Isala klinieken vinden bouwpartner

Zwolle – De Isala klinieken hebben een bouwplan in voorbereiding dat voorziet in de realisatie van circa 100.000 m2 bvo nieuwbouw op locatie Sophia in Zwolle. Het plan omvat onder meer onderzoeks- en behandelfuncties, verpleegafdelingen, laboratoria en kantoren verdeeld over vier gebouwen. De oplevering van de nieuwbouw is gepland in 2013. De Isala klinieken hebben in consortium Isala Designed to Build een bouwpartner gevonden voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Het consortium bestaat uit BAM Utiliteitsbouw bv regio Oost voor het bouwkundige deel en BAM Techniek bv Regio Oost, Unica Installatiegroep, Croon Elektrotechniek B.V. en Kropman Installatietechniek voor het installatietechnisch deel. Op donderdag 14 augustus heeft de Raad van Bestuur Isala klinieken met dit consortium een zogenaamde bouwpartnerovereenkomst gesloten. Doel van deze overeenkomst is om de inmiddels ontwikkelde bouwplannen verder te optimaliseren en binnen het bouwbudget te brengen. Dit traject duurt ruim een half jaar en zal vervolgens uitmonden in een realisatieovereenkomst. In de selectie van de bouwpartner is daarom ook gekeken naar kennis en kunde die een bouwpartner kan inbrengen in het hele bouwproces. De Isala klinieken hebben veel vertrouwen in het consortium, alle deelnemers zijn gerenommeerde bedrijven en hebben veel ervaring met de engineering en realisatie van ziekenhuizen.

Tot de start van de nieuwbouw voeren de Isala klinieken voorbereidende werkzaamheden uit, zoals de sloop van de zusterflats en het verplaatsen van de hoofdingang naar de achterzijde op locatie Sophia.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Inderdaad -die BAM is in het verleden een héle goede REKENDOKTER geweest. De firma BAM prijkte namelijk ook op de lijst van bouwbedrijven -die nogal ‘creatief’ omgingen met het uitbrengen van bouwoffertes. De parlementaire onderzoek naar de BOUWFRAUDE bracht dat feiloos aan het licht. Maar ach -zo’n bouwbedrijf als BAM lacht om een boete van enkele miljoentjes. Dat verdienen ze écht wel weer op een slimme manier terug. Of dacht u soms dat de BAMMETJES en hun bouwvriendjes nu plotseling BEKEERD waren? Nu -droom dan maar rustig verder.


    Maak melding

  2. Verbouwing = Geluidoverlast
    Er zal dan binnenkort in Berkum wel een actiecomité opgericht worden dat als doel heeft om deze bouwplannen om zeep te helpeN 1


    Maak melding

Reageer