Coronaproof vrijwilligerswerk in Zwolle: het kan!

Coronaproof vrijwilligerswerk in Zwolle: het kan!

Zwolle – Door de coronacrisis komt er veel vrijwillige energie vrij van mensen die naar elkaar omkijken. Juist in deze tijd blijkt hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. En vrijwilligerswerk doen kan nog steeds, ook op afstand of digitaal. Wil jij je op een veilige manier inzetten voor een ander? ZwolleDoet! kan je helpen iets te vinden wat bij jou past. Op hun website vind je namelijk sinds vandaag coronaproof vrijwilligersvacatures.

Juist in deze tijd kunnen organisaties vrijwilligers heel hard gebruiken. Daarom heeft ZwolleDoet! een overzicht gemaakt van vacatures waar je op dit moment veilig als vrijwilliger aan de slag kunt, bijvoorbeeld digitaal, op afstand, of alleen in de buitenlucht. Zo kun je aan de slag als WhatsApp taalmaatje voor nieuwe Zwollenaren, onderhoudsvrijwilligers kerkhof of als klusser bij de dierenweide! Je vindt al deze vacatures op www.zwolledoet.nl/coronaproofvrijwilligerswerk.

Het is best lastig om te zien wat je kunt doen voor een ander met alle nieuwe initiatieven in de stad en het land. Waar zijn er nog mensen nodig en wat past er goed bij jou? Bij ZwolleDoet! kan je persoonlijk advies aanvragen, telefonisch of via email. Hierbij wordt er gekeken waar jouw kwaliteiten en kun je zelf aangeven wat je leuk vindt.

Deze periode is ook een goed moment om je kennis als vrijwilliger bij te spijkeren en te kijken naar interessante trainingen. Op ZwolleDoet! vind je een overzicht van gratis online scholingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met mensen met dementie, een cursus fondsenwerving of het versterken van je netwerk. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen deze trainingen gratis met hun vrijwilligers delen. Meer informatie is te vinden op www.zwolledoet.nl.

Artikel delen: