Vrijwilliger belt met gasten Vier het Leven - Foto: Stichting vier het leven
Vrijwilliger belt met gasten Vier het Leven
Foto: Stichting vier het leven

Vier het Leven houdt telefonisch contact met ouderen in regio Zwolle

Zwolle – Stichting Vier het Leven, die uitjes voor ouderen naar theater, concert en museum in de regio Zwolle organiseert, probeert bij haar ‘gasten’ de moed erin te houden.

Veel ouderen hadden zich voor komende periode aangemeld voor een uitje, maar vanwege het coronavirus moesten deze worden geannuleerd. Een grote teleurstelling voor hen die door de activiteiten van Vier het Leven op zijn tijd even niet alleen zijn.

Door de maatregelen van de overheid worden ouderen toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd. De vrijwilligers van Vier het Leven Zwolle doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven. Belangstelling tonen, een praatje te maken en met de ouderen vooruit kijken naar wanneer de uitjes weer doorgaan. Ook wordt gewezen op het zo mogelijk digitaal volgen van culturele uitingen.

Veel ouderen zijn blij met de aandacht en het contact. Enkele reacties: “Af en toe een telefoontje stel ik erg op prijs.” “Dank voor jullie zorgen in deze bizarre tijd.” “Mijn nieuwe buren kwamen laatst met een pannetje soep.” “Nu mijn hulp niet meer komt doe ik het een beetje zelf.” “Ik ga alleen de deur uit als het echt nodig is.” “Het vooruitzicht op straks weer wel uitjes houdt me op de been.”

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de Zwolsetheaters en aanbod van Museum Plus Bus. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Artikel delen: