De Gasthuizen roept artiesten en kunstenaars op om senioren op te vrolijken - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

De Gasthuizen roept artiesten en kunstenaars op om senioren op te vrolijken

Zwolle – Het Zwolse fonds De Gasthuizen roept Zwolse creatievelingen op om senioren een hart onder de riem te steken in deze tijden van ‘afstand houden’ en ‘thuisblijven’. Artiesten, zangers, dichters, schilders en andere kunstenaars die senioren een moment van blijdschap, vermaak of contact geven zonder dat die daar de deur voor uit hoeven, kunnen rekenen op een financiële bijdrage van De Gasthuizen.

Senioren behoren tot de risicogroep van het corona-virus en zitten daardoor nu veelal aan huis gekluisterd. Misschien heeft u een mooi idee om hen een hart onder de riem te steken.
Als u nu een aanvraag doet voor de financiering van uw idee, behandelt De Gasthuizen uw aanvraag met spoed. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding die nodig is voor de materialen die nodig zijn of voor andere onkosten die u maakt met uw project.

Waar een aanvraag normaal gesproken moet zijn onderbouwd met offertes en dergelijke, mag die nu heel simpel en beknopt zijn. Het enige dat achteraf echt nodig is, is een bewijs van het optreden dat u heeft gegeven of de hulp die u heeft geboden. Een mooie foto, een ondertekende brief, een kostenopgave of een ander bewijs is voldoende. Samen staan we sterk tegen de eenzaamheid die wordt veroorzaakt door corona.

Bij het opvrolijken van senioren kunt u bijvoorbeeld denken aan: Een eenpersoons muziekoptreden voor de deur van een verzorgingstehuis, gedichten voordragen via de telefoon, kunstwerken maken en afleveren bij eenzame senioren, een dans uitvoeren in de straten van wijken waar veel senioren wonen, zodat zij vanuit het raam kunnen kijken of andere creatieve ideeën die senioren opvrolijken.

De Gasthuizen heeft een aantal richtlijnen opgesteld: Uw aanvraag richt zich op senioren die nu binnen zitten en daarom een opsteker kunnen gebruiken. Uw actie past binnen de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Uw actie is snel te realiseren, zodat senioren er nu, in tijden van corona, baat bij hebben.

Het maakt niet uit of u al eerder een aanvraag heeft gedaan bij De Gasthuizen, of dat u nog niet bekend bent met dit Zwolse fonds. We zijn blij met en dankbaar voor alle initiatieven die het leven van senioren in Zwolle leuker, mooier, fijner, makkelijker en socialer maken.

Artikel delen: