Palestrinalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een stuk kouder met wolkenvelden en zon

Zwolle – Maandag is het opvallend kouder geworden. Door aanvoer van zeelucht uit het hoge noorden moet Zwolle het doen met slechts 10 graden. Dat is ruim een halvering van de temperatuur vergeleken met eerste paasdag.

De noordenwind accentueert de temperatuurval ook nog eens, want die is stevig, windkracht 4. Hoewel de zon tweede paasdag thermisch niet kan redden, lukt dat optisch wel. De zon komt tussen de wolkenvelden tevoorschijn. In de middag vermoedelijk de meeste zonneschijn. Dan is er wel een kleine kans op een verdwaald buitje.

Het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen noteerde eerste paasdag een middagtemperatuur van 23,7 °Celsius en ons station in het centrum de bijna zomerse waarde van 24,1 °Celsius. De overgang naar 10 graden op maandag is groot.

In de nacht naar dinsdag is de windrichting iets naar noordwest gedraaid. De wind neemt af naar zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Het kwik daalt op neushoogte naar een graad of 2, misschien dat het aan de grond zelfs ergens licht gaat vriezen.

Dinsdag bokst de zon op tegen meer bewolking. Dat wordt voor het gevoel gecompenseerd door minder wind. De thermometer boekt nog weinig winst: 11 graden is de verwachte score. Het blijft droog.

Woensdag is er veel zon en de middagtemperatuur stijgt naar 16 graden. Donderdag komt 20 graden in zicht. Beide dagen blijft het droog. Inderdaad, de lente komt terug.

Artikel delen: