De vermoedelijke dader - Foto: Politie.nl
De vermoedelijke dader
Foto: Politie.nl

Opsporing Verzocht met nieuwe ontwikkelingen onderzoek granaat Café Bruut

Zwolle – Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht wederom aandacht aan het onderzoek naar de granaat die bij het Zwolse Café Bruut aan de deurklink werd gehangen. De politie meldt nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.

Op 14 januari startte de politie een groot onderzoek toen er voor de tweede maal een explosief aan de deur van het café aan de Voorstraat was gehangen. De eerste keer gebeurde dat in 2018. Nadat de politie al een foto van de vermoedelijke dader had verspreid, werden later bewegende beelden getoond in Opsporing Verzocht.

In deze duidelijke video-opnamen was een persoon te zien die een object aan de deurklink hing van Café Bruut. Ook waren beveiligingscamerabeelden van zijn looproute via de Melkmarktsteeg en de Dijkstraat te zien.

In september 2018 werd Café Bruut tijdelijk gesloten door de burgemeester van Zwolle vanwege de vondst van een handgranaat aan de voordeur. Een week later besloot burgemeester Henk Jan Meijer dat Bruut dicht moest blijven tot er een nieuwe horecavergunning was verstrekt. Een half jaar later, in april 2019, kon de nieuwe horecavergunning worden afgegeven onder voorwaarden, waaronder dat een van de aandeelhouders moest vertrekken. De voorwaarden werden gesteld op basis van het onderzoek uitgevoerd door het Landelijk Bureau Bibop. Via dit bureau kan een gemeente de integriteit van aanvragers van onder meer horecavergunningen laten toetsen.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond 20.30 uur te zien op NPO1.

Artikel delen: