Foute vuilniszakken binnenstad Zwolle aangepakt

Zwolle –  De gemeente houdt in de komende weken extra toezicht op vuilniszakken die naast de ondergrondse container worden gezet in de binnenstad. Het bijplaatsen van vuilniszakken is verboden en de vuilniszakken vormen een bron van ergernis en gevaar. Om gebruik te kunnen maken van de ondergrondse containers moeten binnenstadbewoners vanaf juli dit jaar een pasje hebben.

Als men nog geen pasje heeft aangevraagd, wordt geadviseerd om zo snel mogelijk contact op te nemen met (038) 498 33 00 of per e-mail via: servicelijn.wijkzaken@zwolle.nl   

In de huisvuilzakken kunnen scherpe materialen zitten waardoor de zakken kapot gaan en het afval op de openbare weg terechtkomt. Bovendien zorgen de zakken voor stank en komt allerlei ongedierte zoals ratten af op het afval.

Mensen die het huisvuil verkeerd aanbieden worden opgespoord en krijgen de komende weken nog een brief thuis waarin zij nogmaals erop worden gewezen hoe zij een pasje voor de containers kunnen aanvragen. Over enkele weken wordt het toezicht verscherpt. Als afval naast de container wordt gezet, riskeert men dat de kosten van het verwijderen in rekening worden gebracht. Dit komt neer op €23,80.  

Zwolle heeft gekozen voor een ondergronds afvalsysteem omdat het straatbeeld er aanzienlijk door verbetert. Daarnaast is gekozen voor een systeem met pasjes in verband met illegale storting en vandalisme.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer