Grote controle verkeersregels Zwolle

Zwolle – Op diverse locaties in de stad werd maandagavond gecontroleerd op de naleving van verkeersregels. Daarbij werd bekeurd voor de volgende feiten:

4 x gebruik van folie1 x geen rijbewijs
6 x te hoge constructiesnelheid
10 x overschrijding max. snelheid
3 x invordering rijbewijs

1 x niet dragen helm

9 x niet dragen gordel

20 x negeren rood licht


2 x niet handsfree mobiel bellen

1 x ondeugdelijke rem

1 x als bromfietser niet het fiets/bromfietspad gebruiken

1 x niet volgen verplichte rijrichting


1 x gebruiken voorsorteervak

1 x voeren van meertonige hoorn (+ inbeslagname)

1 x niet tonen identiteitsbewijs

 

Ook op woensdag 13 augustus werd op diverse plekken in de stad gecontroleerd. Daarbij werden processen-verbaal uitgereikt voor de volgende feiten:

1 x 102 km/u (gecorrigeerd) waar 70 km/u is toegestaan

1 x 85 km/u (gecorrigeerd) waar 50 km/u is toegestaan

1 x 84 km/u (gecorrigeerd) waar 50 km/u is toegestaan

1 x 58 km/u (gecorrigeerd) voor een bromfiets waar 30 km/u is toegestaan

4 x voor het niet dragen van de autogordel

5 x voor het niet handsfree bellen

3 x voor het negeren van het rode licht

1 x voor het niet links inhalen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Grote controle verkeersregels Zwolle”

  1. Dick, dat is van die verduisterende folie die je op je ramen kunt (laten) plakken. Dat is verboden voor bepaalde ramen. Schijnt voor de achterramen nog wel te mogen. De precieze regelgeving ken ik niet, maar dat is wat het inhoudt.

  2. Ruiten mogen maar tot een bepaalde graad geblindeerd zijn volgens mij. Wat valt er nou onder een “te hoge constructiesnelheid”? Afijn, ik vind dit wel goede controles, waarbij het accent niet alleen op snelheid ligt.

  3. Daar komt nog bij dat folie in Nederland toch onzin is, als je in Florida of Zuid-Amerika woont is het wel handig voor de zon. Maar in Nederland, waar het zelden echt mooi weer is heeft het geen enkele zin. Je hebt veel minder zicht, je kunt het vergelijken als rijden met een zonnebril op als het donker is. Zie je ook bijna geen klap.

  4. De enige reden dat er een verbod op het gebruik van folie is, is omdat de politie van buitenaf wil kunnen zien wie er in een auto zit en wat er daar binnen gebeurt.

  5. Opdracht gekregen van de overheid om de staatskas weer wat te spekken? Wanneer gaan die politie-agenten elkaar eens bekeuren?
    Volgens mij is het niet toegestaan om met een motor door een fietstunnel te rijden. En als je dan de snelheid nog eens meeneemt die menig politieagenda haalt…helden!

  6. Graag ook beboeten: alle auto’s met gemodificeerde uitlaten. Je kent ze wel, no-fear sticker of hardcore for life op de opel corsa met lawaai uitlaat.. doet mij altijd denken aan vroeger, knijper karton tegen het achterwiel. 😛

  7. @Chris:
    Constructiesnelheid is de snelheid die een brommer of scooter aan zou kunnen. Wanneer zo’n voertuig opgevoerd is, is de constructiesnelheid bijna altijd te hoog en dat is strafbaar.

  8. volgens mij is STROPEN ook strafbaar, maar meneer de ome agent mag wel stiekum achter een boom of een gepakeerde auto staan met hun lasertje, helden dat zijn het………..maar je kan ze niet allemaal met elkaar vergelijken maar ik denk toch dat de meeste agenten het wel in zich hebben lekker geniepig doen,,, want ze zijn en/ of staan toch boven de wet en wij, ja wij zijn de BURGERS :'(

  9. 1 x voor het niet links inhalen

    Dit is eigenlijk niet verkeerd in veel gevallen. Wanneer iemand links blijft treuzelen en jij keurig rechts aanhoudt, wanneer dat mogelijk is. Als je dan je eigen snelheid rijdt die sneller is dan de treuzelaar op de linker weghelft, dan heb je praktisch dezelfde manouvre uitgevoerd als dat de treuzelaar er niet reed. Dat heet dan geen inhalen, dat heet keurig rechts houden

  10. ben benieuwd hoe veel manuren en mankracht er nodig zijn geweest voor die 68 bekeuringen…

    Volgens mij als ze één agent neerzetten bij de bussluis in de Kerkstraat, dan kan die in één uur ook zo’n 68 bekeuringen uitschrijven aan mensen die deze bussluis als sluiproute benutten…

  11. @Larry

    De enige reden dat er een verbod op het gebruik van folie is, is omdat de politie van buitenaf wil kunnen zien wie er in een auto zit en wat er daar binnen gebeurt.

    Ik hoop toch niet dat je dat serieus denkt….

    Persoonlijk kan ik raamfolie bij de voorste ramen ook niet echt waarderen. Ik vind het wel zo prettig dat ik mensen aan kan kijken en oogcontact kan maken. Dat kan flink wat aanrijdingen schelen.

  12. gemodificeerde uitlaten
    @chris

    Graag ook beboeten: alle auto’s met gemodificeerde uitlaten. Je kent ze wel, no-fear sticker of hardcore for life op de opel corsa met lawaai uitlaat.. doet mij altijd denken aan vroeger, knijper karton tegen het achterwiel.

    hieronder een gedeelte uit het algemeen log van 11 augustus wat ik meemaakte. Ik heb er weinig vertrouwen in dat ze er wat aan doen

    “Iets later kwam toch de auto eraan met het enorme (echt gigantisch) kabaal, die zag ook de agenten fietsen, aarzelde even maar ging er toch voorbij. Horen en zien verging je. Ik denk die twee agenten laten meteen de auto stoppen, maar nee hoor, ze deden niets. Sterker nog, ze moesten pal achter die auto wachten die linksaf de Royensingel op wilde..”

  13. 4 x gebruik van folie
    Moeten we nu thuis de boel willens en wetens aan laten branden nu we geen folie meer mogen gebruiken op de bakplaat.

    20 x negeren rood licht
    Betekent dit dat we voortaan verplicht het bordeel in moeten lopen ? ;D

    1 x ondeugdelijke REM
    Hun laatste hit is dan ook al jaren geleden. Echter, altijd nog beter dan Wolter Kroes en Harm Wolters.

  14. geschreven door ghehe, op 14 augustus 2008 om 19:04

    1 x voor het niet links inhalen

    Dit is eigenlijk niet verkeerd in veel gevallen. Wanneer iemand links blijft treuzelen en jij keurig rechts aanhoudt, wanneer dat mogelijk is. Als je dan je eigen snelheid rijdt die sneller is dan de treuzelaar op de linker weghelft, dan heb je praktisch dezelfde manouvre uitgevoerd als dat de treuzelaar er niet reed. Dat heet dan geen inhalen, dat heet keurig rechts houden

    Nee hoor…in dat geval moet je dus afremmen om te voorkomen dat je iemand rechts voorbij gaat. Alleen bij file, blokmarkering en net voor of op een rotonde mag je rechts inhalen.
    Met name op de rotonde onder de A28 maak ik van die laatste regel gretig gebruik…. 😀

  15. Ondeugdelijke rem kan ook een fiets zijn geweest. Ik heb laatst ook met mijn fiets zitten klooien….ketting beetje aanspannen…lekkerder zadel erop…ketting smeren. Alleen nu dacht ik mijn remmen per ongeluk ook gesmeerd te hebben 😀

    Na een week van zeer voorzichtig fietsen en een paar keer pas midden op een kruispunt stil te hebben gestaan en hier en daar af te slaan waar ik rechtdoor wilde heb ik mijn rem toch maar eens nagekeken…. 4 minuutjes afstellen en hij doet het weer! 😉

Reacties zijn gesloten.