Hortensiastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hortensiastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, sluierwolken en weinig wind

Zwolle – Woensdag is de zon de hele dag van de partij, rond het middaguur staat er al 13 graden op de thermometer en later in de middag 16 graden. De lente is terug.

Wolken waaruit regen kan vallen zijn er niet. Hoog in de blauwe lucht worden wel sluierwolken verwacht. Dat kan geen kwaad, ze zorgen voor een mooi hemeldecor boven de stad. Wind is er weinig. Als je hem voelt, dan komt hij vermoedelijk uit het noordwesten tot zuidwesten. Waaraan hebben we dit mooie weer te danken?

Aan Nikolas, een hogedrukgebied dat zo is genoemd door de Duitse weerdienst. Het trekt woensdag met zijn centrum over ons heen naar het Alpengebied.

Toch profiteren we donderdag ook nog van Nikolas. Na een koude nacht met kans op mist gaat de temperatuur onder veel zonneschijn omhoog naar 20 graden. Zodra de eventuele mist is opgelost, zal blijken dat de sluierwolken weer present zijn, ter decoratie van de blauwe hemel. De zwakke wind komt uit het noorden tot oosten.

Vrijdag is nog zo’n mooie lentedag met de zon in de hoofdrol. In de bijrollen sluierwolken en ook enkele stapelwolken. De thermometers in Zwolle scoren 18 graden in de middag.

Artikel delen: