Verkeerd geplaatste vuilniszakken aangepakt

Zwolle – De gemeente houdt in de komende weken extra toezicht op vuilniszakken die naast de ondergrondse container worden gezet in de binnenstad. Het bijplaatsen van vuilniszakken is verboden en de vuilniszakken vormen een bron van ergernis en gevaar. Om gebruik te kunnen maken van de ondergrondse containers moeten binnenstadbewoners vanaf juli dit jaar een pasje hebben. 

In de huisvuilzakken kunnen scherpe materialen zitten waardoor de zakken kapot gaan en het afval op de openbare weg terechtkomt. Bovendien zorgen de zakken voor stank en komt allerlei ongedierte zoals ratten af op het afval. Mensen die het huisvuil verkeerd aanbieden worden opgespoord en krijgen de komende weken nog een brief thuis waarin zij nogmaals erop worden gewezen hoe zij een pasje voor de containers kunnen aanvragen. Over enkele weken wordt het toezicht verscherpt. Als afval naast de container wordt gezet, riskeert men dat de kosten van het verwijderen in rekening worden gebracht. Dit komt neer op €23,80.

Zwolle heeft gekozen voor een ondergronds afvalsysteem omdat het straatbeeld er aanzienlijk door verbetert. Daarnaast is gekozen voor een systeem met pasjes in verband met illegale storting en vandalisme. Als men nog geen pasje heeft aangevraagd, wordt geadviseerd om zo snel mogelijk contact op te nemen met (038) 498 33 00 of per e-mail via: servicelijn.wijkzaken@zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Laat ze er dan ook voor zorgen dat die dingen 24h per dag werken… ik breng een volle vuilniszak niet voor niets naar de container. Ik heb (maisonnette) geen plek op stinkende vuilniszakken -tijdelijk- te stallen!


  Maak melding

 2. En weer hetzoveelste geval van gevolgenbestrijding ipv de oorzaak aan te pakken. Men mag van een gemeentelijke instantie toch verwachten dat deze het niveau heeft om eerst eens na te gaan waarom er dingen verkeerd gaan en daar dan op in te spelen? Wellicht is het gemakkelijker en financiëel aantrekkelijker om gewoon boetes uit te printen, onder het mom van, ‘we doen iets aan de veiligheid’, amehoela!


  Maak melding

 3. Lachen die jongens van onze gemeente. Na groenste stad en smaakstad van NL, nomineer ik de ambtenaren in Zwolle tot SLAAPKAMPIOENEN van NL. Mijn aanvraag voor een toegangspas tot ondergrondse container is nooit beantwoord, nu willen ze boetes geven voor het buiten zetten van vuilniszakken. Moet ik die ijzeren bakken soms met een breekijzer loswrikken of zo ?


  Maak melding

 4. Ik begrijp het niet. In de Diezerpoort hebben we onlangs ook ondergrondse container gekregen. De groene pas heeft de ROVA netjes thuisgestuurd. ;D Omdat ik in een andere container (dichterbij) mijn vuil wil dumpen, belde ik met de ROVA. Ik was voorbereid op een heel verhaal van 10 min, maar het was telefonisch bij de ROVA binnen 20 seconden gepiept….De volgende ochtend kon ik met mijn zak naar de container die dichterbij is. Wellicht de ROVA eens bellen ipv de gemeente? Die leegt ze namelijk. Succes.  Maak melding

 5. Ik moet zeggen, dat ik ook met de vrienden van de ROVA bij het afvalbrengstation nooit problemen heb. Duidelijk verhaal en als je het niet begrijpt leggen ze het nog een keer uit. Heb je veel zooi bij je dan willen ze ook nog best even helpen met wat uitladen.

  Ik vind dat ze hier in Zwolle het afvalgebeuren goed voor elkaar hebben! Maar ik ga het merken… Voordat de blauwe container op ons adres geleverd is was de vorige bewoner al overleden. Dus we hebben geen blauwe container en die ga ik aanvragen. Ik ben benieuwd! 🙂


  Maak melding

Reageer