Aantal coronapatiënten in Isala Zwolle stabiel tijdens paasweekend - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Aantal coronapatiënten in Isala Zwolle stabiel tijdens paasweekend

Zwolle – Het aantal patiënten met COVID-19, het coronavirus, dat in het Isala ziekenhuis wordt verpleegd, is tijdens het paasweekend stabiel gebleven. Dit blijkt uit cijfers die Weblog Zwolle dinsdagmiddag ontving van Isala.

Dinsdag liggen er 45 mensen op de reguliere corona-afdeling van Isala Zwolle en 36 coronapatiënten worden verpleegd op de intensive care. Vergeleken met afgelopen vrijdag is er op beide afdelingen één patiënt bij gekomen. De groei van het aantal coronabesmettingen lijkt af te vlakken.

“In het paasweekend is er een patiënt uit Brabant overgenomen,” vertelt woordvoerder Gerben Hart van het Isala ziekenhuis Zwolle. “Maar er is ook weer een patiënt van de intensive care verplaatst naar een ander ziekenhuis in Nederland. Zoals het er nu uitziet, is de capaciteit op de IC voor zowel COVID- als niet-COVID-patiënten voldoende.”

Op 30 maart werden er in totaal 111 mensen met corona verpleegd in Zwolle. Dat zijn er dinsdag 81. Woordvoerder Hart is daarom voorzichtig optimistisch: “We zien dat de geleidelijke afname van COVID-patiënten in ons ziekenhuis doorzet. Dat biedt hoop en vertrouwen voor de komende tijd. En vraagt tegelijk van ons dat we voorzichtig blijven, geduld houden en solidair zijn met elkaar.”

Vrijdag verklaarde Isala-internist Sabine Diepeveen dat de situatie hier niet zo ernstig gaat worden als in Italië, als wij ons maar aan de regels blijven houden. Houd vol, zei ze, dan kunnen de ziekenhuizen het aan.

Artikel delen: