Peter Snijders - Foto: Hennie Vrielink
Peter Snijders
Foto: Hennie Vrielink

Burgemeesters IJsselland: Geniet van Pasen in eigen omgeving

Zwolle – Het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland, waarin alle burgemeesters van onze regio zitten, heeft met het oog op komende dagen maar één centrale boodschap: blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend.

Blijf dus thuis, zegt de veiligheidsregio. Het is de inwoners en bedrijven in IJsselland grotendeels gelukt om, ondanks het stralende weer, de afgelopen tijd zoveel mogelijk de regels in acht te nemen. Natuurlijk waren er uitzonderingen waarop gehandhaafd is, maar dat doet niets af aan het feit dat onze regio zich van de goede kant heeft laten zien, aldus de Veiligheidsregio IJsselland.

Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland: “En de enige manier om deze crisis onder controle te krijgen, is om dit gedrag met z’n allen vol te houden. Dus ook tijdens dit prachtige paasweekend. Blijf allemaal dus zoveel mogelijk thuis en geniet in de eigen omgeving van dit paasfeest. Ga niet onnodig reizen en ga niet in groepen op pad.”

Naast de huidige noodverordening geldt momenteel een vaarverbod in Giethoorn en is een skatepark in Hardenberg gesloten. Daarnaast zijn nog geen specifieke wegen of gebieden gesloten; de veiligheidsregio vertrouwt erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zo veel
mogelijk thuisblijven.

Mocht blijken dat het ergens te druk is of groepen de regels rondom corona niet in acht nemen, dan worden maatregelen getroffen. Het is gewoon te risicovol om in groepen samen te zijn, zegt de Veiligheidsregio IJsselland.

“Dus ook geen groepjes wielrenners dicht op elkaar of motorrijders die anderen geen ruimte geven op smalle dijkweggetjes en samen met elkaar pauze nemen. Er wordt veelvuldig gecontroleerd en daar waar nodig schromen we niet om te handhaven en een bekeuring uit te delen,” aldus de Veiligheidsregio IJsselland.

Artikel delen: