Straatfestival Zwolle succesvol

Zwolle – Het jaarlijkse Stratenfestival van Zwolle is een succes geworden. Tienduizenden festivalbezoekers dromden vrijdagavond samen in de Zwolse binnenstad. Het publiek kwam massaal af op het traditionele hoogtepunt tijdens de Zomerkermis. Op diverse plaatsen in het centrum speelden bandjes. Daarnaast kon men genieten van de kermis en de braderie.

De braderie, dat na een aantal jaren weer tijdens het Stratenfestival aanwezig was, verliep minder goed dan gehoopt. De markt werd door veel bezoekers gemeden. Misschien, omdat de markt net buiten het kloppend hart van het festival, aan de Eekwal, gesitueerd was. Een aantal handelaren waren niet tevreden over hun business. Het is maar de vraag of de braderie op deze wijze volgend jaar terugkeert. De gevreesde opstoppingen van het wandelpubliek bij de Grote Markt, ter hoogte van de Harmonie, bleven uit. Vooraf was men bang, dat nieuwe posities van een aantal kermisattracties voor filevorming zou zorgen. Er kon normaal doorgelopen worden. Bruisend hart was het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark. Dennie Christiaan, Bas Ardesch, Starkoo XL en hoofdact Wolter Kroes brachten de feestsfeer er goed in. Tegen 01.00 uur was het feestgedruis voorbij.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Zouden er weer ‘zeikerds’ zijn?
  Hai,

  Ik ben erg benieuwd of alle mensen die zoooooooooooo’n last hadden van het City Moves, hier ook last van hadden.
  Dit duurde ten eerste veel langer.
  De bas van diverse bands stond net zo hoog als bij city moves…als het niet hoger was.
  En er waren natuurlijk veeeeeel meer bands die nu dus muziek maakten.

  Of zouden ze dit wel goed vinden?
  Omdat het jaarlijks is…of omdat het erbij hoort?
  Of gewoon omdat dit wel hun smaak kwa muziek is.

  Ik ben nieuwsgierig…want anders hadden ze zich echt niet zo moeten aanstellen over City Moves.

  Gr. Am.

  Owh en voor alle mensen met lange tenen, want die zijn er….sorry dit is niet persoonlijk bedoeld.


  Maak melding

 2. Ondanks de muziek weer genoten. Goed biertje, veel gezelligheid, geen trammelant (voor zover ik tot in de vroege uurtjes kon zien), veel herkenning en ge-oh. Het weer was prima, niet teveel publiek (zoals in het verleden dat je moest schuifelen). Het blijft toch een mooie traditie!

  @ Joppuh; onderweg naar Stappie kwamen we net wat teveel praatvolk tegen ๐Ÿ˜‰ Andere keer maar eens.


  Maak melding

 3. Zeikerd met lange tenen
  Beste Am,

  Even een reactie op jouw reactie. Het Stratenfestival hoort er inderdaad “gewoon bij”. Dit is al sinds jaar en dag een evenement, welke mensen van bijna alle pluimage voorziet van veel plezier. Hoewel er natuurlijk altijd ook binnenstadbewoners zijn, die last hebben van geluid bij evenementen, is het toch nog altijd zo, dat dit in een binnenstad verwacht kan worden. Wanneer je ervoor kiest om buiten de stadsgracht te gaan wonen, kies je dus duidelijk niet voor het bruisende vertier van een binnenstad. Hoewel ik de muziek van City Moves absoluut wel kan waarderen, behoor ook ik tot de “zeikerds”, die er zoooooooooooooo’n last van hadden. Bovendien duurde Ciy Moves voor ons al vanaf ’s middags 14.00 uur ongeveer, i.v.m. soundchecks en dergelijke. Bij ons in de woonkamer voelde je inderdaad nog duidelijk de bassen en buiten was het helemaal niet om aan te horen. Ons zoontje van nog geen jaar kon zowel ’s middags, als ’s avonds absoluut niet in slaap komen. Het is dus altijd erg makkelijk, om andere mensen zeikerds te noemen, wanneer je alleen maar de lusten hebt mogen ervaren. Daarnaast is er ook altijd nog een grote groep mensen, die de zondagsrust i.vm. geloof graag willen handhaven en dat is op deze manier erg moeilijk. Fijn dat jij het zo naar je zin hebt gehad bij City Moves, maar voor een heleboel andere mensen is hiervoor Park De Weezenlanden geen geschikte plek en ligt bovendien de geluidsnorm veel te hoog.
  Wanneer je trouwens mensen zeikerds noemt, wordt het trouwens al snel persoonlijk Am.;-).


  Maak melding

 4. Goh die ZEIKERDS zijn soms net mensen.
  N ee even alle gekheid op een stokie,het is geven en nemen als je in of vlakbij de binnenstad woont.
  Ik kan zeikerd met lange tenen best wel een beetje begrijpen,maar ja dit krijg je wel een beetje met een stad met ambities,maar iedereen moet happy zijn.
  Maar je houdt altijd wel mensen er tussen,die altijd wat te zeiken moeten hebben.  Maak melding

 5. AM: in het vervolg even nadenken over je verhaaltje, je bent alleen de vruchten komen plukken bij deze evenementen. een ander ervaart ook de nadelen. wanneer iemand dat meld op bijv. weblog komen er direkt anti-zeik commitee,s. typisch voorbeeld van niet tegen kritiek kunnen


  Maak melding

 6. Zwollenaar, ik denk dat de zondagsrustgenieters hun credits innmiddels wel hebben opgemaakt. Ze kunnen namelijk vaak geen stapje opzij doen. 1 zondag, ik herhaal 1 zondag in het jaar is er wat minder rust en ergeren ze zich weer ergens aan. ik denk dat we maar eens moeten afwegen; er zijn 52 zondagen in het jaar. laten we aannemen dat half zwolle Christelijk is (ken geen cijfers, maar kan me voorstellen dat het in de buurt ligt). Dan betekent dat 26 dagen rust en 26 dagen geen rust. Dat zou democratisch zijn. Nu geven de niet christelijken het volldedig kado, willen ze 1 zondag terug, dan is het hek van de dam. Dat is toch van de ratten besnuffeld?
  Daarnaast, Wezenlandenpark is een perfecte plek, op elke plek zal er tegenstand zijn. Het Wezenlandenpark is qua ruimte en ligging a. makkelijk bereikbaar. b. groot genoeg. c. in de buurt van het stadshart. Sorry, maar ik vind het rekening houden met elkaar in Zwolle soms wat absurde vormen aannemen, altijd rekening houden door iets te laten ipv een ander wat te gunnen. En echt waar, het park is al langer festivalterrein dan dat je zoontje oud is. Met alle respect voor de kleine overigen, is het vrij eenvoudig om de mensen op je hand te krijgen door het leed van kinderen erbij te halen, maar dit vind ik hier nogal onterecht. Ik woon overigens ook erg dicht in de buurt en hoorde het in mijn (slecht geรฏsoleerde) huis, totaal niet.
  Nu noem ik helemaal niemand een zeikerd, maar dat ik het niet eens ben met de klachten staat als een paal boven water. Ik heb in andere steden niets kunnen vinden over klachten. Nu is google natuurlijk niet alomvattend, maar vraag me dan wel weer af, waarom terreinen waren Zwolle wel dubbel en dwars op google te vinden is. Andere edities van Citymoves speelden zich ook af binnen de bebouwde kom.
  Laten we eerlijk zijn, hoeveel dingen loopt Zwolle nu al mis door geklaag van omwoneneden? Dat moet maar eens afgelopen zijn, er zijn ook nog belanghebbenden en die worden te vaak vergeten.


  Maak melding

 7. Nu is google natuurlijk niet alomvattend, maar vraag me dan wel weer af, waarom terreinen waren Zwolle wel dubbel en dwars op google te vinden is

  Mag je ‘terreinen waren’ wegdenken, vreemde fout ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 8. Joop, een overkill aan kritiek maakt men hier allergisch voor……als Zwolle verder nu vrij tolerant was, was hier vanuit de festivalgangers kant wellicht meer begrip voor. Mensen organiseren zich als kritiekgever, dan is het vrij logisch dat andersdenkenden zich organiseren als groep die de kritiek bevechten. Je kunt het ook zo zien, je plukt de vruchten van het leven in een stad en ervaart soms ook de nadelen. Heb ik ook, ik vind Carnaval persoonlijk een ramp, houd niet van Kermis en zou stukken beter slapen in een rustiger woonwijk, dat neem ik op de koop toe, ik gun een ander wat omdat ik weet dat diegene in dezelfde stad woont. Ik weet dat ik in de stad woon en daardoor de lusten en de lasten heb.


  Maak melding

 9. In tegenstelling tot CityMoves, waar ik weinig van hoorde, kon ik gisteravond in onze tuin, in Assendorp, Dennie Christiaan letterlijk verstaan. Niet echt mijn muziek, maar dat hoort nou eenmaal bij een evenement. Je kan niet altijd iedereen ’t naar zijn/haar zin maken.
  Het ligt gewoon aan de lokatie, de wind en de hoeveelheid woningen die er tussen liggen.
  Was ’t er gezellig?


  Maak melding

 10. Over geluidsoverlast gesproken: weet wat ECHTE geluidsoverlast is, het slechte geluid bij het Ter Pelkwijkpark. Tjee wat kwam die muziek verrot uit de boxen. Te schel, en krakend! >:(


  Maak melding

 11. Kon danny christiaan nog letterlijk verstaan op weg naar m’n werk ter hoogte van de nooterhof en zelfs nog bij de tunnel onder het spoor iets verderop…. Ook in m’n huiskamer net buiten de gracht dreunde ik weg. Bij city moves ook trouwens. Maarja ik dreun m’n buren dagelijks het bed uit met mijn eigen herrie ๐Ÿ™‚ Ben trouwens blij dat ik moest werken, want al dat hollandstalige gebleer trek ik zo matig. In plaat svan te zeuren over de mate van herrie zou ik eens willen klagen over de vreselijke acts die er altijd komen op dit soort evenementen. Waarom geen dikke vuige rocknroll of lekkere alternatieve muziek. Alleen maar beats en hollandstalig, da’s toch verschrikkelijk!!


  Maak melding

 12. Braderie
  Even over de braderie.. het stelde ook niet echt veel voor.. :S Als er al 40 kraampjes stonden..
  Ook waren sommige kraampjes niet echt in trek bij veel mensen.. als het wat groter was, met interessante kraampjes voor iedereen zou het waarschijnlijk wel wat drukker zijn geweest.. Maargoed hoop niet dat dit dan alweer de laatste keer was


  Maak melding

 13. Hoorde ook dat er een lijstenboer stond met allemaal oude rommel op de braderie.Misschien was dat de oorzaak dat het daar zo rustig was.


  Maak melding

 14. @appegielle kep geheurt komp volgt jare weer trugge :'(
  hij heeft toch nog weer lijsten over gehouden ๐Ÿ˜€
  de peniseend kappert ;D ;D ;D


  Maak melding

 15. ja, die braderie dat was erg jammer, waren veel mensen naar op zoek :o, waarom nou net buiten het festival!! doe zoiets in de diezerstraat ofzo is het daar meteen ook wat gezelliger, op de eekwal zoekt niemand een braderie.


  Maak melding

 16. @DD

  Er was ruzie op het gasthuisplein. Er werd er 1 flink geschopt en geslagen terwijl die al op de grond lag.

  Wij zagen dat toen we uit de living room kwamen. We hebben toen de politie gebeld en die kwam met erg veel materieel aanzetten.

  Verder was het wel weer een gezellige avond ;D

  Gr
  Richie


  Maak melding

 17. Voorstel: voor het huis van de citymove-liefhebbers. Een concert met klassieke muziek. Heel 2008… “haal de muziek in je straat festival.nl”. Ben benieuwd aan welke kant je dan gaat staan.


  Maak melding

 18. tja cafe populair weer ruzie en vechten daarbinnen regelmatig daar en waarom doen ze er geen aangifte van bang ??
  en waarom mag je daar binnen nog wel roken !!!


  Maak melding

 19. Haha Oboema, jij weet de boel wel uit zijn verband te trekken. Een heel jaar lang versus 10 uur per jaar. Nou ja, zal ook allemaal wel. Overigens houd ik nogal van klassieke muziek, dus als provocatiemiddel werkt dit bij mij in ieder geval niet bijster ๐Ÿ˜‰  Maak melding

 20. Het was erg leuk in de polder. Met ernstig goede muziek. Volgend jaar tijdens het Stratenfestival ben ik daar mooi weer. Heerlijk Lowlands.


  Maak melding

 21. Foto’s parade Jufferenwal
  Hallo,

  tijdens het stratenfestival 2008 hebben we met een aantal leden van de Harly-Davidson Club Zwolle meegereden in de parade over de Jufferenwal. Ik heb gezien dat er foto’s zijn gemaakt, heeft u deze foto’s misschien, of weet u wie er foto’s hebben gemaakt? Zo ja, is het mogelijk dat ik er paar krijg? Alvast bedankt!


  Maak melding

 22. Muziek
  Hallo allemaal mijn naam is Tony zanger in hart en nieren
  Ook in 2008 heb ik weer gestaan in zwolle voor de tweede keer en ik moet zeggen ik heb me zeer goed vermaakt in zwolle dit jaar Het publiek was dit jaar naar mijn mening weer helemaal SUPER de sfeer zat er goed in iedereen deed mee met dansen en zingen echt het publiek wil ik dan ook bedanken voor alles en het geluid was ook weer SUPER goed Dus Zwolle bedankt voor alles
  PS De Mensen hebben dan ook niks te klagen

  Gr Zanger Tony


  Maak melding

Reageer