Buserstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Buserstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, in de middag meer zon

Zwolle – Dinsdag begint koud, de temperatuur ligt slechts enkele graden boven nul ‘s morgens vroeg. De zon wordt dwarsgezeten door veel wolken. Ze komen vanuit het noorden hierheen alsof ze lentekriebels willen temperen.

Regen brengen ze niet, veel grijs in de lucht boven de Buserstraat en de andere straten van Zwolle veroorzaken ze wel. Perspectief op minder bewolking, meer blauw en bevrijdingsvlaggen die beschenen worden door de zon is er in de middag. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordwest, waarschijnlijk net voldoende om de vlaggen te laten wapperen.

Het kwik komt niet hoger dan 10 graden, hetzelfde temperatuurniveau als maandag en ongeveer 2 graden frisser dan het langjarige gemiddelde voor half april.

In de nacht naar woensdag koelt het onder opklaringen af naar een temperatuur net boven het vriespunt. Aan de grond zou het op een beschutte plek tot lichte vorst kunnen komen. Er is kans op ochtendmist. Woensdag overdag is er veel zon en het kwik zit in de lift: 16 graden is de prognose. En dat is weer iets boven het gemiddelde.

Donderdag wordt waarschijnlijk een prachtige dag met een blauwe lucht en zon. De middagtemperatuur gaat op naar 20 glorieuze graden en er staat weinig wind.

Vrijdag zit het waarschijnlijk ook wel snor met de zon, bij een temperatuur van ongeveer 19 graden.

De tweede helft van de week laat weer lentekriebels toe.

Artikel delen: