Be Quick op randje van faillissement

Zwolle – Het college van B en W in Zwolle wil Be Quick ’28 met een gift van 133.000 euro redden van een faillissement. 

De hoofdklasseclub is in de financiële problemen gekomen omdat nieuwbouw van de kleedkamers en het clubhuis drie ton duurder uitviel dan begroot. Be Quick ’29 liet die voor eigen risico bouwen, tegen eerdere afspraken met projectontwikkelaar.

Artikel delen:
Reacties 119
 1. Hoorde het gister, maar er zijn toch wel grenzen aan het bijspringen van de gemeente? Hoe het eerst CSV al heeft geholpen, omdat er een bespeler in Stadshagen moest komen, is me nooit helemaal duidelijk geworden. De gemeente heeft wel vergaderruimte in hun clubgebouw en er staat nu wel wat. Maar die Be Quick verhaal is toch puur wanbeleid, moet de gemeenschap dan bijspringen bij deze amateurclub? Of is e.e.a. heel erg verweven met de nieuwbouw van FC Zwolle?


  Maak melding

 2. …….
  Onacceptabel het voorstel van de Gemeente Zwolle……het financieel wanbeleid bij Be-Quick was al jarenlang bekend. Flink mooi en duur bouwen en dan pronken naar de buitenwereld. Zo lust ik er ook meer van……..
  Zou wat wezen dat iedereen zo makkelijk kon bouwen. Ach kom wat geld te kort en dan klagen dat ze financieel zwaar zitten. Laat dhr Venema ( ondanks ook goede werkzaamheden ) zelf het gat bekostigen. Of gewoon opstappen, want hij is verantwoordelijk.

  Stichting en vereniging zijn aparte zaken, maar is het dan niet verstandig om daarop te korten? Geen dure trainers en spelers meer, eerst financieel gezond worden.


  Maak melding

 3. Gewoon kapot laten gaan. Wekelijks gaan er winkeliers en andere ondernemers over de kop. Dan stort de gemeente ook niet even meer dan een ton op hun rekening. Nee die mensen zitten met een jarenlange schuld. Geen geld meer? over en uit dus.


  Maak melding

 4. Laat dat zakie toch ploffen.Ze zouden het toch allemaal zelf bekostigen.En ze hebben al zoveel gratis gehad van Moes.Maar ik weet niet of het bedrijf Moes dit wel weet.


  Maak melding

 5. Het voetbal vervult een maatschappelijke functie. Het probleem is dat de bestuurders dat ook weten. Staat waarschijnlijk op de balans als onvoorziene extra kosten….(gemeente betaalt later).

  Welke gemeente zou het aandurven een voetbalclub failliet te laten gaan…?


  Maak melding

 6. En vergeet vooral Vitesse Arnhem niet. Hoeveel geld is daar wel niet door het afvoerputje gegaan !!!! Cambuur Leeuwarden in mindere mate ook. FC Utrecht zat ook diep in de schulden, Fortuna Sittard is ook niet zo goed in kostenbeheersing. Etc. Etc. Etc.


  Maak melding

 7. Utrecht is overgenomen door een geldschieter. Sittard is binnenkort einde oefening ( net als Haarlem, Telstar, Eindhoven).

  Vitesse is hobbyclubje provincie Gelderland. Ga eens vragen in Nijmegen…….


  Maak melding

 8. Idd! Ze schijnen echter veel macht en lijntjes te hebben. In het bedrijfsleven, de journalistiek en politiek. Ach, er wordt altijd veel gel*ld, maar vaak is waar rook is ook vuur.

  Weet wel dat de sfeer binnen die club al wel zo’n 10 jaar zwaar vertroebeld is. Dat schijnt (vrij logisch) door de kloof tussen de “stichting voor het 1e” en de rest van de vereniging te komen.  Maak melding

 9. Mezelf even teruglezend; met de pretenties is niets mis. Dit is de essentie van (top) sport; de beste wilen wezen. Alleen, ik heb geen behoefte daar aan mee te betalen. Allemaal 20 euro extra opdat de FC in de Eredivisie komt?

  Jezelf bedruipen heet dat.


  Maak melding

 10. Matig financieel management
  Wethouder Martin Knol zegt dat het college bepaald niet over een nacht ijs is gegaan met het besluit voor een extra bijdrage van 133.000 euro aan Be Quick ’28. De club heeft immers willens en wetens forse financiële risico’s genomen door clubhuis en kleedkamers zelf te laten bouwen. Bovendien volgen andere verenigingen en clubs de gang van zaken met argusogen.

  Gemeenschapsgeld om onnodig ontstane gaten bij een voetbalclub te dichten;een precedent is zo geschapen.

  Knol: “We hebben de accountant eerst een onderzoek laten doen naar de relatie tussen de amateurvereniging Be Quick en de stichting Be Quick. Want wij wilden er natuurlijk ook zeker van zijn dat er geen geld van de club naar de stichting vloeide. En dat is niet het geval.” Wel blijkt uit dat onderzoek dat de club goed zicht had op de kosten van de nieuwbouw en eerder had kunnen ingrijpen door besparingen door te voeren. ‘Matig financieel management’, concludeert de gemeente. Knol stelt dat Be Quick ’28 failliet gaat indien de gemeente niet bijspringt; gemeentelijke steun was een voorwaarde voor de bank om de club een extra lening te verstrekken. Een faillissement zou maatschappelijk ongewenst zijn en bovendien kapitaalvernietiging betekenen, meent Knol. De wethouder beseft dat het risico bestaat dat straks hordes verenigingen hun handje komen ophouden, maar stelt daar tegenover dat de positie van Be Quick een bijzondere is. Ze hebben als te verhuizen buurman immers jaren moeten schuiven, wachten en aanpassen in en om de bouwput van het nieuwe stadion en sportcomplex. Die constructieve opstelling wordt gewaardeerd.

  Volgens Be Quick-voorzitter Venema zijn de tekorten voor een deel al verhaald op de clubleden. Zij hebben via acties geld bij elkaar gehaald. De contributie kan echter niet fors omhoog, dan zouden de leden naar andere clubs vertrekken. Voorzitter Venema, ooit financieel directeur bij bouwer en clubsponsor Moes, ontkent dat zijn vertrek bij het bedrijf ook maar iets te maken heeft met de bouwperikelen bij de voetbalclub.

  De gemeenteraad heeft gisteren het voorstel toegestuurd gekregen om 133.000 euro uit een pot voor onvoorziene tegenvallers te halen.

  Stentor


  Maak melding

 11. belachelijk als de gemeente hiermee instemt. Ze betalen de spelers en wij moeten uiteindelijk opdraaien voor gemaakte schulden. Zo werkt dat natuurlijk niet! Het is al 1 van de duurste verenigingen van Nederland. Ik ben het helemaal eens met de mensen die zeggen dat de gemeente ondernemers laat barsten en deze club wil gaan helpen. Prima maar dan moeten ze stoppen met betalen van spelers.


  Maak melding

 12. het was altijd al een sloeberige zooi daar terwijl er een air over met name het 1e team hangt alsof het hier om koninklijke hfc gaat. een voorzitter die als een verlicht despoot rondstapt en nu komt ineens de aap uit de mouw: gemeente kan weer ff de sponsor uithangen. nou wvf, berkum,svi en htc spring hier mooi op in en trek ook ff bij college aan de bel. heb het hier in berkum gezien dat vele vrijwilligers een bult van het werken op het sportpark hebben. dit alles voor wat consumptiebonnen. maar be quick zou wel even de overtreffende trap laten zien met als gevolg dat een ander er voor opdraait. be quick was al niet bijster geliefd (behalve dan de niet zo netjes weggestuurde henk van de kantine) maar nu is daar helemaal niets meer van over


  Maak melding

 13. Be Quick en subsidie
  Onvoorstelbaar dat BenW hiervoor gemeenschapsgelden beschikbaar stelt. Mismanagement is blijkbaar lonend in de Zwolse sportwereld en om daarvoor gemeenschapsgelden beschikbaar te stellen, het moet niet gekker worden. Je zou bijna als Zwolse sportbestuurder lak moeten hebben aan het nemen van financiele risico’s; laat mooie dingen ontstaan op je accommodatie, zeg vervolgens dat je failliet gaat en klop bij de gemeente aan om de ontstane gaten te dichten.
  Be Quick pretendeert op sportief niveau zo hoog mogelijk te presteren, laat ze dat ook op bestuurlijk niveau doen. Die bestuurders hebben bewust en bij volle verstand een besluit genomen wat niet door de gemeente werd gedragen, een besluit om hun eigen sponsoren aan een leuke klus te helpen. Gewoon failliet laten, jammer voor de betreffende sponsoren en de verantwoordelijke bestuurders, helaas die laatsten moeten maar geen bestuurder meer zijn.

  Dat de gemeente recentelijk Be Quick ook nog eens 40.000,= heeft aangereikt voor het creeren van een opslagruimte; ook daarvan geldt: hoe is het mogelijk.  Maak melding

 14. Keurig geschreven Joop.Hadden mijn woorden kunnen zijn.Ben toch wel trots dat die zogenaame kakkers in Berkum de tribune en uitbouw van de kantine met eigen mensen en middelen hebben gedaan.Voor idd een paar consuptiebonnen idd.Daar zijn we ook weer niet te min voor hier


  Maak melding

 15. Vele voetballiefhebbers volgen al jaren met stijgende verbazing de ontwikkelingen bij deze club.Kleine achterban maar toch jaarlijks uiterst aktief op de transfermarkt.De heer B. Venema een Roman Abramowich in het klein zou dit allemaal regelen. Maar net als bij de grote Abramowich zit aan veel zaken een luchtje. De beerpunt moet nu eindelijk maar eens open, jammer voor deze eer tijds toch wel sympathieke club.


  Maak melding

 16. corrupte bende
  Duidelijk weer een goed voorbeeld van de christelijke ons kent ons besluitvorming van de Zwolse politiek.
  Eerst CSV’28 weer steviger in het zadel geholpen met een nieuw complex in groeiwijk Stadshagen en nu een nepclub willen reddden die eigenlijk alleen nog maar bestaat uit een betaald eerste elftal en de magere entourage daaromheen.
  Ach wat maakt het ook uit, als aan het einde van de rit de gemeente in de rode cijfers zit dan kun je altijd het Aa-bad nog sluiten………TOCH!


  Maak melding

 17. Be Quick 28 heeft dit aan zichzelf te wijten, ze betalen al jaren hun spelers. Om maar in de Hoofdklasse te blijven. En door wanbeleid moet de gemeenschap er voor op draven ? Dit is niet terecht, als ze gewoon hadden gewacht was er niks aan de hand geweest. Als een ondernemer wanbeleid voert word deze ook prive aangepakt, gemeente bestuur doe er wat aan.

  Be quick doe eens normaal, en doe niet zo groot als je het niet kunt waarmaken. Denk ook eens aan de lagere elftallen en niet alleen aan het 1e.


  Maak melding

 18. waar blijft de reaktie op dit forum van de voorzitter van deze gebakken lucht club? of geniet hij op in de carribean van een welverdiende vakantie? weet uit eigen ervaring dat hij al nooit zo geliefd was bij de andere voorzitters van zwolse clubs. tsja, hoogmoed komt voor de val is toch een ouwe tegeltjeswijsheid. ook valt het me bitter tegen dat we niks van moes horen, de bouwvak is toch al voorbij? of hebben ze daar van die helmpjes op met een bord voor de kop? waarschijlijk zijn de rekeningen al betaald en zal het hun verder worst wezen of nu de gemeenscap ervoor opdraait of de gewone bequicker.


  Maak melding

 19. vele jaren geleden heeft de gemeente zwolle de zwolse boys, die toendertijd in de tweede divisie speelden wel failliet laten gaan. het ging toen om een huurschuld van ongeveer 50.000 ouderwetse guldens.


  Maak melding

 20. Ik ben er jaren geleden al weggegaan, corrupt zooitje daar, alles voor be quick 1 en niets voor de rest. Ja vrijwilligerswerk doen en maar dokken. Spelers van het 1ste alleen vangen en niets doen.


  Maak melding

 21. Be Quick’28 is geen club van het volk, maar een club die draait om de Hoofdklasse C, het eerste elftal en een voorzitter die denk dat hij de Konklijke HFC aanstuurt.

  Be Quick’28 zou veel meer een vereniging moeten zijn waar vrijwilligers het kloppend hart vormen en waar prestatie, plezier en wederzijds respect hand in hand gaan. Dit netzoals dat o.a. bij Berkum het geval is.


  Maak melding

 22. Tjah, zelfs jeugdspelers van Be-Quick ’28 hebben een niet-te-klagen contract van een paar honderden euro’s per maand. Laten ze dat eerst afschaffen, en dan bij de gemeente aankloppen.


  Maak melding

 23. failliesement zou maatschappelijk onverstandig zijn aldus de wethouder, pardon heer knol??? over 3 jaar trekken ze u (lees de burger,over maatschappelijk gesproken) en waarschijnlijk nog eerder. constructieve opstelling wordt gewaardeerd aldus de wethouder. be quick wou niks behalve er zelf stukken op vooruit gaan, zelfs boer reuvekamp werd gedwongen stukken land op te geven voor de rood/zwarten. ze hebben er het maximale uitgehaald, en passant nog lekker in de schulden gekomen en nu komt de heer knol met een zak geld. wat een klucht! waar was uw controle heer knol toen dit alles gebeurde? is toch niet in 1 week gebeurd?


  Maak melding

 24. Bijzonder vreemd dat zoveel (bijna) besluiten van de Zwolse gemeenteraad zelden een afspiegeling zijn van de mening van de meerderheid van de Zwolse bevolking.
  Nagenoeg ieder weldenkend mens kan in deze kwestie enkel de mening zijn toegedaan dat deze buitensporige vorm van subsidieverstrekking in schril contrast staat tot de houding van de gemeente in andere ‘subsidievragende zaken’.
  Jammergenoeg schijnt het in deze gemeente zo te zijn dat degenen met de kortste lijntjes en de beste netwerken bij het verkrijgen van deze gemeenschapsgelden zo vaak aan het langste eind trekken. Bijzonder frustrerend, omdat er naar mijn mening zeker Zwolse instellingen zijn die dit bedrag of zelfs maar een deel ervan ECHT verdienen. Instellingen waarvan de maatschappelijke relevantie veel en veel groter is.  Maak melding

 25. Tjah, zelfs jeugdspelers van Be-Quick ’28 hebben een niet-te-klagen contract van een paar honderden euro’s per maand. Laten ze dat eerst afschaffen, en dan bij de gemeente aankloppen.  Maak melding

 26. laat ze hetzelf maar opknappen wie zich brandt moet op de blaren zitten: fc utrecht spelers en supporters hebben destijds ook zelf de club gered met allerlei akties: de voorzitter van bequick mag voor 10 euro mijn auto komen wassen. wanneer hij de weggestuurde ,door de koningin onderscheiden heer van de kolk excuses aanbiedt, worden dat er 50


  Maak melding

 27. Het afgelopen jaar zijn alle ouders gebeld voor wat betreft vrijwilligers werk bij de club echter men gaf aan dat voor vijftig euro dit kon worden afgekocht nu snap ik ook waarom men wilde over de rug van de mensen die al contributie betalen nog eens extra geld innen om op deze manier het gat te vullen .

  Dit kan toch niet toch zo niet


  Maak melding

 28. Heb net een te dure auto gekocht die je normaal niet zou kopen met een salaris als het mijne dus ik denk dat ik nu ook maar effe bij de gemeente ga aankloppen voor een subsidie van een duizendje of 15.
  Moet kunnen, dit is immers Zwolle alias het Napels aan de IJssel.


  Maak melding

 29. ik hoop niet voor de be quickers dat er nog een 2e SWZ affaire achteraan komt. die hadden destijds ook zo,n fijne voorzitter/opperhoofd. haha, zonnekoning aan de maas werd Bram Peper genoemd destijds. zullen we het hier hebben over zonnekoning aan de nieuwe vecht?


  Maak melding

 30. Misschien kan de Be Quick selectie naakt op de foto gaan voor een nieuwe jaarkalender. De obrengsten gaan natuurlijk naar de belastingbetaler in Zwolle ;D ;D ;D


  Maak melding

 31. Als die berkummers niet zolang om een ijsvogeltje hadden zitten te zeiken was de bouw door dit soort kolder niet maanden uitgesteld.
  Ennuhhhhhhhh die berkummers vinden de velden van bequick wel mooi om te trainen,als hun eigen toko gesloten is?


  Maak melding

 32. Als de spelers van be quick nu eens de winstpremie alvast weer teruggeven, dan maken ze tenminste een gebaar, moeten ze nog wel winnen van wvf he.


  Maak melding

 33. Beetje erg domme opmerking,je doet voorkomen of de spelers hier aansprakelijk voor zijn.
  Je vraagt werknemers van een groot concern waar de jaarcijfers tegenvallen toch ook niet om een maandsalaris in te leveren?


  Maak melding

 34. Denk dat er wat humor in de opmerking van Peter zat, hoewel de spelers van Utrecht destijds (oa Hans van Breukelen) wel gewoon met de collectebus rondgingen.


  Maak melding

 35. heitje voor een karweitje. stropdassen voorop. @voetballiefhebber: wat heeft die 3 ton tekort nu met dat door jou gesuggereerde uitstel te maken?


  Maak melding

 36. dubbele moraal in berkum haha er is geen club die alles zo voor elkaar heeft in zwolle. zelf een tribune gebouwd, geen moes voor nodig en ook geen 3 ton gemeenschapsgeld


  Maak melding

 37. Goede beslissing van de gemeente
  Ik vind het juist prima van de gemeente. Waarom: sport op hoog niveau is voor een stad, zijn economie en imago van zeer groot belang Zie als voorbeeld de stad Heerenveen. Amateursport op hoog niveau speelt daarin ook een zeer belangrijke rol. Dus deze club op het allerhoogste amateurvoetbal niveau verloren laten gaan is een aderlating. Uiteraard snap ik dat het niet zo kan zijn dat een bestuur er een potje van maakt (financieel gezien) en dan maar de hand op houdt bij de gemeente. Maar als uitzondering in een noodsituatie vind ik het wijs. Gemeentes moet bewegen/sporten in de breedte stimuleren. Ik pleit dan ook voor een financiele situatie van amateurclubs waarbij het lidmaatschapsgeld wordt vergoed door de gemeente. Recent werd bekend dat mensen steeds meer bezuinigen ook om lidmaatschappen van (sport)verenigingen. Een BVO moet in principe zijn eigen broek op houden. Maar dat is weer een andere discussie.


  Maak melding

 38. Heerenveen als voorbeeld, daar had ik nog een vraag over liggen:

  Even naar voren halen, al is het wel vakantietijd
  geschreven door dick, op 28 juli 2008 om 13:08

  Zwolle (top)Sportstad
  geschreven door dick, op 26 juli 2008 om 14:22

  @ Martijn van der Veen; leuk en positief interview in Sportmotief. SportService moet volgens mij niet commercieel worden idd. Daar zitten prima mensen, ken er toevallig een paar en volgens mij gaat het ook hartstikke leuk. Never change a winning team! Je zet ten eerste in op verbetering van té krappe sportaccomodaties. Idd velen delen die mening, vast ook politici. Maar als ik naar mijn eigen club kijk (WVF) is dat leuk en aardig maar we kunnen geen kant op als de tennis daar blijft zitten.

  Volgens mij is die Rabo business Corner wel een aardige aanvulling voor sponsoring van de FC? Toevallig in hetzelfde blad voor de reportage over Jaap Stam.

  Tot slot vond ik deze combinatie van opmerkingen wel een beetje vreeemd

  In vergelijking met sportstad Heerenveen heeft Zwolle nog een flinke slag te maken

  Daar ben ik het mee eens en we zouden moeten kijken hoe we dat dan doen. Volgens mij heeft Jaap Hagedoorn daar ook nog wel wat zinnigs over te melden?
  En je laat schrijven

  Ik weet niet of we exact dezelfde kant op moeten als Heerenveen. Zoals gezegd gaat het al goed?! We hebben 116.000 inwoners waarvan er 70 a 80% aan sport doen….Ik zeg wel eens: als stad blinken we nergens in uit, maar we zijn wel overal goed in

  Het gaat me om die laatste opmerking. og het slot van het interview ook. Vind persoonlijk die uitspraak jammer, omdat er berusting en tevredenheid uitstraalt. Terwijl het 1e citaat (ook de kop van het interview) ambitie, daadkracht, Zwolle-promotie wilt….
  We mogen toch niet tevreden zijn met bijvoorbeeld het afglijden van de volleyballers en basketballers; we hebben een geweldige trainer bij de FC die met weinig geld vaak weer een verrassend team neerzet in een super-accomodatie. Dan moet je altijd voor meer gaan, je weet dat de FC vast de nacompetie wel zal halen. Maar er moét toch in deze stad met 120.000 inwoners (en infrastructureel knooppunt via weg, spoor en water) meer geld en support te halen zijn? Nog meer de regiofunctie benadrukken? Volgens mij komen er al veel supporters uit de regio, maar ook sponsoren?

  Wij inwoners doen al tientallen jaren aan Zwolle-promotie. Dan heb ik het alleen al over de vakanties. Hoop dat ons college en raad niet berusten.  Maak melding

 39. @ Joop 19:21 Hetzelfde is bij WVF gebeurd met eigen middelen. Maar WVF is niet zo’n blaaskaakvereniging die dat hoog van de toren blaast. Dacht dat in Westenholte de zakies ook wel aardig op de rails stonden. Volgens mij is er bij SVI ook veel zelfwerkzaamheid. Er zullen er ongetwijfeld veel meer zijn.
  Be Quick is eerder een uitzondering. Even voor de nuance 😉


  Maak melding

 40. Beste Dick,

  Lees net je reactie nav het artikel in Sportmotief. Ik begrijp je opmerking over de tegenstrijdigheid. Laat ik proberen het iets te verduidelijken.

  Heerenveen heeft het regiodenken zeer goed voor elkaar. Geholpen natuurlijk door de pompeblêden, maar ze weten het Friese achterland (bedrijven en particulieren) te mobiliseren om een sportstad (niet alleen voetbal) van formaat te creëeren. Ze hebben grootse plannen daar met als basis de regio Friesland.
  De initiatieven in Heerenveen zijn echter ontstaan vanuit het bedrijfsleven. De gemeente stelt zich slechts faciliterend op/is enigzins lijdelijk. Dat brengt o.a. met zich mee dat de exploitatie commercieel moet worden opgezet. Er zal winst moeten worden gemaakt om te kunnen investeren. En dat is een visie waar ik mijn vraagtekens bij heb (VVD bijvoorbeeld iets minder). Ik weet niet of je dus exact de zelfde kant op moet als Heerenveen. Dat is een discussie voor de verdere doorontwikkeling van Sportservice Zwolle.

  Tenslotte even de opmerking toelichten waaraan je refereert. In Zwolle richten wij (als gemeenteraad/gemeente) ons niet expliciet op één soort sport/speerpunt om daarin uit te blinken. We proberen het voor elke vorm van sport (ook gehandicaptensport) goed voor elkaar te krijgen. En dat lukt of gaat lukken (ben ik van overtuigd en is ook de ambitie).

  Gefeliciteerd (?) met de 2-2 tegen Be Quick ’28.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

 41. Hoi Martijn, je was zeker op vakantie toen het lezenswaardige “Sportmotief” uit kwam. Helaas is in mijn vragen de “citaat-indicatie” verdwenen. Dat komt echter omdat dit een kopie is. Denk dus ook niet dat je 100% commercieel moet, maar misschien de commercie iets toelaten een mix of zo? Ben benieuwd.

  Mooie ambitie voor de gemeente(raad): Top(sport)stad Zwolle. Hoop dat Jaap Hagedoorn ook nog wat kan betekenen, die kwam toen ook sterk over met zijn verhaal. Mooi dat je één en ander verduidelijkt en genuanceerd hebt. Maar genoeg verhalen: aanpakken!

  Ja, dank je die felicitatie komt over 😉 En past leuk op dit topic.


  Maak melding

 42. @dick.

  Blaaskaakvereniging? Waarschijnlijk ken je niet veel echte be-quickers h?.. Beetje jammer dat je alle be-quickers over één kam scheert.
  Wie bedoel je met hoog van de torenblazers dan? Noem eens namen of zo, maar ga niet de hele vereniging(met vele hardwerkende vrijwilligers) op deze manier af zitten zeiken.


  Maak melding

 43. @bequicker:

  De mensen die ik ken van bequick, uiteraard niet van het 1e want dit zijn zon beetje allemaal zakkenvullende passanten, zijn het beleid van de club helemaal zat,reeds jarenmaar dat terzijde, het 1ste is heilig met venema zn sponsorcluppie en de rest bungelt dr maar eeen beetje aan. Ga eerst eens een goed fundament bouwen en geef dan indien nodig die zakkenvullers een paar eurie;s m,aar ga niet eerst tonnen uitgeven en dan pas iets opbouwen. Hoe men er tegen kijkt blijkt wel aan het aantal toeschouwers bij het vlaggeschip, 85% van de tegenstander, zegt genoeg. 2 wekelijks ritueel al jarenlang.


  Maak melding

 44. @ Be-Quicker: Heb alleen geschreven dat WVF geen Blaaskaakvereniging is. Daarmee gaf ik aan dat Joop regelmatig nogal blaast over Berkum. Dat dat de beste vereniging was. Ken ook veel vrijwilligers bij Berkum en die mensen kun je er dondersgoed bij hebben. Beetje jammer dat Joop er zo over opschept. Want die mensen zijn in het algemeen zeker niet zo. Bij de meeste verenigingen gebeuren de genoemde activiteiten echter stilzwijgend. Volgens eerdere berichten was dat bij BQ niet het geval.

  Ken aardig wat jongens van Be-Quick en een (oh, vertrokken) meisje. Prima volk, hier op dit topic gaat het echter over het beleid van het bestuur en hoe de gemeente daar mee omgaat.


  Maak melding

 45. @dick.

  Ik dacht dat je het over be-quickers had, excuse.. Daar wordt nogal eens over geroepen dat ze arrogant zouden zijn en hoog van de toren zouden blazen namelijk.. geheel onterecht overigens
  Ik ben het wel met H.Schrooten eens dat veel van ons be-quickers het niet eens zijn met het beleid van het bestuur. Nu blijkt wel dat er veel te veel risico is genomen met een schuld als gevolg. Hier schaam ik me als be-quicker dood voor!


  Maak melding

 46. @edwin

  Wat heeft berkum er toch steeds mee te maken???
  maar ook daar ken ik wel een aantal mensen hoor, daar lopen dag en nacht een paar vrijwilligers rond die een bochel hebben van het werken voor de club, af en toe krijgen ze een paar consumptiebonnetjes voor een potje bier en klaar is kees, een club met een zeer gedegen stuctuur waar nog nooit enig gemeentepotje ook maar 1 kwartje aan heeft gegeven, zij doppen hun eigen boontjes wel, hoeft geen club achteraan, ook toegegeven het bestuur betstaat daar natuurlijk ook uit een iets ander kaliber mensen, self made businesmen die het allemaal wel bereikt hebben al kan je een ander natuurlijk nooit in de knip kijken, dat is wel jammer want dan hadden we die 133000 ook niet aan dit zooitje uit te hoeven geven. Het schijnt dat biljartclub de glimmende Bolus ook fin problemen heeft, eens kijken of hier ook een rootje of wat tegenaan gegooid wordt.


  Maak melding

 47. Gift
  Het ongeloof nam deel van mij bij het lezen van de gewenste gift van “slechts” 133.000 euro voor Bequick’28. Waar halen ze het lef vandaan. Het is immers een publiek geheim wat er zich de laatste jaren allemaal heeft afgespeeld op het sportpark “De Ceintuurbaan”. Zo heeft de FIOD onlangs aangeklopt over enkele in het verleden gemaakte reisjes. Hier is nooit belasting over betaald en daar zit een forse financieel gevolg aanvast. Tevens worden spelers fors betaald, elk jaar weer. Ik kan u vertellen dat door slechts twee jaar de spelers niet te betalen het gehele bedrag opgehoest kan gaan worden door de club zelf. Als ik me niet vergis, zijn er in een recent verleden ook reeds twee giften geweest voor BeQuick’28. Een keer van 30.000 euro en nog eens eentje van 40.000 euro. Dus laat de club op de blaren zitten en stoppen met betalingen en dan maar op een niveautje lager acteren, maar ten koste van de gemeente op niveau willen blijven spelen. Ik ga ervan uit dat de gemeente geen gehoor gaat geven aan deze ongeloofwaardige verhaal inzake miscalculatie van de bouw van het sportpark. Bequick128 houdt jezelf niet voor de gek en al helemaal niet de rest van de bewoners van de gemeente Zwolle!!!


  Maak melding

 48. @h.Schrooten

  Gewoon een vraag, kan jij daar antwoord op geven dan?
  Ik zie steeds dat berkum veel vrijwilligers heeft en alles zelf bouwt. Dat ze nooit bij de gemeente aankloppen etc, etc.

  Dus dan rest mij de vraag;

  Wie heeft het kunstgras betaald bij Berkum?  Maak melding

 49. Oh ja, ik ben niet voor bequick of berkum, dus als een club in financiële nood zit, kan de gemeente gewoon een garantstelling afgeven (zoals bij mijn clubje 😉 )  Maak melding

 50. Ik ben een be-quicker en weet net als iedereen die meedoet aan de discussie niet alles over hoe het gat is ontstaan. Wel weet ik uit berichten uit de krant dat de stichting hier helemaal niets mee heeft te maken. Volgens de Stentor is de stichting financieel gezond dus wat het eerste hiermee te maken heeft weet ik niet, of het zou toch een beetje afgunst moeten zijn. Oke, bij ons worden spelers betaald maar laten we eerlijk zijn, dat gebeurt bij meer verenigingen in Zwolle.

  Er worden wel een paar zaken makkelijk vergeten :

  stopzetten bouw
  De bouw van het complex is 5x stopgezet omdat er of een bezwaar vanuit de wijk berkum kwam over bv. het kapseizoen of ondat de gemeente was vergeten een vergunning aan te vragen. Door deze vertragingen was Be Quick genoodzaakt de maanden voor de opening mensen te laten overwerken om alles af te krijgen buiten haar eigen schuld om. Dit loopt aardig in de papieren volgens mij.

  Derving inkomsten clubhuis
  Omdat de bouw van het complex veel langer duurt moeten en vooral moesten er veel wedstrijden en trainingen bij andere verenigingen in zwolle gespeeld worden. Dus geen of veel minder inkomsten voor de club dan was voorzien.

  overdracht sportpark
  Be Quick kan nog steeds niet beschikken over het volledige sportpark omdat er tussen de gemeente en en de SOZ nog zaken spelen.

  Zoals gezegd weet ik ook niet alles maar dat weet niemand die hier reageert. Een beetje normale reacties zouden dan denk ik ook meer op hun plaats zijn.


  Maak melding

 51. Hoorde dat diverse Zwolse amateurverenigingen al verontwaardigd hebben gereageerd op steun aan Be Quick. E.e.a. zou ook in “De plaatselijke Telegraf” hebben gestaan. Morgen maar eens kijken. Populair is met name de voorzitter in elk geval niet.


  Maak melding

 52. Beetje vreemd dat alleen CU & VVD zich hebben uitgesproken over hoe BQ zou moeten worden gesteund. Ook uit “de plaatselijke Telegraf” word ik niet veel wijzer. Moet toegeven dat ik niet heel lang heb gezocht. Behoudens het uiterst vage “we zetten vraagtekens bij….” niets zinnigs te melden. Partijen als SP, CDA en Swollwacht stonden hier wel eens “te dringen” om wat te schreeuwen. Nu vind ik het angstig stil blijven. Oh, koste wat kost ons kruid droog houden tot 1/9?

  Politiek…… Zo maak je het er voor je stemmers niet transparanter op :'(


  Maak melding

 53. Wakker worden!
  Vandaag en van de week geen BQ-nieuws meer? Geen politieke meningen? Weet wel dat de zaak enorm speelt in de stad. Lees ook de ingezonden brief van Wichter in De Stentor maar eens. Zou de politiek niet beseffen hoeveel zieltjes hier gewonnen en verspeeld kunnen worden????


  Maak melding

 54. Een citaat uit de mail van de voorzitter aan alle raadsleden:
  “De vereniging BeQuick’28 staat organisatorisch, financieel en juridisch volstrekt los van de Stichting Prestatief BeQuick’28. In deze stichting zijn slechts de kosten van de 1e selectie van BeQuick’28 opgenomen. Deze kosten worden gedekt uit sponsoring. De vereniging staat hier volledig los van. Dit om risico’s voor de vereniging uit te sluiten”.
  Einde citaat.

  onderstaande regel uit het citaat roepen bij mij verbazing en verschillende vragen op.
  In deze stichting zijn slechts de kosten van de 1e selectie van BeQuick’28 opgenomen. Deze kosten worden gedekt uit sponsoring.
  Als alle kosten die gemaakt worden voor de 1e selektie gedekt worden door de stichting, waarom??:
  Moet dan de vereninging de kosten van de tribune dragen.
  Moet dan vereniging de kosten van de extreem grote kleedkamers voor de 1e selectie dragen.
  Moet dan de vereniging de kosten van ontvangst ruimte van de sponsoren van de 1e selectie dragen.
  En zo kan ik er nog een aantal noemen.
  Ook het citaat “De vereniging staat hier volledig los van. Dit om risico’s voor de vereniging uit te sluiten” slaat nergens op.
  op dit moment staat de vereniging op de rand van een faillisement omdat bovengenoemde posten die uitsluitend gemaakt zijn voor de stichting niet gedekt worden door deze stichting.
  Als de heer Venema en de rest van de stichting bestuurders eerlijk spel zouden spelen, laat men de stichting deze kosten dragen en niet de vereniging.
  Dan gaat de stichting waarschijnlijk failliet en niet de vereniging.  Maak melding

 55. De vereniging staat op de rand van een faillisement.
  Het rare is dat er in de stichting nog genoeg vermogen zit om een budget vrij te maken van ongeveer 250.000 euro om spelers, trainers etc te betalen.
  Er zijn ook dit jaar weer enkele spelers voor een klein vermogen binnen gehaald terwijl toch bekend moet zijn dat de vereniging er slecht voor staat.
  Als je dan een echte clubman(bestuurder) zou zijn, moet je volgens mij het budget in de stichting bijstellen naar beneden, en deze besparingen terug laten stromen naar de vereniging om een faillisement te voorkomen.
  MAAR JA, we moeten de stichting los zien van de vereniging.
  Het rare is dat beide wel worden bestuurd door dezelfde personen.
  Men heeft op naam van de vereniging gebouwd en de stichting profiteerd over de ruggen van de leden van de vereniging, maar blijft juridisch gezien buiten schot bij een faillisement.
  Handig gedaan door deze bestuurders, en de leden van de club hebben zitten slapen op de ledenvergaderingen om deze constructie te accepteren.
  Een nieuwe ledenvergadering uitschrijven zoals Bq 4 hier boven noemt zal weinig zin meer hebben, in de vorige ledenvergaderingen zijn de leden er al met open ogen ingetuind.
  Ik vraag me wel eens af, zijn die bestuurders nu zo slim, of zijn die leden nu zo dom.
  Ben ook heel benieuwd of de raad hier in tuint, enkele wethouders blijkbaar al wel.  Maak melding

 56. Eens met Kess vwb de post van 17:15. Ook aan de post van 17:16 lijkt geen woord gelogen. Vreemd ook dat “Be Quick-4” nog niet weer langs is geweest op 1 van de 3 topics. Misschien word de zaak wel met de dag vreemder :'( Of met de dag dubieuser?


  Maak melding

 57. Stichting Prestatief Be Quick krijgt waarschijnlijk binnen enkele weken een naheffing van de fiscus. De stichting waarin het eerste elftal is ondergebracht, heeft ten onrechte geen belasting betaald over een aantal vergoedingen die het aan spelers en staf van de zaterdaghoofdklasser betaalde in de periode tussen 2000 en 2006.

  Volgens Bert Venema, voorzitter van de stichting én de voetbalclub, gaat het om een ‘aanzienlijk’ bedrag maar is het minder dan een ton. Dat er betaald zal moeten worden is zeker, beaamt Venema.

  De belastingdienst heeft zo’n twee maanden geleden wel de sponsorgelden voor de stichting bevroren. Dat betekent dat de sponsoren van de prestatieve stichting sponsorgelden niet naar de stichting, maar naar de fiscus moeten overmaken. Venema stelt dat dat geen groot bedrag zal zijn en dat de stichting ‘goede afspraken’ met de betrokken sponsoren heeft gemaakt.

  Ook met de spelers en staf, die al een tijdje geen geld hebben ontvangen, is volgens Venema een oplossing nabij: “We hopen dat binnen een week af te ronden.”

  De geruchten over FIOD-invallen, verhoorde ex-spelers en zelfs arrestatie van Venema, kent Venema zelf ook. ‘Cowboyverhalen’, zegt hij. “De fiscus heeft landelijk afgesproken bij de onderzoeken bij clubs niet achter individuën aan te gaan.

  Stentor  Maak melding

 58. Oeps, Wil de politiek in haar/zijn besluitvorming ook deze naheffing meenemen? Over enkele weken, da’s natuurlijk NA een gemeenteraadsstandpunt. Dit zijn natuurlijk geen feiten, maar toch:

  De geruchten over FIOD-invallen, verhoorde ex-spelers en zelfs arrestatie van Venema

  De fiscus heeft afgesproken dat voorzitters niet hoofdelijk verantwoordelijk zijn?

  Het blijft vreemd dat het enige pro-BQ geluid hier al een tijd zwijgt 😮


  Maak melding

 59. Wat simpatie…
  Ik vind dat Be Quick en de voorzitter meer simpatie moet hebben..
  integenstelling tot hier staat is het wel gewoon een gezellig club, ja mischien geen gigantische achterban, maarja is dat zo gek met wat is het? 10 clubs in zwolle??
  en over B Venema, is al ong 25 jaar voorzitter, en hij heeft de club tog gewoon op dit hoge niveau gekregen dus ik vind dat hij meer simpatie moet krijgen!

  Een Be Quicker.


  Maak melding

 60. Geloof niet dat ik ergens gelezen heb dat het bij BQ ongezellig is. Vermaak me daar persoonlijk altijd prima. Venema ken ik niet en knap dat hij 25 jaar vrijwilliger is. Heeft hij ze op het hoogste niveau gekregen?


  Maak melding

 61. Feit is dat een (flink) deel van de Zwolse gemeenschap Be Quick ’28 en FC Zwolle jarenlang hebben laten bungelen. Alle trucs zijn uit de kast gehaald om een stadion/sportpark-ontwikkeling (voor Be Quick ’28 en FCZ) aan de Oosterenk een halt toe te roepen. Deze soap heeft minimaal geduurd van 2002 tot 2007 en heeft een enorme schade toegebracht.
  Dat B&W hier voor oog heeft strekt ze tot aanbeveling. Dat sommige scribenten een gat in hun geheugen hebben is pijnlijk.  Maak melding

 62. Bequick’ 28
  Jongens, wat een gelul over vereniging en of stichting! Het is toch een vestzak broekzak verhaal. Dan halen ze de poen maar uit de stichting. Dan doeken ze de stichting maar op en moeten ze het helaas doen met minder sponsoren en hoogstwaarschijnlijk een lager niveau. Klaar is kees! Dat gelul over vroeger en hogere kosten. Kom op zeg! Er zijn daar kleedkamers gemaakt met 12 douches waar je vier teams in kan zetten. Het interieur is allemaal nieuw en modern. Er wordt een commercieel man aangenomen die voor 3 dagen op de loonlijst staat en een trainer die full time in dienst is. Hou alsjeblieft op!!!! Dan maar kapot die club!!!! Wel jammer want het kan best gezellig zijn.


  Maak melding

 63. Zo maar een ideetje, zou best kunnen.

  Sponsors van de stichting Prestatief Be Quick 28 bouwen de kantine voor de vereniging Be quick.
  Tussentijds komt de belasting langs bij de stichting en men constateerd fraude, met als gevolg een aanslag en boete voor de stichting.
  Stichting kan deze aanslag niet betalen en de belasting legt beslag op de nog te vorderen op de sponsorgelden.
  OPLOSSING
  Sponsor ( Moes) voert in overleg met Dhr Venema een meerprijs op voor de bouw van de kantine.
  Gemeente betaald deze meerprijs aan de vereniging en de vereniging weer aan Moes.
  Moes laat deze verzonnen meerprijs middels sponsoring weer terug vloeien in de stichting prestatief Be quick 28.
  Belasting int dit bedrag, en de stichting is weer uit de geldzorgen.
  Ben benieuwd wie deze meerprijs op inhoudt heeft gekontroleerd, of wordt dit zomaar voor zoete koek aangenomen.

  De groeten,
  Kees  Maak melding

 64. Ik ben met bovenstaande briefschrijvers eens dat de afgelopen jaren het financieel beleid van het bestuur van BeQuick’28 niet transparant is geweest. Maar ik ga er van uit dat het bestuur het beste met de vereniging voor heeft en niet voor eigen gewin aan het besturen is.

  Dat er fouten of misrekeningen gemaakt worden is “all in the game”. Dat nu de gemeenschap hiervoor moet opdraaien is een discussie die altijd weer oplaait en onvermijdelijk is. Elke politieke partij en individu wil zich weer profileren. Sport en Cultuur kosten nu eenmaal geld. (een stoel in de Spiegel wordt voor ??300 per jaar gesubsidieerd). Waar maken we ons druk om? Of is het leedvermaak en afgunst? Want BeQuick heeft momenteel wel de mooiste accomodatie van Zwolle.

  Maar om nu de hele vereniging te gaan afzeiken als kakkers etc.verdienen de leden en de tientallen vrijwilligers niet.
  Kortom, Gemeente neem maandag een positief besluit. Niemand schiet er wat mee op als BeQuick failliet gaat.


  Maak melding

 65. Denk dat alle BQ’ers van de VERENIGING ook wel eens willen weten hoe de constructie met de STICHTING is! Er is ook al eens een afgehaakte sponsor van 10 duizenden euro’s ‘gelinkt’ aan de vereniging omdat dat ‘toevallig’ zo op papier stond terwijl de afspraak is dat alle sponsors naar de Stichting gaan (!!!!) en de kantineomzet naar de stichting!!! VAN DEN ZOTTE!!!! Toen had in 111 de vereniging een extra tekort………tja………tis gewoon schuiven met getallen op papier…niets meer niets minder!


  Maak melding

 66. @ BQ-er: Er is toch gauw een ledenvergadering, je schetst wel hele vreemde constructies. Dan zocht ik mooi een andere gelegenheid op voor mijn natje en droogje. Moeten wij maar een paar thermoskannen koffie meenemen als we er moeten spelen.


  Maak melding

 67. Verslag Raadsplein:

  Tijdens de meningsvorming hebben de verschillende fracties gedebatteerd over het voorstel Be Quick. De discussie richtte zich voornamelijk op de rol van Be Quick in het financiële tekort bij de sportclub de manier waarop de gemeente Zwolle hieraan een bijdrage zou moeten/kunnen geven. Een meerderheid van fracties is van mening dat er een lening onder voorwaarden kan worden verstrekt aan Be Quick, hetgeen betekent dat het voorstel van het college van B&W geen steun vindt bij de raad. Alleen de fractie van de SP kan zich voorstellen dat de gemeente Zwolle het deel van de kosten (die delen die Be Quick niet te verwijten zijn) bijdraagt en het overige deel als lening verstrekt. De fractie van de VVD is van mening dat Be Quick in eerste instantie met SOZ in overleg moet om een oplossing te vinden voor het probleem. Zij vragen met name aandacht voor de precedentwerking die een eventuele bijdrage of lening heeft in de stad. Meerdere sportverenigingen in Zwolle kampen met financiële problemen en zouden na het besluit omtrent Be Quick een beroep kunnen doen op de gemeente Zwolle. De Swollwachtfractie heeft een motie aangekondigd waarin zij een totaal onderzoek willen doen naar de financiële situatie van het nieuwe FC Zwolle Stadion. In dit onderzoek moet duidelijk naar voren komen wat een ieders rol in deze is geweest (wethouder, college, raad). Wethouder Knol licht nader toe waarom het college van B&W voorstelt om een bijdrage aan Be Quick te doen. Een meerderheid van fracties is niet volledig overtuigd en blijft bij het standpunt dat de gemeente Zwolle hooguit een lening zou moeten verstrekken. Na afloop van het debat concludeert de voorzitter dat het voorstel als B-onderwerp naar de besluitvormingsronde gaat van 22 september 2008. Tijdens deze behandeling is er ruimte voor fracties om in een stemverklaring de eventuele moties en amendementen toe te lichten.


  Maak melding

 68. Een onderzoek zoals Zwollwacht schetst zou niet verkeerd zijn.
  Dhr Venema is niet voor niets enkele maanden terug ontslagen als Financieel directeur bij Moes.
  Verder ben ik heel benieuwd welke voorwaarden men Venema mee wil geven, deze man zal nooit inzage toestaan in de stichting.
  De meerprijzen worden doorgesluist naar de stichting, en daar zal de gemeente nooit achter komen.
  ik denk dat als de stichting failliet mocht gaan, Dhr venema in dat faillisement prive ook mee ten onder gaat.
  Deze man maakt zich echt niet druk om de vereniging, maar is bezig zijn stichting financieel weer gezond te maken met doorgesluisde gemeenschapsgelden.


  Maak melding

 69. ‘De Zaak’ werd maandagavond nogmaals in het Raadsplein besproken. Be Quick ’28 krijgt een lening van 133.000 euro.

  Vanaf 2013 moet de Zwolse voetbalvereniging maandelijks 1.100 euro naar de gemeente overmaken. Verder moet Be Quick ’28 halfjaarlijks een tussenrapportage inleveren en maandelijks een liquiditeitsprognose laten zien. Ook moet het begrotingen en jaarcijfers tonen.

  De rente wordt een marktconforme 5,9 %. 5.000 euro wordt met nog te betalen bouwleges van 22.000 euro direct van de lening afgetrokken.

  In 2022 is de lening afgelost.


  Maak melding

 70. ik ben blij dat de gemeente de club heeft gered je moet er toch niet aan denken als deze mooie warme en gezellige club failliet gaat.
  straks hadden ze nog een discotheek in het clubhuis gedouwd en daar zitten wij als berkummers helemaal niet op te wachten. ;D


  Maak melding

 71. Bert Venema stopt als voorzitter.

  Het is echt voorbij.

  Bezoekers van de Algemene Ledenvergadering weten dat ik al in 2006 mijn vertrek als voorzitter heb aangekondigd. De opening van onze nieuwe fraaie accommodatie leek mij een mooi moment. September 2007 dus. Het mocht niet zo zijn. De perikelen rondom de bouw en de bijna op het zelfde tijdstip binnenvallende blauwe enveloppen voor de Stichting maakten dat ik mijn vertrek moest uitstellen.

  Dat moment is nu gekomen en hoewel de eerst komende ledenvergadering pas gepland staat voor 2 maart 2009, leg ik nu toch al mijn functies en activiteiten neer. Het laatste jaar heb ik niet echt meer als voorzitter gefunctioneerd (Jeppe bedankt voor het soepel overnemen van het stuur), maar mij geconcentreerd op de afwikkeling van de bouwfinancien en de fiscale problematiek van de stichting.

  Voor beiden zijn oplossingen bereikt, waarbij voor de bouw (=Vereniging) geldt dat er een volledige afronding is, terwijl voor de fiscale problematiek (=Stichting) een regeling met de fiscus is getroffen die het komende jaar tot een finale oplossing kan en moet leiden.

  Ik ga niet terugkijken, daar ben ik niet goed in en daar ligt ook mijn belangstelling niet. Wel wil ik aangeven dat, ondanks de moeizame, lastige, vervelende en soms eenzame momenten in de laatste jaren, ik genoten heb van de ontwikkeling van onze club. Er staat een gezonde en vitale vereniging die hard op weg is naar de 900 leden en waarvan de mogelijkheden enorm groot zijn.

  Er staat bovendien een eerste elftal, zowel bij de heren als de dames, dat aanzien heeft in heel Nederland en dat heeft z??n positieve effecten op de hele club. De jeugdopleiding is sterk verbeterd en het vrijwilligersbestand groeit. Louter positieve zaken. De problemen zijn nagenoeg van tafel, de verdere ontwikkeling kan beginnen.

  Dynamiek in het bestuur en activiteit in het ledenbestand zijn de basisbegrippen om die mogelijkheden ook te benutten.

  Voorzitter zijn heeft z??n pieken en z??n dalen. Kent fantastische momenten, maar ook pijnlijke ogenblikken en moeilijke beslissingen, waar anderen voor weglopen en waar het bordje van de voorzitter dan eindstation is. Van beide heb ik mijn portie gehad. Het mooiste moment was zonder twijfel 12 mei 2001, 16.16 uur in Assen, de meest moeilijke beslissing, de ingreep in de leiding van het clubhuis vorig jaar. Noodzakelijk voor de club, maar zeer pijnlijk voor twee fantastische mensen.

  Aan het bedanken van mensen ga ik niet echt beginnen, want dat is niet te doen. Wel maak ik een paar uitzonderingen en dat zijn Jack Hoedemaker, mijn maatje in al die bestuurlijke jaren, Jan de Gunst en Theo Mulder, de die-hards die gewoon doorgingen als het stormde en een belangrijke bestuurlijke basis vormen. In de laatste jaren is daar Lex Honigh bijgekomen die met zijn niet aflatende, creatieve prestatiedrang belangrijk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het voetbalniveau van BeQuick??28 en de oplossing van de fiscale problematiek. Grote klasse mannen en bedankt.

  Ons motto was de laatste jaren : Winnaars haken niet af, Afhakers winnen niet.

  Beste mensen, we blijven elkaar zien, wel wat minder dan voorheen, want zakelijk en privé heb ik te maken met ingrijpende veranderingen, maar ik blijf BeQuicker in hart en nieren.

  Het ga jullie allemaal en de cub BeQuick28 in het bijzijzonder, ongelofelijk goed.

  Bert Venema

  Ex-voorztter.

  Website Be quick ’28


  Maak melding

 72. Het wordt tijd dat jullie gaan optreden weblog Zwolle, deze gast jasperina is nog erger dan vergif, ze lopen alleen de boel op te naaien hier.


  Maak melding

Reageer