Plaatsing poller Duiker (Stadshagen)

Zwolle – Vanaf maandag 18 augustus 2008 wordt de Duiker in Stadshagen voorzien van een poller. Deze dient ter vervanging van de bussluis die voorheen in deze straat lag. De Duiker is voortaan alleen toegankelijk voor busverkeer, fietsers en voetgangers. De poller ligt ter hoogte van basisschool De Zevensprong.

De bussluis bleek regelmatig door automobilisten gebruikt te worden. Diverse malen bleven auto’s steken in de sluis. Om dit te voorkomen is de bussluis vervangen door een poller. Dit is een paal die door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog wordt gestuurd en die dient om het autoverkeer te reguleren. Met het plaatsen van de poller wordt tegelijkertijd de bouwweg tussen de Duiker en de Oude Wetering afgesloten. Het autoverkeer in Stadshagen naar het winkelcentrum of elders in de wijk is voortaan aangewezen op de geldende hoofdwegen: Havezathenallee / Stadshagenallee / Milligenlaan / Mastenbroekerallee / Werkerlaan.

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Daar hebben er heel wat vast gezeten. ‘T is toch te gek voor woorden dat de gemeenschap voor al deze extra kosten moet opdraaien. Puur om die eigenwijze mensen tegen zichzelf te beschermen :'( Natuurlijk gaat het hier al lang niet meer om de ontsluiting van Stadshagen, daar heb ik en velen met mij alle registers een paar jaar geleden voor open getrokken. En verloren, gepasseerd station dus.


  Maak melding

 2. Verwachten dat er zoveel eigenwijze, lompe automobilisten door een bussluis proberen te rijden dat wij een paar 1000 Euro voor verandering moeten betalen?


  Maak melding

 3. De bussluis bleek regelmatig door automobilisten gebruikt te worden. Diverse malen bleven auto??s steken in de sluis. Om dit te voorkomen is de bussluis vervangen door een poller. Dit is een paal die door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog wordt gestuurd en die dient om het autoverkeer te reguleren.

  Klappen ze lekker bovenop die poller…


  Maak melding

 4. Ja hoor! In Maastricht heb ik dat van die Belgische drugrunners zeker zien doen! Daar is er ook wel eens één met zijn wagen opgetild door zo’n poller! 🙂
  En dat terwijl je er ook omheen kon rijden door 10 meter aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel te rijden. En bovendien was het daar ook erg onnodig, omdat je met gemak op een andere manier op de Markt kon komen.

  In Stadshagen kan ik me er soms hier en daar wel IETS bij indenken. Als je gewoon twee straten verderop moet zijn ben je godweet hoe lang aan het dolen om er te komen! Uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je 100 meter van de beoogde straat af bent, maar helemaal Stadshagen uit moet rijden en via een andere kant weer in moet rijden om er te komen.
  Of je moet door de parkeergarage rijden. Maar dat kan toch helemaal niet de bedoeling zijn?!?


  Maak melding

 5. Laten we wel wezen,het is soms een drama voor de automobilist die er niet bekend is.
  Het is wel een doolhof,ik vind het persoonlijk wel weer een beetje flauw,om de mensen de schuld te geven van de kosten.
  Het is gewoon not done om zo te reageren.
  Net of er geen ander gemeenschapelijk geld wordt verkwistelt,kom op zeg.
  De grootste boeven zitten in de politiek en gemeente.


  Maak melding

 6. @ Plantje: tja over de bereikbaarheid is al zoveel geschreven, gesproken etc. Heb raadslieden bij me thuis gehad. Dit kan niet meer teruggedraaid worden. Dus die situatie bekritiseren is nu mosterd na de maaltijd. Hoe jammer ik het ook vind.


  Maak melding

 7. @ Duco: poller komt omdat automobilisten daar voortdurend vastzitten. Extra kosten die niet nodig waren geweest. Wie kun je daar nu anders de schuld van geven als die domme automobilisten?

  Op de situatie kom ik niet meer terug. Wij (ik ook) zijn toen het erop aankwam ook daar erg veel burgers in de kou gezet, die ineens vreesden voor auto’s door hun straatje. Tja, veranderingen GRAAG maar niet in mijn straatje.


  Maak melding

 8. geschreven door dick, op 14 augustus 2008 om 12:19

  @ Plantje: tja over de bereikbaarheid is al zoveel geschreven, gesproken etc. Heb raadslieden bij me thuis gehad. Dit kan niet meer teruggedraaid worden. Dus die situatie bekritiseren is nu mosterd na de maaltijd. Hoe jammer ik het ook vind.

  Ik weet dat er al menig discussie over gevoerd is, maar wat me een beetje verbaasd is, dat het niet meer teruggedraaid KAN worden. Technisch gezien moet het toch gemakkelijk mogelijk zijn?


  Maak melding

 9. Ze kwamen met allerlei verhalen over extra geur-/LAWAAI- en verkeershinder. Bovendien moest er bij wijziging aan allerlei normen worden voldaan. Er zijn een paar normen genoemd, waren al niet meer haalbaar. Ook omdat de bewoners langs de nu rustige route dat allemaal niet zagen zitten.


  Maak melding

 10. Ook van je laten horen toen er nog inspraak mogelijk was Yoz? Of net als Swollwacht “sKandalig schreeuwen en schoppen” (heb hier nog kop van een voorpagina van de Swollenaer met koeienletters “Berlijnse ‘muur’ irriteert”). Werd door hun voorman en René de Heer (VVD) benaderd om in een “uitgekauwde cie” te gaan zitten. Omdat ze zichzelf niet wilden branden. Natuurlijk niet gedaan. Toen echter duidelijk werd dat het gevecht kansloos zou worden, verdwenen de heren als sneeuw voor de zon. Over deze kwestie niets weergehoord.

  Er waren nog wel 2 PvdA politici die in een half jaar tijd (1 op zaterdag) de moeite namen om met mij de situatie ter plekke te bekijken. Waarna ze terugbelden.


  Maak melding

 11. pollers zijn beter als die ,,gevaarlijke sluizen”

  als er nu iets aan de hand is ding naar beneden en iedereen
  kan zonder probleem er door 😉 😉 😉


  Maak melding

 12. Waarom staat er eigenlijk een poller op de Werkerlaan? Ik kan me haast niet voorstellen dat daar dermate veel sluipverkeer zal zijn. Op de N331 doen zich (nog) geen verkeersproblemen voor op het gedeelte Zwolle – Hasselt.


  Maak melding

 13. Kunnen wij daar dan ook met de taxi door? Mag het hopen!
  Op dezelfde datum gaat namelijk ook de doorgang naar de Oude wetering dicht… Zou betekenen dat we helemaal om Stadshagen heen moeten rijden om richting Zonnenhuis e.d. te moeten komen!


  Maak melding

 14. Ik denk het niet Hans, ik heb er ook niets over gehoord of
  gelezen op de zaak.
  Voor de klanten is het misschien niet prettig, maar het maakt
  mij weinig uit, tis niet m’n eigen tijd of auto, ik rij net zo lief een stukkie om 😉  Maak melding

 15. Jammer Dick, maar volgens mij kan deze absurde situatie echt veranderen als men maar wil in Zwolle.Heb vorige week met mijn vader 20 minuten omgereden, omdat we gewoon verdwaald waren in mijn “eigen” wijk…ook goed voorhet milieu trouwens

  (en mensen rijden niet natuurlijk niet expres in een bussluis he? Jij doet vast ook wel eens iets wat niet mag, maar hoeft het vast niet te bekopen met een auto die total los wordt verklaard…….)


  Maak melding

 16. Ik vind dat zoiets als dit wel veranderd zou moeten kunnen worden. Maar niet uit het oogpunt van het milieu. Dat is zo’n ontzettende onzin! Er wordt vaker geklaagd over betutteling door de regering. Maar wat ik veel belangrijker punt vind is dat wereldwijde organisaties ons ook nog eens zo ver hebben te denken aan dingen als “lekstroom”. Bij iedere meter die we meer met de auto rijden wordt er gedacht aan het milieu. Ieder huis moet voorzien worden van een energielabel. Er zijn hele andere manieren om dit op te lossen dan dat iedere burger zich druk gaat maken om onbenullige dingen!

  En natuurlijk rijden mensen wel met opzet door een bussluis. Ze proberen het gewoon. Veel SUV’s zullen er ook nog mee wegkomen ook! Het klinkt een beetje als de Belgische vrachtwagenchauffeur die met zijn 5 m hoge vrachtwagen bij een viaduct van 4.5 m komt en tegen zijn bijrijder zegt:”Kijk jij even of er geen politie aankomt en dan rijden we stiekem toch door!”
  Een bussluis moet je niet doorheen rijden en als je dat toch doet moet je zelf maar voor de kosten opdraaien! Sterker nog: iedereen die daar ooit vast heeft gezeten of gepakt is, omdat ie er toch doorheen reedt zou eigenlijk mee moeten betalen aan deze nieuwe paal!


  Maak melding

 17. @ Johanna, wat heb je gedaan om de situatie te veranderen of wat denk je er aan te kunnen doen. Eventueel met je vader?

  @ Plantje: probeer maar zou ik zeggen. Wens je een hele lange adem toe. Vergeet niet dat je ook HEEL VEEL INWONERS tegen krijgt bij veranderplannen. Het is dus niet alleen het milieu maar ook landelijke normen voor prettig wonen. Er kwam veel, heel veel bij kijken. Maar bel, da’s de kortste klap, de wijkmanager maar eens…..

  Helemaal mee eens Plantje .[iedereen die daar ooit vast heeft gezeten of gepakt is, omdat ie er toch doorheen reedt zou eigenlijk mee moeten betalen aan deze nieuwe paal!
  /quote] Een Smart kan er trouwens smart omheen ;D

  Heb toen voorgesteld om Stadshagen in deze situatie tot fietswijk nr.1 te bombarderen. Da’s namelijk het voordeel bij het nadeel: uitgebreide en veilige fietsmogelijkheden. Maar ze hoeven geen tips blijkbaar


  Maak melding

 18. Ook al KUN je er technisch gezien door rijden….dan MAG het nog niet. Dus ook maar meebetalen! 🙂

  Op zich maakt het me niet zoveel uit hoe de situatie in Stadshagen is. Het is alleen een beetje lastig als ik er eens moet zijn. Ik kan alleen niet begrijpen, dat sommige dingen zo moeilijk te realiseren zijn. Ik weet wel, dat het zo is, maar ik kan het niet begrijpen.


  Maak melding

 19. @ Plantje, ze stellen je voor voldongen onherstelbare feiten. Ook met dan weer kwade inwoners. Sommige polieke partijen zijn me écht tegengevallen! Schreeuwen als ze denken dat er zieltjes te winnen zijn; hakken in de sloot en proberen burgers sneaky naar voren te schuiven als blijkt dat wat ze willen kansloos is.


  Maak melding

 20. Als je in Stadshagen de weg wilt vinden moet je kwaliteiten hebben van een ontdekkingsreiziger. Ik vind het een regelrechte ramp om er doorheen te kachelen. Deed er nog wel eens boodschappen, maar daar waag ik me niet meer aan. Mijn compas is stuk en mijn tomtom kon de abstracte situatie niet meer aan…..zo’n bussluis? ik vind wel een manier om zo’n nutteloos obstakel te omzeilen. Blijf niet aan de gang zeg


  Maak melding

 21. Ik zeg heel eerlijk,ik ben in het bezit van een suv.
  En rij makkelijk over een buszuil,nu zullen er wel weer reacties worden geplaatst van bah een suv.
  Maar het is ideaal in zo”n ambtenaars nest,ze houden mij niet tegen met zo””n bussluisje.
  Maar het is waar mensen,zelfs met je tomtom is het hopeloos.
  Weer een fout van de ambtenaarij.


  Maak melding

 22. @Duco…
  Ik wens je veel plezier met je SUV en ik gun hem je van harte! Maaaaar….. Ik vind het schandalig, dat je lak hebt aan de regels en een, voor jou, verboden stuk weg gebruikt! Dat vind ik uitholling van onze wetgeving.

  Als ik dit plaats in het licht van je opmerkingen in de discussie over de steekpartij in de parkeergarage vind ik, dat je hiermee iets bijzonder verkeerds uitstraalt naar onze allochtonen.


  Maak melding

 23. Je hebt helemaal gelijk Plantje: het vingertje veelvuldig omhoog maar zelf de wet overtreden. Blijkbaar je hele leven in het teken van je eigen ego. macht, roem, status, geld en aanzien. Lekker belangrijk dan dat een ander niet kan komen waar jij wel kunt komen, al moet je de regels er voor overtreden.

  Die misvatting ook dat een ander jaloers op bepaalde materiële bezittingen zou zijn.


  Maak melding

 24. Jullie 2 scheren wel alles over een kam,als je in het bezit bent van een suv,dan maar meteen beginnen over roem en ego.
  Raar hoor,en je verglijkt mijn zonden,dat ik over een bussluis rij,met een stel antillianen die een meneer doodsteken ,omdat ie het in zijn hoofd haalt dat hij er wat van zegt.
  Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van getreiter of zoals homo”s mishandelen om hun geaardheid, en dat verglijkt u met met mij.
  Treurig en als u op dit tijdstip van de dag al zo”n opmerking maakt,vraag ik mij toch echt af ,als u geen drank probleem heeft.
  Plantje ,schaam je.


  Maak melding

 25. En jullie scheren mij over een kam,dus als ik in het bezit ben van een suv.
  Gaat het maar meteen om roem en mijn ego,status en aanzien.
  Laat me niet lachen,dat werk niet jongens.
  Het is belangrijker om wie je bent ,daar doet materiaal niks aan.


  Maak melding

 26. @ Duco, ik begon over ego omdat ik dit nogal ego vond

  Ik
  rij makkelijk over een buszuil. Maar het is ideaal in zo”n ambtenaars nest,ze houden mij niet tegen met zo””n bussluisje.

  Waaruit blijkt dat jou het zal jeuken dat de ander er niet overheen kan en jij wel. Dat je vaak met IK begint zegt ook veel over je ego

  Ik zeg heel eerlijk,ik ben in het bezit van een suv.

  Weet niet eens wat een suv is en het interesseert me ook niet. Voor jou lijkt het echter een soort belangrijk hebbedingetje. Daarom mijn “status, geld en aanzien”. Zuch: je moet mijn opmerking over “wijzen naar anderen”, als jezelf de regels overtreed, zo lezen: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Jaja 😉 Je suggestieve vergelijkingen (12.17) zijn te belachelijk om op in te gaan en dat begrijp je zelf ook wel.

  Joh, wees lekker gelukkig met wat je hebt en wie je bent en probeer je minder te ergeren aan een ander. Omdat er aan onszelf ook dondersveel mankeert.


  Maak melding

 27. Jullie 2 scheren wel alles over een kam,als je in het bezit bent van een suv,dan maar meteen beginnen over roem en ego.

  Door deze bewoording scheer je Dick en mij ook over 1 kam.

  Ik heb juist helemaal geen problemen met het bezit van een SUV! Wel als je die gebruikt om de wet te overtreden.

  Treurig en als u op dit tijdstip van de dag al zo”n opmerking maakt,vraag ik mij toch echt af ,als u geen drank probleem heeft.

  Nee hoor, thuis ligt bier genoeg in de koelkast! Zolang dat het geval is heb ik geen drankprobleem 😉

  Raar hoor,en je verglijkt mijn zonden,dat ik over een bussluis rij,met een stel antillianen die een meneer doodsteken ,omdat ie het in zijn hoofd haalt dat hij er wat van zegt.

  Je bent wel een man van aannames h?? Het enige dat ik aangeef is dat ik vind dat je een verkeerd voorbeeld geeft. En als ik dan zie hoe je van leer trekt over sommige bevolkingsgroepen denk ik dat je nog heel wat kunt verbeteren en ook aan dat soort bevolkingsgroepen kunt laten zien, dat Nederlanders nette mensen zijn door je aan de regels te houden!
  Ik vergelijk het rijden door een bussluis dus niet met het neersteken van mensen.

  Overigens vind ik dat je gewoon moet tutoyeren, want dat “u” zeggen is een verkapte vorm van fatsoen die je misbruikt om mensen te beledigen.


  Maak melding

 28. Kijk Dick en Ghehe,ik neem het jullie niet kwalijk.
  Maar onze meningen liggen gewoon iets wat verder uit elkaar.
  Ik vindt iedereen gelijk,mannen,vrouwen.
  Ongeacht nationaliteit,geaardheid,geslacht.
  Alleen we leven in een mooie wereld,die wordt verpest door een paar galbakkies,waar niet mee valt te praten.
  En het steekt mij dat sommige mensen dat ontkennen,of dat toeschrijven aan ons.
  Dat wij deze jeugd zo hebben gemaakt.


  Maak melding

 29. Je bent zelf verantwoordellijk voor de daden,en om daar het land de schuld van geven waar je ook nog vaak bent geboren,is belachelijk.
  Maar het gaat her over een poller en een bus sluis.
  Ik vind het in de meeste gevallen belachelijk,als we nauw de woonwagenbewoners en de woonscheephaven nemen ,bij frankhuis.
  Die moeten helemaal omrijden omdat ze eigenlijk niet over de bus sluis mogen.
  Beetje belachelijk niet.


  Maak melding

 30. Duco, het is begrijpelijk dat je je opwindt over de (in ons land) ontstane situatie. Maar probeer goed om je heen te kijken en te kijken met wie wel en met wie niet de discussie aan te gaan is.

  Ik heb hier al met menig mede weblogger discussie gehad en ik vind het vaak wel goed te pruimen hoe argumenten over en weer gaan. Het wordt vaak pas lastig als mensen zich te veel opwinden. Is ook helemaal niet gezond trouwens 😉


  Maak melding

 31. We zijn het punt al gepasseerd in Nederland,dat we ons niet over hoeven op te winden.
  Zulke onderwerpen liggen zwaar aan mijn hart,daar ken ik niet bij rustig blijven.


  Maak melding

 32. 😀 Dank je Plantje. Had me echter al een beeld gevormd door de opmerkingen van Duco, dat beeld wijkt wel heel weinig af.

  @ Duco: Ghehe?
  Helemaal met je eens

  Alleen we leven in een mooie wereld,die wordt verpest door een paar galbakkies,waar niet mee valt te praten.

  Maar de ouders, de opvoeders (wij dus) hebben de kinderen toch zo gemaakt? Die Utrechtse jongen gister, leeft nog net, is door 5 studenten zomaar halfdood geslagen. Stijlloos verslag Heb van de week ook wat gelezen over het met grof geweld aanvallen van immigranten in een paar Brabantse dorpjes……bijzonder weinig van weergehoord.
  Denk, nee weet wel zeker, dat in elke tuin onkruid kan groeien.


  Maak melding

 33. U bent echt aan het zoeken,om bepaalde groepen vrij te pleiten.
  IK HEB ZELF 4 KINDEREN,en nog nooit hebben ze zulke daden op hun kerfstok.
  Laten wel wel wezen de meeste Nederlanders voeden de kinder zo op ,
  dat ze niet elke Nederlandse vrouw een hoer vinden,niet elke homo mag mishandelt worden,dat je geen respect voor ouderen hebt.
  Nee u heb gelijk.


  Maak melding

 34. Vermaak me er dagelijks ook mee Duco. Heb net nog een spitsvondig berichtje op het Alg. log gezet. Lekker zinvol ook, steeds vanuit rechts gaan roepen dat links per definitie niet deugt en onbetrouwbaar is en van links roepen dat rechts per definitie niet deugt en onbetrouwbaar is. Ze zijn natuurlijk 100& van De Televaag Dominique Wesie is een ex-h*ernalist van De Televaag.
  Ze hadden de afgelopen dagen 7 Duyvendak-topics en 7 of 8 van Volkskrant (oa Opinielogs waar ik regelmatig kom) gehaalde info voor hun topics. Hoe leeg, a-creatief en fantasieloos ben je zelf dan als weblog? Beetje meeliften en afzeiken kan iedereen.

  Ze maken sommige mensen helemaal kapot. Vinden het nodig om “G”ristenen en Moslims te bashen. Alleen de VVD, PVV en tante TON komen er positief uit bij hun. Ze zijn hypocriet in het privacyschenden; hebben ook al eens NAW-gegevens openbaar gemaakt. Ze brengen alleen nieuws dat hun past: Vandaag niets over de openen van elk nieuwsbulletin “Telegraaf in het verlies en moet mensen ontslaan”. Natuurlijk zijn ze niet objectief, eerder suggestief en tendentieus populistisch. Vind Rutger een drama!
  Maar ze hebben wel vaak leuke vrouwen op foto of film. Grappige reacties ook soms als je er doorheen prikt. Nogal zielig schoffeerden ze de 2 ministers en de Veiligheidsverantwoordelijke inz die “notulenleugens”, waar Wilders duidelijk zelf loog.

  Je kunt je er prima mee vermaken, maar moet ze niet serieus nemen in hun opnaaiierij. D’66 ziet ze als middel om kiezers te trekken. De jonge democraten kwamen met een dure pro-GS-advertentie en Pechtholt schreef ervoor. Net als Wilders en v.Bommel.
  Vrees dat velen ook alle roddels, verdachtmakingen en ongefundeerde info geloven……dat kun je hier wel, daar niet helaas.


  Maak melding

 35. @Duco

  Regels zijn regels!
  Regel: je mag geen mensen in elkaar slaan en/of vermoorden.
  Regel: je mag niet met eigen auto over de bussluis.

  Dus jij zegt tegen je kinderen: “jongens je mag een vrouw
  geen hoer noemen of een homo in elkaar slaan want dat is
  tegen de regels, eigenlijk mag je ook niet over de bussluis,
  maar omdat papa geen zin heeft om helemaal om te rijden ga
  ik er toch gewoon lekker overheen”. :'(

  Zie je het zelf??  Maak melding

 36. Diana, regels zijn regels? Mensen zijn mensen en het menselijk toepassen van regels is een kwaliteit, waaraan wat mij betreft meer aandacht besteed mag worden, dan aan het willoos onderworpen zijn aan regels..
  Waar staat bijvoorbeeld mijn handtekening dan onder de regels? Er komen tegenwoordig maar steeds regels bij. Elke vorm van eigen verantwoordelijkheid wordt vastgelegd in regels. Ik ben inmiddels zo ver dat ik eerst de regel afweeg, vind ik hem nuttig, dan houd ik me eraan. Regels zijn regels? Als je het toejuigt dat onze regering straks elke vorm van denken van je overneemt en daarmee alle kleur uit de mensheid haalt, dan heb je helemaal gelijk.  Maak melding

 37. Diana.
  Hoe u het verwoord,wilt u van ons allen een stel marionetten maken.
  U verglijkt iemand mishandelen of beledigen al met over een bus sluis rijden.
  Maar als ik iemand pijn heb gedaan of beledigd met mijn zonde(rij wel eens over een bus sluis).
  Hierbij mijn excuses.
  Regels zijn regels,Diana u bekijkt het wel heel erg zwart-wit.


  Maak melding

 38. @Duco
  Ik maak van niemand een stel marionetten, ík heb die regels
  niet gemaakt, zelfs niet gezegd dat ik het met alle regels eens ben en me er altijd aan hou.

  Jij maakt in een ander topic bepaalde volken zwart 😮 omdat een paar van hen zich niet aan de regels houden en hun kinderen niet goed opvoeden, prima, dat is jouw mening.
  Maar dan ga je hier lopen verkondigen dat je in je eigen opvoeding
  naar je kinderen dat voor eigen bestwil je best wel eens een regeltje kunt overtreden, dan kan je er op wachten dat je daarmee
  geconfronteerd wordt!  Maak melding

 39. Lijkt uitstekend te werken die poller. Iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Een camper leek gister nog een aarzelende poging te wagen. Natuurlijk kansloos. Het is eens zo ver geweest dat er (op koninginnedag 2007) een politiebusje met 2 agenten puur die bussluis in de gaten hielden. Omdat ik de chauffeuse kende even een babbeltje gemaakt, maar ze waren er puur om mensen te waarschuwen. Die kunnen nu ook wat nuttigers gaan doen.


  Maak melding

Reageer