Straatfestival Zwolle 2008

Op vrijdagavond 15 augustus 2008 vindt wederom het Stratenfestival Zwolle plaats. Op 21 podia in de stad zal een breed scala aan muzikaal entertainment worden gepresenteerd. Het hoofdpodium wordt geplaatst in het Ter Pelkwijkpark in zeer nauwe samenwerking met de HESZ.

Op het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark zal vanaf 18.00 uur een speciaal kids program plaatsvinden met medewerking van de bekende rapper Yes-R. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur is er bij de horeca op dit plein geen alcoholhoudende drank verkrijgbaar en zullen alleen frisdranken worden verkocht voor de speciale prijs van € 1,00 per consumptie. In de avonduren treden in het park Dennie Christiaan, Bas Ardesch, Starkoo Showband en de hoofdact Wolter Kroes op. Verder op de vele pleinen en straten onder andere optredens van de DJ’s Hans Stroeve en Henri Geerlings op de Nieuwe Markt, Harm Wolters op het Koningsplein en op de Kamperstraat en AudioPorn op het Gasthuisplein.

Veiligheid
Bij de organisatie van het Stratenfestival Zwolle staat veiligheid voorop. Tijdens het stratenfestival worden een aantal maatregelen getroffen om het centrum van Zwolle zo veilig mogelijk te maken.

Auto- en fietsvrije binnenstad
Tijdens het Stratenfestival zijn in het centrum de wegen binnen de grachtengordel volledig auto- en fietsvrij. Indien u toch met de auto komt, kunt u deze parkeren op de reguliere parkeertereinen. Wij adviseren u echter met fiets, bus of taxi naar het Stratenfestival te komen.

Bussen & taxi’s
De binnenstad is prima bereikbaar per bus of taxi. Vanaf 16.00 uur wordt de bushalte aan de Eekwal niet meer gebruikt en rijden de bussen via een tijdelijke halte aan de Burgemeester van Royensingel. De taxi’s rijden niet op afroep naar de binnenstad, maar rijden maximaal tot aan de speciale taxistandplaatsen. Vanaf hier kunt u ‘s avonds ook weer een taxi terug nemen. Zie hiervoor de plattegrond.

Eén prijs
Alle horeca deelnemers hanteren tijdens het Straatfestival een maximale consumptieprijs van € 2,00 voor de meest gangbare drankjes zoals bier en frisdrank.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Het straatfestival is de laatste jaren stukken minder dan een paar jaar terug.
  Toen hadden we nog verschillede bekende artisten, met als hoogtepunt een TOPPER op het kerkplein.
  Jammer…….. :'(


  Maak melding

 2. GEZELLIG
  Ik ga helemaal uit mijn plaat morgenavond bij het hoofdpodium !!!! Dennie Christiaan (ja, ze hebben hem weer opgegraven) is natuurlijke absolute topklasse. Wolter Kroes zingt een duet met zijn zus Nelie. Bas Ardesch…….die kennen we niet. Op het Koningsplein en de Kamperstraat treedt Harm Wolters op. Eindelijk, eindelijk. Hier heb ik lang op moeten wachten. In de Sassenstraat zal Willem’s op treden de straatklinkers laten trillen.

  En als kraker van de avond hebben we Patrick uit Steenwijk.

  We want more…we want more !


  Maak melding

 3. En als klap op de vuurpijl, gaat een plastic beker met bier(lees: half schuim) ook nog zo’n 2 euro kosten.

  Nu zal er wel weer kommentaar komen, van je hoeft niet te drinken !!

  Maar ik bedoel ermee te zeggen: Woekerprijzen…..stel dan alles vast op bv 1.50


  Maak melding

 4. GEZELLIG II
  BELANGRIJKE TOEVOEGING: Bij cafe Japie (
  😀 ) aan het Gasthuisplein treden onder andere Jose en Jaman & Marloes op.

  De rollators kunnen gratis naast het podium geparkeerd worden. In een kraam naast het podium kunnen CD’s van deze bekende topartiesten gekocht worden. Tevens verkoopt met gouden (nep)sierraden.

  GEZELLIG. Laten we samen een feestje bouwen. Hieperdehieperdepieperdepieppiep.


  Maak melding

 5. gerenommeerde artiesten
  Jammer de bammer, dat de opkomst van de artiesten niet aan ieder zijn wens voldoet. Een Shakira, Beyonce of misschien weet iemand waar Guus meeuw is dit jaar? Wellicht weet Gloria est er van? We maken er dit gewoon een leuk feest van… tot vanavond..


  Maak melding

 6. geschreven door puntpuntpuntkommapunt, op 15 augustus 2008 om 15:03

  ìk heb gehoord dat er gevochten gaat worden vanavond tijdens het festival.

  We hoeven het dus niet eens meer af te wachten…


  Maak melding

 7. Inderdaad ik hoorde volgensmij ook iets van een of andere actiegroep is het zat met DJ Cuzco ofzo…
  Ik zou het wel begrijpen, maar geweld keur ik natuurlijk af.. ;D


  Maak melding

 8. JAA IK GA DUS ZO FF KK HARD UIT ME DAK TOCHH!!!! IK BEDOEL MA DUSHI’SSS!. WAS FNMIDDAGH AL FF GEWEEST TOCH. GEWOON FF OM IN DIE SFEERTJ TE KOMEE TOCH. NOU KK MAN!! IK HAD DUS OOGCONTACT MET YESS-RR!! KK LEUKK TOCHH SCHATJESS, IK DEED DUS EEN SOENTEKEN NAARR HEM!! :-* ENNUH, WEES NII JALOERS TOCH, IS GEWOON NIET COOL TOCHH.. IK BEN GEWOON 1 VAN DE BETERE TOCHH. GA KEERTJE SERIEUS NAA OPTREDE VAN HEM TOCH, EN NAA AFLOOP NAAR HEM TOE TOCHH, EN DAN SOENU OFZOO TOCHHH. MET DIE LEKKERE SAPPIGEE LIIPPUH VAN DIE MOOIE JONGEEE. TOOCH.

  KUZZIEZZ. ;D


  Maak melding

 9. StreettGiirlieJJ, je bent vast wel gezellig. Een kleine tip: Het toetsenbord van je computer heeft grotere toetsen dan je mobiele telefoontje. De shift toetst is dus makkelijk aan en uit te zetten. “Soenteken” met een S…Gezellig meid, ik hoop voor jou dat YESS-RR met zijn “sappigee lippuh” aan je vast blijft kleven !


  Maak melding

 10. Miranda (komt hier ook wel eens langs) heeft een interview met hem gedaan, zal morgen wel in De Swollenaer komen. Maar ik weet niet of geschreven tekst beide dames zoveel interesseert :'(


  Maak melding

Reageer