Anthonie Heinsiusstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Anthonie Heinsiusstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en tijdelijk iets minder warm

Zwolle – Vrijdag is een droge en zonnige dag. De vertrouwde witte sluierwolken verschijnen weer boven de stad, zodat de hemel niet egaal blauw is. Niet getreurd, uit sluierwolken valt geen regen. Uit dat stapelwolkje dat misschien over de stad drijft evenmin.

De temperatuur doet tijdelijk een stap terug. We verwachten ongeveer 18 graden binnen de stadsgrenzen. Donderdag meldde ons weerstation in Zwolle-Centrum een middagtemperatuur van 21,2 °C. Vrijdag is het een tikje koeler dan dat, doordat de noordoostenwind er vanaf het middaguur een tandje bij zet: windkracht 3, een matig windje.

Nadat de zon vrijdagavond om 20.37 uur is ondergegaan, is de hemel helder genoeg om de planeet Venus in het westen te zien staan. Het is de helderste ‘ster’ aan de hemel. Feitelijk is het geen ster maar onze buurplaneet, die beschenen wordt door de zon. Momenteel staat Venus op ruim 78 miljoen kilometer afstand van de aarde. Venus is ‘s avonds bij onbewolkt weer gemakkelijk met het blote oog te zien aan de (noord)westelijke hemel. Dat duurt nog tot eind april.

Zaterdag ligt er een front ten zuiden van ons. Dit levert op grote hoogte sluierbewolking op en ook wat lagere bewolking. Die boel kan de zon overdag mogelijk even dwarszitten. Ondanks dat gaat het kwik vrolijk door de 20-graden-barrière. De wind is zwak tot matig uit noordoost tot oost. Er is een minieme kans dat zaterdagavond een bui vanuit het zuiden deze regio bereikt.

Zondag ziet er prima uit. Droog, nauwelijks bewolking en een temperatuur rond 20 graden. In de middag wel meer wind uit het oosten: windkracht 3 tot 4.

Na het weekend wordt veel zon en geen drup regen verwacht. De temperatuur blijft waarschijnlijk onder de 20 graden.

Artikel delen: