Aanhoudingen ivm mishandeling

Zwolle – Vrijdagavond 15 augustus werd op de Schellerweg een 28-jarige Zwollenaar aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Er kwam een melding dat een man over straat liep, waarschijnlijk onder invloed van alcohol, en mensen van hun fiets af sloeg. Ter plaatse bleek de man een 14-jarige jongen uit Zwolle zonder aanleiding een vuistslag in zijn nek te hebben gegeven. De jongen viel daardoor met zijn fiets tegen een boom. De verdachte was weggerend en liep in de richting van de Jofferenlaan. Daar werd de man aangehouden en geboeid. Hij werd overgebracht naar het bureau. Die avond was ook een 52-jarige Zwollenaar zonder enige reden geslagen door de verdachte toen hij hem voorbij fietste. Beide slachtoffers deden aangifte. De politie onderzoekt het voorval. Tegen de Zwolse man wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.  

– Op het Gasthuisplein werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus een 16-jarige jongen uit Zwolle aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Bij een horecagelegenheid zou een vechtpartij gaande zijn. Ter plaatse werd gevochten door verschillende personen. Een jongen werd door meerdere personen in bedwang gehouden. Een politiemedewerker sprak hem aan. Een andere jongen, de verdachte, stapte tussen beide en wilde zich ermee bemoeien. Hij werd verzocht weg te gaan. Daarop nam de Zwollenaar een gevechtshouding aan en maakte aanstalte een politiemedewerker te slaan. Een andere politiemedewerker kon dit voorkomen. Vervolgens wilde de verdachte de andere politiemedewerker slaan. De diensthond werd ingezet en beet de man in zijn been. De verdachte staakte zijn activiteiten en werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal van mishandeling opgemaakt.

 – Een 46-jarige man uit Willemsoord werd zaterdagmiddag 16 augustus op de Melkmarkt aangehouden voor mishandeling. De 26-jarige aangever uit Dordrecht verklaarde meerdere malen met een voorwerp op zijn hoofd te zijn geslagen door de verdachte. De reden van mishandeling ligt in de privé-sfeer. Tegen de man uit Willemsoord wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd later die avond heengezonden. Wat er exact is gebeurd, wordt door de politie onderzocht.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Lekker spul daar bij de Tonne, jochie van 14 zomaar in zijn nek slaan. Zelf dubbel zo oud. Die mafkezen ook op het Gasthuisplein met het Stratenfestival….politie komt om te sussen; vechten we toch lekker tegen hun >:( Goeie kans dat ze de volgende dag schreeuwen dat er geen respect meer voor het gezag is :'(
  2 mensen van buiten de stad moeten nog zonodig een privéfeestje bouwen in onze stad. Kort lontje allemaal.


  Maak melding

 2. Eerst en vooral: wederom geen Zwolle Zuid 😀

  Maar verder ben ik het wel eens met Dick. Waarschijnlijk krijg je nu ook nog gezeik, dat de hond wat te hard gebeten heeft.
  Maar wat ook nog goed kan is, dat er straks weer in dat halve straattaaltje hier wordt gemeld dat het allemaal niet zo gegaan is en dat het allemaal gezeik is…”je weet tog!” En dat zou ik hier toch zeer in twijfel trekken, want de beschrijving van het voorval lijkt zo uit het proces verbaal te komen.


  Maak melding

 3. Schellerweg noem ik geen Zwolle Zuid. Wellicht wel in de zin van “Alles beneden de IJsselallee is Zwolle Zuid”, maar niet in het licht van de discussies die hier gaande zijn.
  Dat bedoelde ik ermee…

  En uiteraard betrof het hier iemand die overduidelijk de weg kwijt was en eigenlijk in het centrum moest zijn 😉


  Maak melding

 4. destentor, maar ik en iedereen die zegt dat dit zwolle zuid was liegt natuurlijk ;D

  ”Fietsers lukraak mishandeld in Zwolle-Zuid

  ZWOLLE – Een 28-jarige Zwollenaar sloeg vrijdagavond lukraak mensen van hun fiets, op de Schellerweg in Zwolle-Zuid.
  Toen de politie ter plekke was bleek hij net een jongen van 14 een klap in zijn nek te hebben gegeven. Bij het zien van de agenten rende de verdachte weg in de richting van de Jofferenlaan, waar hij uiteindelijk werd aangehouden en geboeid.”  Maak melding

 5. Op vrijdagavond 15 augustus werd een 28-jarige Zwollenaar aangehouden en ingesloten voor mishandeling. De man had meerdere mensen van hun fiets afgeslagen in de omgeving van de Schellerweg. Twee personen deden aangifte van mishandeling. De politie sluit niet uit dat er meer mensen het slachtoffer van deze man zijn geworden en roept deze mensen op om alsnog aangifte te doen.


  Maak melding

 6. geschreven door dezzenaar, op 18 augustus 2008 om 10:51

  nu begint meneer plantje een beetje de weg kwijt te raken

  Laat me nou proberen dit recht te praten! 😉

  Maar vind je dat ik helemaal geen punt heb?


  Maak melding

Reageer