Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Afname aantal coronapatiënten in Isala ziekenhuis Zwolle

Zwolle – In Isala Zwolle is zowel op de corona-afdeling als op de intensive care het aantal coronapatiënten gedaald vergeleken met dinsdag. Een update van de cijfers ontving Weblog Zwolle vrijdagmiddag.

Op de corona-afdeling liggen op vrijdag 44 patiënten, terwijl dat er dinsdag nog 58 waren. Dat betekent dat 14 mensen deze week voldoende hersteld waren van COVID-19. Op de intensive care van Isala Zwolle worden vrijdag 34 met corona besmette mensen verpleegd, tegen 35 op dinsdag. Ook daar is dus sprake van een afname.

Isala-woordvoerder Gerben Hart vertelt dat de beschikbaarheid van materialen zoals schorten en mondkapjes aan de krappe kant is, maar dat de voorraad nog wel voldoende is.

“Begin van de week hebben we nog een patiënt uit een ander ziekenhuis in Nederland overgenomen,” aldus Gerben Hart. Er zijn geen patiënten uit Zwolle naar andere ziekhuizen verplaatst.

Internist Sabine Diepeveen, die in Isala Zwolle werkt, kijkt voorzichtig optimistisch naar de toekomst: “Er worden mensen beter. De eerste fase hebben wij achter de rug. Het aantal patiënten dat wij op moeten nemen daalt en er gaan mensen naar huis. Doordat wij goed waren voorbereid, is het in Nederland gelukkig niet zo erg geworden als in Italië. Dat gaat ook niet gebeuren mits wij ons aan de regels blijven houden. Want dit virus zijn wij voorlopig niet kwijt. Veel mensen zullen het virus gaan doormaken en dan is het belangrijk dat de ziekenhuizen dit aankunnen. Kortom, houd vol.”

Artikel delen: