Bernhard Kohl wint Profspektakel in Zwolle

Zwolle – De bolletjestruidrager van de Tour de France, de Oostenrijker Bernhard Kohl, heeft woensdagavond het Peperbus Profspektakel gewonnen. Tweede werd Bram Tankink, derde Kenny van Hummel.De succesvolle Luxemburger Fränk Schleck, nog vermoeid van de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Beijing, nam met Gert Steegmans rondenlang de leiding in de wedstrijd, maar konden dat niet volhouden op het steeds meer naderende peleton. De wedstrijd met wisselende weersomstandigheden werd 10 ronden voor het einde van de koers een korte periode geneutraliseerd toen er sprake was dat een ambulance het parkoers op moest, omdat een verkeersregelaar van de ronde een epileptisch insult had gekregen. Dit was gelukkig niet nodig. Bij de herstart kreeg de kopgroep van dat moment 8 seconden voorsprong. Fränk Schleck kreeg de prijs voor de meest strijdlustige renner. De afgelopen twee jaren was dat Bram Tankink.

 
Peperbus Profspektakel


Fränk Schleck (links) nam vanaf de start de benen…

 

Voor het eerst in tien jaren vielen er tijdens het Peperbus Profspektakel enkele plensbuien tijdens de koers. Het parcours werd daardoor glad. De Luxemburgse kampioen Fränk Schleck, die de gehele wedstrijd zeer aanvallend reed, werd daarvan de dupe. In een spekgladde bocht ging de succesvolle renner van het team CSC Saxo Bank, die dit jaar ook enkele dagen de gele trui droeg in de Tour de France, onderuit. Juryvoorzitter Wilfred Haan gaf Schleck, die geen kwetsuren opliep, een ronde de tijd om het materiaal weer in orde te maken.
Eerder dit jaar was de Luxemburgse kampioen ook al onfortuinlijk in de Ronde van Zwitserland. Hij dook daar over de afrastering een ravijn in. Ook daar kwam Fränck Schleck met de schrik vrij.


Met af en toe een bui…


Bram Tankink en Steven de Jongh in de achtervolging…

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ja met name het klappen op het einde van de race tegen die borden. Het niveau ging toen echt over de 85 dB heen, maarja door hoor je weer helemaal niemand over. Het is toch een schande dat die Kohl Bram niet laat winnen. Dat ze daar niets van te voren over hebben afgesproken. Onbegrijpelijk.


  Maak melding

 2. Uhm die foto van de sassenpoort bedoel ik dus
  _________________________________________

  Pedro:

  Plat op de grond onder de Sassenpoort. Ja je moet er wat voor over hebben. 😉


  Maak melding

 3. @ Pedro; Inderdaad, vind de beide foto’s van onze Sassenpoort mooi. Ook de close-up. 😀 Natascha, moddebadje om er beter uit te komen 8)


  Maak melding

 4. Ja me fotograaf met de bruiloft Dick 😀

  We wilden net naar de stad toe gaan en toen ging het toch gieten dus zijn we maar thuis gebleven maar normaal gesproken gaan we altijd ff kijken


  Maak melding

 5. @ Natascha: Pedro, pics voor de bruiloft 😮 Oh, dat gaat vast goedkomen. Mag hij ook mee op huwelijksreis, voor de exclusieve foto’s?

  =========

  On-topic a.u.b. !


  Maak melding

 6. @adrie van ostade: waarom moet tankink winnen. kijk eens op wilipedia en constateer dat deze renner hoegenaamd niks heeft gewonnen in zijn carriere waarom dan nu? omdat hij sympathiek is? dat slaan op die borden kon mijn vrouw in berkum nog horen zei ze. volgend jaar maar zeilen ipv borden neerhangen.


  Maak melding

 7. Ik vond dat de zadels van de meeste renners een hard piepgeluid maakten. Misschien niet boven de 85DB, maar toch. Ik denk er serious overna om een klacht in te dienen.


  Maak melding

 8. Ja , er werd zelfs gekletst door de toeschouwers! >:( En weet je ook? k hoorde een boertje van iemand…
  Joop helemaal gelijk hoor, elke vorm van geluid moet verbannen worden naar onbereikbare en gruwelijke oorden.
  Stel je toch eens voor dat onze oren daadwerkelijk signalen door gaan geven naar onze hersenen. Dat kunnen onze hersenen toch allemaal niet verwerken? Of misschien moeten we maar eens boos worden op onze lieve heer, dat hij ons heeft durven tergen door ons oren te geven….


  Maak melding

 9. Ik hoor het alweer(BERKUM).
  Het lijkt wel of daar alleen maar zeurders vandaan komen.
  Ik weet dat berkum,het dorpsachtige wilt uitstralen.
  Maar dan ook meteen de bekrompenheid,van een beetje lawaai.
  Ik woon als ik in Nederland verblijf, aan de thorbecke gracht,en hoor je mij klagen.
  Nee hoor .
  Nee  Maak melding

Reageer