Bomhofsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Bomhofsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonneschijn door sluierwolken heen

Zwolle – Goede vrijdag mag wat betreft het weer best ‘voortreffelijke vrijdag’ worden genoemd. De zon schijnt de hele dag, dankzij een hogedrukgebied boven ons hoofd.

De lucht is niet strakblauw doordat er sierlijke sluierbewolking is en een enkele vliegtuigstreep. Maar de zon schijnt daar met gemak doorheen. Andere wolkentypes, die waaruit regen zou kunnen vallen, ontbreken. De wind komt uit de koele noordoost- tot oosthoek. Maar omdat hij zo zwak is, haalt het kwik in Zwolle de 20 graden waarschijnlijk toch. Dit gebeurt na een frisse start ‘s morgens vroeg: 5 graden of nog iets minder.

Donderdag meldden de beide weerstations van Weblog Zwolle, die in de stad tussen de huizen staan opgesteld, een verrassend hoge maximumtemperatuur van ruim 23 graden. Ons officiële regionale KNMI-meetpunt Heino kwam tot een middagmaximum van 19,3 graden.

Zaterdag lijkt qua weerbeeld – droog, zon en sluierwolken – sterk op vrijdag. De wind draait naar het zuidoosten en de 20-graden-grens zal overschreden worden.

Eerste Paasdag neemt de invloed van hogedruk tijdelijk af, maar het mooie weer lijdt daar niet onder. De temperatuur in de stad komt dicht in de buurt van een zomerse 25 graden. In avond of nacht duikt er misschien een bui op.

Tweede Paasdag is er meer bewolking en een stevige noordenwind. De middagtemperatuur maakt een gevoelige smak naar beneden: 14 graden wordt momenteel berekend. Dat zal even wennen worden.

Artikel delen: