoluut noodzakelijk dat zij volgens de nationale richtlijnen van hygiëne en social distancing kunnen werken. Daarnaast zullen de vele leveranciers in de omvangrijke supply chain van Scania nauw gemonitord worden. Het voorzichtig opstarten van de productie betekent weer een stap in de goede richting, zo meldt Scania.

De Scania service-organisatie, waaronder Scania Parts Logistics in het Belgische Oudsbergen en alle Scania werkplaatsen in de Benelux, is operationeel gebleven om de transportbedrijven een optimale inzetbaarheid van hun voertuigen te blijven garanderen. Scania zegt dat de continuïteit voor hun klanten optimaal is gebleven, met inachtneming van de nationaal geldende richtlijnen en met aangepaste huisregels voor bezoekers in de werkplaatsen.

Artikel delen: