Ingezonden Archieffoto Koningsspelen 2019 - Foto: Ingezonden foto
Ingezonden Archieffoto Koningsspelen 2019
Foto: Ingezonden foto

SportService Zwolle brengt Koningsspelen thuis

Zwolle – Vanwege het coronavirus gaan de Koningsspelen dit jaar op 17 april niet door. De landelijke organisatie vindt het niet verantwoord en gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren. SportService Zwolle volgt het landelijke advies van de organisatie en het RIVM.

Om niet helemaal voorbij te gaan aan de Koningsspelen, komt de sportieve stichting met een Mix Up van de Koningsspelendans. “Zo kunnen de kinderen toch de Koningsspelen beleven”, vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle.

De Koningsspelen worden ieder jaar afgetrapt met een Koningsspelendans. SportService Zwolle geeft daar een Zwolse draai aan door hun buurtsportcoaches een eigen versie te laten dansen op Zwolse locaties.

“Het is ontzettend jammer dat we het jaarlijkse Oranjefeest dit jaar moeten missen. Maar, we denken aan ieders gezondheid en doen wat nodig is. Omdat het ieder jaar een groot succes is met veel enthousiaste basisschoolkinderen, wilden wij de Koningsspelen niet zomaar voorbij laten gaan. We kwamen tot het idee om de Koningsspelendans wel door te laten gaan. Online zijn daar genoeg mogelijkheden voor”, zegt Marco Welink.

Zwolse basisschoolkinderen vanaf 4 jaar kunnen vrijdagmorgen 17 april vanaf 9.30 uur meedoen aan een online versie van de Koningsspelendans. Een Mix Up van de Koningsspelendans van de afgelopen drie jaar: Okido, Fitlala en de Pasapas. De dans is te bekijken via de website van SportService Zwolle of het YouTube kanaal.

Bij de Koningsspelen staat het plezier van sport en bewegen ontdekken centraal. “De Koningsspelen zijn voor veel kinderen een jaarlijks event waar ze naar uitkijken. Door het publiceren van deze dans, op exact dezelfde tijd als de aftrap van de jaarlijkse Koningsspelen, hebben ze toch nog niets om naar uit te kijken. We doen er alles aan om de kinderen zoveel mogelijk in beweging te brengen. Juist in deze moeilijke tijden erg belangrijk. We hopen dat de kinderen plezier hebben met het dansen van deze Mix Up”, aldus Welink.

“We vinden het erg leuk als er veel Zwolse kinderen meedansen en zo toch nog het Oranjefeest beleven.” SportService Zwolle roept de kinderen op hun eigen dans te filmen en op te sturen naar info@sportservicezwolle.nl of te delen op onze socials: Instagram, Facebook en YouTube. “Doe mee aan de Mix Up van de Koningsspelendans en beleef het plezier van bewegen!”, aldus Welink.

Artikel delen: